• ΑΡΧΙΚΗ
  • ΕΙΔΗΣΕΙΣ
    • Οικονομία
    • Πολιτική
    • Αγορά
    • Επιχειρήσεις
    • Τράπεζες
    • Επενδύσεις
    • Αυτοκίνητο
    • Sport & Business
    • Υγεία
    • Πλανήτης
  • ΧΡΗΜΑ
    • Σχόλιο Ημέρας
    • Εικόνα Αγοράς
    • Στατιστικά
    • Ανακοινώσεις ΧΑΑ
    • Business World
    • Διεθνείς Αγορές
    • Ισοτιμίες
    • Εμπορεύματα
    • Calculators
  • ΦΟΡΟΛΟΓΙΑ
    • Ιδιώτες
    • Επιχειρήσεις
  • ΕΡΓΑΣΙΑ
    • Συντάξεις
    • Χρηστικά
  • ΔΗΜΟΣΙΟ
  • ΠΡΟΣΛΗΨΕΙΣ
    • Δημόσιο
    • ΟΤΑ
    • Αγορά
  • OPINION
    • Ηγεσία και Management
Facebook Twitter Instagram
Facebook Twitter Instagram
Money PressMoney Press
  • ΑΡΧΙΚΗ
  • ΕΙΔΗΣΕΙΣ
    • Οικονομία
    • Πολιτική
    • Αγορά
    • Επιχειρήσεις
    • Τράπεζες
    • Επενδύσεις
    • Αυτοκίνητο
    • Sport & Business
    • Υγεία
    • Πλανήτης
  • ΧΡΗΜΑ
    • Σχόλιο Ημέρας
    • Εικόνα Αγοράς
    • Στατιστικά
    • Ανακοινώσεις ΧΑΑ
    • Business World
    • Διεθνείς Αγορές
    • Ισοτιμίες
    • Εμπορεύματα
    • Calculators
  • ΦΟΡΟΛΟΓΙΑ
    • Ιδιώτες
    • Επιχειρήσεις
  • ΕΡΓΑΣΙΑ
    • Συντάξεις
    • Χρηστικά
  • ΔΗΜΟΣΙΟ
  • ΠΡΟΣΛΗΨΕΙΣ
    • Δημόσιο
    • ΟΤΑ
    • Αγορά
  • OPINION
    • Ηγεσία και Management
Money PressMoney Press
Home»Ειδήσεις»Πως θα εξυπηρετείται το κοινό στο Πρωτοδικείο
Ειδήσεις

Πως θα εξυπηρετείται το κοινό στο Πρωτοδικείο

4 Μαΐου, 2020Δεν υπάρχουν Σχόλια3 Mins Read
Facebook Twitter LinkedIn Telegram Pinterest Tumblr Reddit WhatsApp Email
Share
Facebook Twitter LinkedIn Pinterest Email

Με στόχο την αποφυγή συνωστισμού το Πρωτοδικείο Αθήνας λόγω άρσης μέτρων έχει εκδώσει, από τις 30 Απριλίου, ανακοίνωση για τους τρόπους λειτουργίας υπηρεσιών του.

Οι τρόποι λειτουργίας από σήμερα Δευτέρα και έως την 15η Μαΐου, περιλαμβάνουν ηλεκτρονική εξυπηρέτηση και ραντεβού. Στην ανακοίνωση αναφέρεται ότι κατά το διάστημα αναστολής εργασιών του Πρωτοδικείου δημοσιεύθηκαν περισσότερες από 6000 αποφάσεις πολιτικής διαδικασίας (αγωγές κλπ) και πλέον των 2500 Διαταγών Πληρωμής.

Για τις αποφάσεις αυτές καταβάλλεται προσπάθεια να γίνει εφικτή η παραλαβή τους, πριν την 15η Μαΐου , ηλεκτρονικά από τους ενδιαφερόμενους (με σκανάρισμα εγγράφων) μέσω του συστήματος solon.gov.gr.

Πώς προγραμματίζεται το ραντεβού μετά την άρση των μέτρων:

Για τις επικυρώσεις εγγράφων με την Σφραγίδα της Χάγης (Apostille) το Πρωτοδικείο, επειδή προβλέπει μεγάλο αριθμό προσέλευσης πολιτών, ορίζει διαδικασία αποκλειστικά με ραντεβού που θα προγραμματίζεται κατόπιν επικοινωνίας στην ηλεκτρονική διεύθυνση protathapostille@344.syzefxis.gov.gr.

Τα ραντεβού θα ξεκινήσουν από 18η Μαΐου και θα ορίζονται με βάση τον χρόνο της ηλεκτρονικής αποστολής του αιτήματος, πλην εκείνων που θα έχουν εξαιρετικά επείγοντα χαρακτήρα, στα οποία θα δίνεται προτεραιότητα.

Η Σφραγίδα της Χάγης αφορά την πιστοποίηση εγγράφων για την χρήση του σε άλλα κράτη.

Τέλος για την χορήγηση πιστοποιητικών ορίζει συγκεκριμένες ημερομηνίες και ώρες για την παραλαβή τους, αρχής γενομένης από αύριο 4 Μαΐου και έως τις 11 Μαΐου με αυστηρή τήρηση χρονολογικής σειράς με παραλαβή πρώτα εκείνων που επρόκειτο να χορηγηθούν στις 13 Μαρτίου και εντός του μήνα και ακολούθως εκείνων που αφορούν τον Απρίλιο.

Η ομαδοποίηση που οργάνωσε το Πρωτοδικείο προβλέπει χορηγήσεις των εγγράφων του Μαρτίου στις ημερομηνίες 4, 5 και 6 Μαΐου και του Απριλίου στις 6, 7, 8 και 11 Μαΐου.

Στο μεταξύ, με αυστηρή τήρηση των κανόνων ασφαλείας ξεκίνησε η μερική λειτουργία και του Ειρηνοδικείου στο πλαίσιο της άρσης μέτρων. Στην είσοδο θερμομετρούν όποιον εισέρχεται εθελοντές του Ερυθρού Σταυρού, ενώ βρίσκονται και υπάλληλοι εταιρείας φύλαξης για την τήρηση των μέτρων αποφυγής συνωστισμού.

Στα μέτρα που ελήφθησαν για την επαναλειτουργία του Ειρηνοδικείου στο πλαίσιο της σταδιακής άρσης των περιορισμών στις δικαστικές υπηρεσίες, περιλαμβάνεται η παρουσία στις εισόδους όσο και σε άλλα σημεία εντός του κτιρίου αντισηπτικών, η χρήση των οποίων θα είναι υποχρεωτική.

Τόσο για το Πρωτοδικείο όσο και το Ειρηνοδικείο, οι δικαστικές υπηρεσίες που επαναλειτουργούν από σήμερα αφορούν διαδικασίες συναινετικών προσημειώσεων και Ασφαλιστικών μέτρων σχετικών με αναγκαστικές προσημειώσεις και άρσεις αυτών και συντηρητικές κατασχέσεις.

Πρόβλημα συνωστισμού πολιτών παρουσιάστηκε στο Υποθηκοφυλακείο-Ενεχυροφυλακείο Αθήνας στην οδό Αριστοτέλους, όπου έσπευσαν αστυνομικοί και έκαναν συστάσεις σε όσους βρίσκονταν στην ουρά για την είσοδο στο κτίριο, καθώς δεν υπήρχε προσωπικό εταιρείας φύλαξης.

Πρωτοδικείο
Share. Facebook Twitter Pinterest LinkedIn Tumblr Telegram Email
Previous ArticleΠοια πρόστιμα παραμένουν μετά την άρση των μέτρων
Next Article ΟΑΕΔ: Από σήμερα η καταβολή επιδομάτων ανεργίας

Related Posts

Πώς τα κρυπτονομίσματα κάνουν πλουσιότερο τον Τραμπ

16 Ιουνίου, 2025

Σύμβουλος καριέρας: Γιατί η επιμονή στην τέλεια επιλογή οδηγεί σε χειρότερα αποτελέσματα

16 Ιουνίου, 2025

Ταϊβάν: Γιατί βάζει στη «μαύρη λίστα» τις κινεζικές Huawei και SMIC

16 Ιουνίου, 2025
Add A Comment

Comments are closed.

moneypress.gr
Technical Summary Widget Powered by Investing.com
Powered by Investing.com
Moneypress

To Moneypress.gr ανήκει στην HT PRESS ONLINE IKE

Tαυτότητα Moneypresss.gr

Χρήση Cookies

'Οροι Χρήσης

Αποποίηση Ευθυνών

FOLLOW US
FOLLOW US
Μέλος του Μητρώο Online Media
© 2025 Moneypress.gr

Type above and press Enter to search. Press Esc to cancel.