• ΑΡΧΙΚΗ
  • ΕΙΔΗΣΕΙΣ
    • Οικονομία
    • Πολιτική
    • Αγορά
    • Επιχειρήσεις
    • Τράπεζες
    • Επενδύσεις
    • Αυτοκίνητο
    • Sport & Business
    • Υγεία
    • Πλανήτης
  • ΧΡΗΜΑ
    • Σχόλιο Ημέρας
    • Εικόνα Αγοράς
    • Στατιστικά
    • Ανακοινώσεις ΧΑΑ
    • Business World
    • Διεθνείς Αγορές
    • Ισοτιμίες
    • Εμπορεύματα
    • Calculators
  • ΦΟΡΟΛΟΓΙΑ
    • Ιδιώτες
    • Επιχειρήσεις
  • ΕΡΓΑΣΙΑ
    • Συντάξεις
    • Χρηστικά
  • ΔΗΜΟΣΙΟ
  • ΠΡΟΣΛΗΨΕΙΣ
    • Δημόσιο
    • ΟΤΑ
    • Αγορά
  • OPINION
    • Ηγεσία και Management
Facebook Twitter Instagram
Facebook Twitter Instagram
Money PressMoney Press
  • ΑΡΧΙΚΗ
  • ΕΙΔΗΣΕΙΣ
    • Οικονομία
    • Πολιτική
    • Αγορά
    • Επιχειρήσεις
    • Τράπεζες
    • Επενδύσεις
    • Αυτοκίνητο
    • Sport & Business
    • Υγεία
    • Πλανήτης
  • ΧΡΗΜΑ
    • Σχόλιο Ημέρας
    • Εικόνα Αγοράς
    • Στατιστικά
    • Ανακοινώσεις ΧΑΑ
    • Business World
    • Διεθνείς Αγορές
    • Ισοτιμίες
    • Εμπορεύματα
    • Calculators
  • ΦΟΡΟΛΟΓΙΑ
    • Ιδιώτες
    • Επιχειρήσεις
  • ΕΡΓΑΣΙΑ
    • Συντάξεις
    • Χρηστικά
  • ΔΗΜΟΣΙΟ
  • ΠΡΟΣΛΗΨΕΙΣ
    • Δημόσιο
    • ΟΤΑ
    • Αγορά
  • OPINION
    • Ηγεσία και Management
Money PressMoney Press
Home»Ειδήσεις»Πως θα γίνει η μείωση του φοιτητικού ενοικίου: Περισσότεροι οι δικαιούχοι των 800 ευρώ
Ειδήσεις

Πως θα γίνει η μείωση του φοιτητικού ενοικίου: Περισσότεροι οι δικαιούχοι των 800 ευρώ

22 Απριλίου, 2020Updated:22 Απριλίου, 2020Δεν υπάρχουν Σχόλια3 Mins Read
Facebook Twitter LinkedIn Telegram Pinterest Tumblr Reddit WhatsApp Email
Share
Facebook Twitter LinkedIn Pinterest Email

Νέες κοινωνικές παρεμβάσεις για την αντιμετώπιση των συνεπειών της κρίσης του κοροναϊού, φέρνει η κυβέρνηση τις επόμενες ώρες, με τροπολογία που θα κατατεθεί στη Βουλή.

Στήριξη των οικογενειών των φοιτητών

Μιλώντας νωρίτερα, ο υφυπουργός Οικονομικών Απόστολος Βεσυρόπουλος είπε ότι η τροπολογία θα αφορά στην μείωση 40% του ενοικίου των φοιτητών της τριτοβάθμιας εκπαίδευσης, οι οποίοι σπουδάζουν σε πόλεις και περιοχές μακριά από τον τόπο μόνιμης κατοικίας τους και είναι εξαρτώμενα τέκνα εργαζομένων σε επιχειρήσεις που έχουν πληγεί και των οποίων οι συμβάσεις εργασίας έχουν τεθεί σε αναστολή.

«Είναι ένα ουσιαστικό μέτρο στήριξης σε οικογένειες με παιδιά που σπουδάζουν μακριά από τον τόπο κατοικίας τους», ανέφερε ο υφυπουργός και πρόσθεσε ότι η κυβέρνηση εξετάζει τη θέσπιση, στο άμεσο μέλλον, ευνοϊκών φορολογικών ρυθμίσεων και για τους ιδιοκτήτες ακινήτων στους οποίους καταβάλλεται μόνο το 60% του μισθώματος.

Επιχειρήσεις που απασχολούν ως 20 εργαζόμενους

Ο κ. Βεσυρόπουλος ενημέρωσε ότι στην τροπολογία που θα κατατεθεί θα υπάρχει ρύθμιση με την οποία θα διευρύνεται το πλαίσιο για τη χορήγηση της αποζημίωσης ειδικού σκοπού των 800 ευρώ, προκειμένου να καλύπτει πλέον και τις επιχειρήσεις που απασχολούν μέχρι και 20 εργαζόμενους αντί μέχρι 5 εργαζόμενους που ίσχυε μέχρι τώρα.

Το μέτρο θα αφορά ατομικές επιχειρήσεις, συμπεριλαμβανομένων των ελευθέρων επαγγελματιών και των αυτοαπασχολούμενων, καθώς και τις επιχειρήσεις με τη μορφή ΟΕ, ΕΕ, ΕΠΕ και ΙΚΕ (κεφαλαιουχικές).

«Από την πρώτη στιγμή η κυβέρνηση έθεσε, ως βασικό στόχο, να κρατηθούν ζωντανές οι επιχειρήσεις και να διατηρηθούν οι θέσεις εργασίας. Φυσικά πρώτη και αδιαπραγμάτευτη προτεραιότητα είναι η ανθρώπινη ζωή και η δημόσια υγεία. Τα αποτελέσματα δικαίωσαν αυτή μας την προσπάθεια.

Πρότυπο πετυχημένης διαχείρισης

Η Ελλάδα αναγνωρίζεται διεθνώς ως πρότυπο πετυχημένης διαχείρισης στην αντιμετώπιση της πανδημίας. Οι ανθρώπινες ζωές που χάθηκαν ήταν, συγκριτικά λιγότερες, με τις εκατόμβες θυμάτων άλλων χωρών που υιοθέτησαν διαφορετικά μοντέλα διαχείρισης. Μας προκαλούν όμως οδύνη», δήλωσε ο υφυπουργός Οικονομικών.

Ο κ. Βεσυρόπουλος απευθύνθηκε στα μέλη των κοινοβουλευτικών επιτροπών Οικονομικών και Κοινωνικών Υποθέσεων κατά τη συζήτηση της 5ης Πράξης Νομοθετικού Περιεχομένου με τα κατεπείγοντα μέτρα για την αντιμετώπιση των συνεπειών της επιδημίας του κοροναϊού.

«Η ΠΝΠ που έρχεται προς συζήτηση και κύρωση σήμερα στη Βουλή, συνιστά μια ακόμη παρέμβαση της κυβέρνησης για να αντιμετωπιστούν οι αρνητικές συνέπειες που έχει η πανδημία στην οικονομία μας.

Η επιδημία ανέκοψε τη δυναμική της οικονομίας

Η επιδημία που επηρεάζει την παγκόσμια οικονομία ανέκοψε τη δυναμική της ελληνικής οικονομίας. Μια δυναμική όμως που εξακολουθεί να έχει κεκτημένη ταχύτητα, όπως αποδεικνύεται από τα 2 δισ. ευρώ που αντλήσαμε με την έκδοση του 7ετούς ομολόγου, με επιτόκιο 2%.

Βρισκόμαστε στην πορεία επανέναρξης της οικονομικής δραστηριότητας και της σταδιακής επανόδου στην κανονικότητα», υπογράμμισε ο υφυπουργός και πρόσθεσε:

«Όλο το προηγούμενο διάστημα λάβαμε και θα συνεχίσουμε να λαμβάνουμε μέτρα για να κρατηθούν ζωντανές οι επιχειρήσεις, να διατηρηθούν οι θέσεις εργασίας, να στηριχθούν επιχειρήσεις και εργαζόμενοι».

ενοικίο
Share. Facebook Twitter Pinterest LinkedIn Tumblr Telegram Email
Previous ArticleH Disney «παγώνει» την καταβολή μισθών σε 100.000 υπαλλήλους λόγω κορωνοϊού
Next Article Ο καθηγητής Τσιόδρας προανήγγειλε «χαλάρωση» των μέτρων: Σήμερα η κρίσιμη σύσκεψη

Related Posts

Πόσο πραγματική είναι η απειλή του Ιράν να κλείσει τα Στενά του Ορμούζ; Διχασμένοι οι αναλυτές, μιλούν για «παγκόσμιο σοκ» ή γι' «αυτογκόλ» της Τεχεράνης

16 Ιουνίου, 2025

Μισθωτήρια ακινήτων: Η προθεσμία αποδοχής για ενοικιαστές και συνιδιοκτήτες λήγει σύντομα

16 Ιουνίου, 2025

Πώς οι πολιτικές του Τραμπ επηρεάζουν τα επαγγελματικά ταξίδια

15 Ιουνίου, 2025
Add A Comment

Comments are closed.

moneypress.gr
Technical Summary Widget Powered by Investing.com
Powered by Investing.com
Moneypress

To Moneypress.gr ανήκει στην HT PRESS ONLINE IKE

Tαυτότητα Moneypresss.gr

Χρήση Cookies

'Οροι Χρήσης

Αποποίηση Ευθυνών

FOLLOW US
FOLLOW US
Μέλος του Μητρώο Online Media
© 2025 Moneypress.gr

Type above and press Enter to search. Press Esc to cancel.