• ΑΡΧΙΚΗ
  • ΕΙΔΗΣΕΙΣ
    • Οικονομία
    • Πολιτική
    • Αγορά
    • Επιχειρήσεις
    • Τράπεζες
    • Επενδύσεις
    • Αυτοκίνητο
    • Sport & Business
    • Υγεία
    • Πλανήτης
  • ΧΡΗΜΑ
    • Σχόλιο Ημέρας
    • Εικόνα Αγοράς
    • Στατιστικά
    • Ανακοινώσεις ΧΑΑ
    • Business World
    • Διεθνείς Αγορές
    • Ισοτιμίες
    • Εμπορεύματα
    • Calculators
  • ΦΟΡΟΛΟΓΙΑ
    • Ιδιώτες
    • Επιχειρήσεις
  • ΕΡΓΑΣΙΑ
    • Συντάξεις
    • Χρηστικά
  • ΔΗΜΟΣΙΟ
  • ΠΡΟΣΛΗΨΕΙΣ
    • Δημόσιο
    • ΟΤΑ
    • Αγορά
  • OPINION
    • Ηγεσία και Management
Facebook Twitter Instagram
Facebook Twitter Instagram
Money PressMoney Press
  • ΑΡΧΙΚΗ
  • ΕΙΔΗΣΕΙΣ
    • Οικονομία
    • Πολιτική
    • Αγορά
    • Επιχειρήσεις
    • Τράπεζες
    • Επενδύσεις
    • Αυτοκίνητο
    • Sport & Business
    • Υγεία
    • Πλανήτης
  • ΧΡΗΜΑ
    • Σχόλιο Ημέρας
    • Εικόνα Αγοράς
    • Στατιστικά
    • Ανακοινώσεις ΧΑΑ
    • Business World
    • Διεθνείς Αγορές
    • Ισοτιμίες
    • Εμπορεύματα
    • Calculators
  • ΦΟΡΟΛΟΓΙΑ
    • Ιδιώτες
    • Επιχειρήσεις
  • ΕΡΓΑΣΙΑ
    • Συντάξεις
    • Χρηστικά
  • ΔΗΜΟΣΙΟ
  • ΠΡΟΣΛΗΨΕΙΣ
    • Δημόσιο
    • ΟΤΑ
    • Αγορά
  • OPINION
    • Ηγεσία και Management
Money PressMoney Press
Home»Προσλήψεις»Δημόσιο»Πότε θα γίνουν 30.000 διορισμοί μονίμων
Δημόσιο

Πότε θα γίνουν 30.000 διορισμοί μονίμων

10 Απριλίου, 2017Δεν υπάρχουν Σχόλια3 Mins Read
Facebook Twitter LinkedIn Telegram Pinterest Tumblr Reddit WhatsApp Email
Share
Facebook Twitter LinkedIn Pinterest Email

Την μονιμοποίηση 30.000 συμβασιούχων ετοιμάζει η κυβέρνηση μέσα στο χρόνο. Οι δύο αρμόδιοι υπουργοί Εσωτερικών, Πάνος Σκουρλέτης, και Διοικητικής Ανασυγκρότησης, Ολγα Γεροβασίλη, έχουν στην ουσία εξαγγείλει το σχέδιο της κυβέρνησης το οποίο θα ξεκινήσει με τη χαρτογράφηση, όπως έχουν επισημάνει, των συμβασιούχων σε όλο το Δημόσιο.

Η επιχείρηση μονιμοποίησης, σύμφωνα με πληροφορίες, θα αφορά όλους τους συμβασιούχους του Δημοσίου, πλην των αναπληρωτών καθηγητών. Ειδικότερα, οι ίδιες πηγές αναφέρουν ότι τη σχετική πρόταση νόμου που θα μετατρέπει τις συμβάσεις ορισμένου χρόνου σε αορίστου θα φέρει προς συζήτηση το υπουργείο Εσωτερικών μέσα στο καλοκαίρι, ώστε μέχρι το τέλος του χρόνου και αφού έχει «κλείσει» και ο Καλλικράτης να έχει εφαρμοστεί. Ο στόχος του υπουργείου είναι να υπάρξει διακομματική συναίνεση για τους συμβασιούχους, καθώς, όπως έχει αναφέρει ο υπουργός Εσωτερικών, Πάνος Σκουρλέτης, θα αφορά εργαζομένους που απασχολούνται στο Δημόσιο για πολλά χρόνια με συνεχόμενες συμβάσεις, αναφέρει το ependisinews.

Πιο συγκεκριμένα, ο υπουργός Εσωτερικών σε πρόσφατη συνέντευξη Τύπου για το θέμα είχε αναφέρει ότι το βασικό κριτήριο μονιμοποίησης θα είναι ο χρόνος εργασίας. Υπενθυμίζεται ότι ο κ. Σκουρλέτης έχει μιλήσει για συμβασιούχους που εργάζονται 8, 10 και 12 χρόνια, αναφερόμενος ειδικότερα σε εργαζομένους στο «Βοήθεια στο Σπίτι» ή γενικότερα σε κοινωνικές δομές αλλά και σε παιδικούς σταθμούς. Ωστόσο, είναι σίγουρο ότι στην πρόταση νόμου που θα τεθεί προς διαβούλευση θα υπάρξουν και άλλα κριτήρια, όπως το αν οι συμβασιούχοι καλύπτουν «πάγιες και διαρκείς ανάγκες», οι ειδικότητες που έχουν, τα κριτήρια επιλογής τους, το αντικείμενο που έχουν, αν έχουν προσληφθεί ως εποχικοί κ.ά. Το σίγουρο είναι ότι την επιλογή για το ποιοι συμβασιούχοι πληρούν τα κριτήρια μονιμοποίησης θα την κάνει το ΑΣΕΠ, το οποίο έχει δείξει ότι μπορεί να αντεπεξέλθει στο ρόλο αυτό.

Το μεγάλο πρόβλημα, όμως, που αντιμετωπίζει η κυβέρνηση στο εγχείρημα της αυτό είναι το Σύνταγμα, και ειδικότερα το άρθρο 103. Βέβαια, η ελληνική πραγματικότητα έχει στην ουσία καταλύσει το Σύνταγμα, αφού χιλιάδες είναι οι εργαζόμενοι που απασχολούνται ως συμβασιούχοι, αλλά καταχρηστικά καλύπτουν πάγιες και διαρκείς ανάγκες στις υπηρεσίες τους. Εδώ, βέβαια, πρέπει να τονιστεί και ο ρόλος των δανειστών στην όλη υπόθεση, καθώς το μνημόνιο θέτει περιορισμούς στις προσλήψεις. Φέτος, η κυβέρνηση μπορεί να κάνει 7.097 προσλήψεις στο Δημόσιο με την αναλογία 1 προς 4, δηλαδή μία πρόσληψη για κάθε τέσσερις αποχωρήσεις. Ωστόσο, η τακτοποίηση των συμβασιούχων μπορεί να γίνει τμηματικά, όπως έγινε και η απορρόφηση των περίπου 2.000 επιτυχόντων του ΑΣΕΠ στον διαγωνισμό του 1998, που όλοι διορίστηκαν μέσα σε περίπου 18 μήνες.

Οι πληροφορίες από τα υπουργεία Εσωτερικών και Διοικητικής Ανασυγκρότησης αναφέρουν ότι θα ακολουθηθεί το μοντέλο του Προκόπη Παυλόπουλου που μονιμοποίησε 32.000 συμβασιούχους χωρίς να υπάρξει πρόβλημα συνταγματικότητας. Πιο αναλυτικά, η πρόταση νόμου που σχεδιάζουν τα δύο υπουργεία θα είναι μια σύνθεση του Ελληνικού Δικαίου με το Κοινοτικό και προτού κατατεθεί στη Βουλή ως νομοσχέδιο θα έχει «χτενιστεί» από το Συμβούλιο της Επικρατείας. Να σημειωθεί ότι το ίδιο είχε κάνει και ο σημερινός Πρόεδρος της Δημοκρατίας, με τη διαφορά ότι είχε εκδώσει Προεδρικό Διάταγμα, το οποίο πήγε αυτοδίκαια στο ΣτΕ, πριν εκδοθεί, για έλεγχο. Με αυτόν τον τρόπο ο τότε υπουργός Εσωτερικών απέφυγε τις προσφυγές που θα καθυστερούσαν την όλη διαδικασία.

Share. Facebook Twitter Pinterest LinkedIn Tumblr Telegram Email
Previous Article200 μόνιμες προσλήψεις αρχαιοφυλάκων
Next Article Προσλήψεις 82 μονίμων σε 28 μικρούς νησιωτικούς δήμους

Related Posts

Σαφάρι ελέγχων από την ΑΑΔΕ σε ξενοδοχεία, ταβέρνες και παραλίες

7 Ιουλίου, 2025

4 θέσεις εργασίας στο Δήμο Εμμανουήλ Παππά

7 Ιουλίου, 2025

3 θέσεις εργασίας στο Δήμο Ελληνικού – Αργυρούπολης

4 Ιουλίου, 2025
Add A Comment

Comments are closed.

moneypress.gr
Technical Summary Widget Powered by Investing.com
Powered by Investing.com
Moneypress

To Moneypress.gr ανήκει στην HT PRESS ONLINE IKE

Tαυτότητα Moneypresss.gr

Χρήση Cookies

'Οροι Χρήσης

Αποποίηση Ευθυνών

FOLLOW US
FOLLOW US
Μέλος του Μητρώο Online Media
© 2025 Moneypress.gr

Type above and press Enter to search. Press Esc to cancel.