• ΑΡΧΙΚΗ
  • ΕΙΔΗΣΕΙΣ
    • Οικονομία
    • Πολιτική
    • Αγορά
    • Επιχειρήσεις
    • Τράπεζες
    • Επενδύσεις
    • Αυτοκίνητο
    • Sport & Business
    • Υγεία
    • Πλανήτης
  • ΧΡΗΜΑ
    • Σχόλιο Ημέρας
    • Εικόνα Αγοράς
    • Στατιστικά
    • Ανακοινώσεις ΧΑΑ
    • Business World
    • Διεθνείς Αγορές
    • Ισοτιμίες
    • Εμπορεύματα
    • Calculators
  • ΦΟΡΟΛΟΓΙΑ
    • Ιδιώτες
    • Επιχειρήσεις
  • ΕΡΓΑΣΙΑ
    • Συντάξεις
    • Χρηστικά
  • ΔΗΜΟΣΙΟ
  • ΠΡΟΣΛΗΨΕΙΣ
    • Δημόσιο
    • ΟΤΑ
    • Αγορά
  • OPINION
    • Ηγεσία και Management
Facebook Twitter Instagram
Facebook Twitter Instagram
Money PressMoney Press
  • ΑΡΧΙΚΗ
  • ΕΙΔΗΣΕΙΣ
    • Οικονομία
    • Πολιτική
    • Αγορά
    • Επιχειρήσεις
    • Τράπεζες
    • Επενδύσεις
    • Αυτοκίνητο
    • Sport & Business
    • Υγεία
    • Πλανήτης
  • ΧΡΗΜΑ
    • Σχόλιο Ημέρας
    • Εικόνα Αγοράς
    • Στατιστικά
    • Ανακοινώσεις ΧΑΑ
    • Business World
    • Διεθνείς Αγορές
    • Ισοτιμίες
    • Εμπορεύματα
    • Calculators
  • ΦΟΡΟΛΟΓΙΑ
    • Ιδιώτες
    • Επιχειρήσεις
  • ΕΡΓΑΣΙΑ
    • Συντάξεις
    • Χρηστικά
  • ΔΗΜΟΣΙΟ
  • ΠΡΟΣΛΗΨΕΙΣ
    • Δημόσιο
    • ΟΤΑ
    • Αγορά
  • OPINION
    • Ηγεσία και Management
Money PressMoney Press
Home»Ειδήσεις»Οικονομία»Πότε ξεκινά το... εξοικονομώ κατ' οίκων ΙΙ
Οικονομία

Πότε ξεκινά το... εξοικονομώ κατ' οίκων ΙΙ

18 Αυγούστου, 2017Δεν υπάρχουν Σχόλια2 Mins Read
Facebook Twitter LinkedIn Telegram Pinterest Tumblr Reddit WhatsApp Email
Share
Facebook Twitter LinkedIn Pinterest Email

Το πρώτο βήμα για την υλοποίηση του δεύτερου ενδιάμεσου προγράμματος «Εξοικονομώ κατ’ Οίκον» έγινε σήμερα, καθώς από την ερχόμενη εβδομάδα ξεκινά η ενεργοποίηση του προγράμματος, μετά την κοινή υπουργική απόφαση που υπέγραψαν ο υπουργός Περιβάλλοντος και Ενέργειας, Γιώργος Σταθάκης, και ο αναπληρωτής υπουργός Οικονομίας, Αλέξης Χαρίτσης.

Σύμφωνα με την ανακοίνωση του υπουργείου Περιβάλλοντος, «οι νέοι εθνικοί πόροι που θα διατεθούν για το συγκεκριμένο πρόγραμμα ανέρχονται σε περίπου 61 εκατ. ευρώ και θα διασφαλίσουν τη χρηματοδότηση περισσότερων από 6.000 ωφελούμενων», αναφέρει το protothema.

Υπενθυμίζουμε ότι στο προηγούμενο πρόγραμμα, δεν μπόρεσαν να ενταχθούν 4.000 ως 5.000 δικαιούχοι λόγω έλλειψης πόρων. Στόχος του νέου προγράμματος, λέει το υπουργείο Περιβάλλοντος, «είναι η κάλυψη επιπλέον αιτήσεων από αυτές που είχαν υποβληθεί το 2014 στο "Εξοικονομώ κατ’ Οίκον", αλλά δεν μπόρεσαν να εξυπηρετηθούν λόγω της ανεπάρκειας τότε των σχετικών κονδυλίων», ενώ επισημαίνει ότι στο πρώτο ενδιάμεσο πρόγραμμα, που υλοποιήθηκε το καλοκαίρι του 2016 με την εξασφάλιση 75 εκατ. ευρώ, κάλυψε πάνω από 8.500 ωφελούμενους.

Αξίζει να σημειωθεί ότι πριν ένα μήνα ο υπουργός Περιβάλλοντος, Γιώργος Σταθάκης, είχε προαναγγείλει εισοδηματικά κριτήρια για την ένταξη στο πρόγραμμα, λέγοντας ότι την μεγαλύτερη επιδότηση που θα φτάνει το 70% θα λαμβάνουν οι ασθενέστεροι, δηλαδή ατομικά εισοδήματα 10.000 και οικογενειακά 20.000 ευρώ. Το σχέδιο, έλεγε ο κ. Σταθάκης, προβλέπει διακύμανση της επιδότησης με το κατώτατο όριο να διαμορφώνεται σε 25% για ατομικό εισόδημα από 30.000 έως 35.000 ευρώ και οικογενειακό από 40.000 έως 45.000 ευρώ.

Πάντως, μέχρι στιγμής δεν έχουν ακόμη ανακοινωθεί επισήμως τα εισοδηματικά κριτήρια ούτε η σχετική διαδικασία. Στο πρώτο πρόγραμμα του "Εξοικονομώ κατ’ Οίκον", το ποσοστό που έπρεπε να καταβάλλει ο ιδιοκτήτης γίνονταν υποχρεωτικά μέσω τραπεζικού δανείου. Ενδεχομένως, σε αυτό το δεύτερο πρόγραμμα, αυτό να αλλάξει και να μην είναι υποχρεωτική η χορήγηση δανείου για την ενεργειακή αναβάθμιση καθώς αυτή θα μπορεί να καλυφθεί με ιδίους πόρους.

Το μόνο σίγουρο είναι ότι ο τομέας των κατασκευών που έχει τόσο πληγεί από την οικονομική κρίση, περίμενε με αγωνία αυτή την υπουργική απόφαση, μήπως και συμβάλλει στην αναθέρμανση των δραστηριοτήτων που σχετίζονται με τον κατασκευαστικό κλάδο.

Εξοικονομώ
Share. Facebook Twitter Pinterest LinkedIn Tumblr Telegram Email
Previous Article1.533 θέσεις εργασίασ σε ΔΕΗ, ΕΥΔΑΠ, ΕΛΤΑ, υπ. Πολιτισμού και Δικαιοσύνης
Next Article Ασφαλής και φιλόξενη χώρα η Ελλάδα, σύμφωνα με την υπουργό Τουρισμού

Related Posts

ΤτΕ: «Βλέπει» πληθωρισμό 2,5% το 2025 στην Ελλάδα - Πιέσεις από ενοίκια, έμμεσους φόρους και μισθούς

16 Ιουνίου, 2025

JP Morgan: «Βλέπει» ανάπτυξη 2,2% για την Ελλάδα το 2025 και 2% το 2026 - Ποντάρει στα ελληνικά ομόλογα

16 Ιουνίου, 2025

Ακρίβεια στις παραλίες: Οι Αθηναίοι εγκαταλείπουν τις ξαπλώστρες για ελεύθερες ακτές

16 Ιουνίου, 2025
Add A Comment

Comments are closed.

moneypress.gr
Technical Summary Widget Powered by Investing.com
Powered by Investing.com
Moneypress

To Moneypress.gr ανήκει στην HT PRESS ONLINE IKE

Tαυτότητα Moneypresss.gr

Χρήση Cookies

'Οροι Χρήσης

Αποποίηση Ευθυνών

FOLLOW US
FOLLOW US
Μέλος του Μητρώο Online Media
© 2025 Moneypress.gr

Type above and press Enter to search. Press Esc to cancel.