• ΑΡΧΙΚΗ
  • ΕΙΔΗΣΕΙΣ
    • Οικονομία
    • Πολιτική
    • Αγορά
    • Επιχειρήσεις
    • Τράπεζες
    • Επενδύσεις
    • Αυτοκίνητο
    • Sport & Business
    • Υγεία
    • Πλανήτης
  • ΧΡΗΜΑ
    • Σχόλιο Ημέρας
    • Εικόνα Αγοράς
    • Στατιστικά
    • Ανακοινώσεις ΧΑΑ
    • Business World
    • Διεθνείς Αγορές
    • Ισοτιμίες
    • Εμπορεύματα
    • Calculators
  • ΦΟΡΟΛΟΓΙΑ
    • Ιδιώτες
    • Επιχειρήσεις
  • ΕΡΓΑΣΙΑ
    • Συντάξεις
    • Χρηστικά
  • ΔΗΜΟΣΙΟ
  • ΠΡΟΣΛΗΨΕΙΣ
    • Δημόσιο
    • ΟΤΑ
    • Αγορά
  • OPINION
    • Ηγεσία και Management
Facebook Twitter Instagram
Facebook Twitter Instagram
Money PressMoney Press
  • ΑΡΧΙΚΗ
  • ΕΙΔΗΣΕΙΣ
    • Οικονομία
    • Πολιτική
    • Αγορά
    • Επιχειρήσεις
    • Τράπεζες
    • Επενδύσεις
    • Αυτοκίνητο
    • Sport & Business
    • Υγεία
    • Πλανήτης
  • ΧΡΗΜΑ
    • Σχόλιο Ημέρας
    • Εικόνα Αγοράς
    • Στατιστικά
    • Ανακοινώσεις ΧΑΑ
    • Business World
    • Διεθνείς Αγορές
    • Ισοτιμίες
    • Εμπορεύματα
    • Calculators
  • ΦΟΡΟΛΟΓΙΑ
    • Ιδιώτες
    • Επιχειρήσεις
  • ΕΡΓΑΣΙΑ
    • Συντάξεις
    • Χρηστικά
  • ΔΗΜΟΣΙΟ
  • ΠΡΟΣΛΗΨΕΙΣ
    • Δημόσιο
    • ΟΤΑ
    • Αγορά
  • OPINION
    • Ηγεσία και Management
Money PressMoney Press
Home»Ειδήσεις»Ρώσοι τουρίστες: 800 χιλιάδες φέτος στην Ελλάδα, 6 εκατ. στην Τουρκία!
Ειδήσεις

Ρώσοι τουρίστες: 800 χιλιάδες φέτος στην Ελλάδα, 6 εκατ. στην Τουρκία!

23 Ιουλίου, 2018Δεν υπάρχουν Σχόλια3 Mins Read
Facebook Twitter LinkedIn Telegram Pinterest Tumblr Reddit WhatsApp Email
Share
Facebook Twitter LinkedIn Pinterest Email

Το 2018 θα είναι μία ακόμη πτωτική χρονιά για την εισερχόμενη τουριστική κίνηση από τη Ρωσία προς την Ελλάδα, την ίδια στιγμή που η Τουρκία βλέπει τα νούμερα των αφίξεων των Ρώσων τουριστών να έχουν ...εκτοξευθεί.

Οι εκτιμήσεις από πλευράς των τουριστικών φορέων αναφέρουν ότι η Ελλάδα πιθανότατα να μήν ξεπεράσει φέτος τις 800 χιλιάδες Ρώσους τουρίστες, ενώ η «ανταγωνίστριά» μας Τουρκία προβλέπει ένα νούμερο στα πέριξ των 6 εκατομμυρίων. Πέρυσι, οι Ρώσοι τουρίστες στην Ελλάδα, συμπεριλαμβανομένων και των εκτιμήσεων από πλευράς των γραφείων του ΕΟΤ στη Ρωσία, έφθασαν τις 900 χιλιάδες περίπου, ενώ στην Τουρκία ήταν κοντά στα 4,5 εκατομμύρια, αναφέρει το newmoney.

Η πτώση ωστόσο στα φετινά νούμερα δεν οφείλεται στις τελευταίες εξελίξεις στο διπλωματικό πεδίο μεταξύ Ελλάδας και Ρωσίας αλλά κυρίως, σύμφωνα με τον πρόεδρο της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Ξενοδόχων κ. Γρηγόρη Τάσιο, στην υστέρηση των κρατήσεων για Ελλάδα ήδη από το Μάρτιο και τα φθηνότερα «πακέτα» που προσφέρει η τουρκική αγορά.

Στο ερώτημα κατά πόσο η κρίση στις ελληνορωσικές διπλωματικές σχέσεις μπορεί να επηρεάσει τον ελληνικό τουρισμό, οι τουριστικοί φορείς, στην παρούσα φάση, παρακολουθούν μεν τις εξελίξεις και τηρούν στάση αναμονής, ωστόσο ο κλάδος «προσπαθεί διαχρονικά να βρίσκεται εκτός πολιτικής ατζέντας», όπως χαρακτηριστικά αναφέρεται. Επιπλέον, επισημαίνουν ότι, ούτως ή άλλως, η ρωσική αγορά δεν έχει στις πρώτες επιλογές της για φέτος την Ελλάδα και δεν καταλαμβάνει τις πρώτες θέσεις στον εισερχόμενο τουρισμό της Ελλάδος (προηγούνται άλλες αγορές, εντός Ε.Ε. όπως η Γερμανία, το Ηνωμένο Βασίλειο, η Γαλλία, ενώ έχουν ανέβει και οι ΗΠΑ).

«Το 2013 οι αφίξεις από τη Ρωσία είχαν εκτοξευθεί στο 1,3 εκατομμύρια ωστόσο, η ανοδική τάση δεν διατηρήθηκε, λόγω των γενικότερων οικονομικών συνθηκών με το ρούβλι και των λουκέτων σε πολλά ρωσικά πρακτορεία και οι Ρώσοι πλέον που επιλέγουν να ταξιδέψουν εκτός της χώρας τους προτιμούν φθηνότερα πακέτα». Σημειωτέον ότι το τελευταίο διάστημα έχουν αυξηθεί εκ νέου, λόγω οικονομικών προβλημάτων, τα «λουκέτα» σε Ρώσους tour operators που πουλούσαν πακέτα και στην Ελλάδα εντείνοντας τον προβληματισμό των ελληνικών προορισμών και των ξενοδόχων που δέχονται τουρίστες από τη Ρωσία.

Στον αντίποδα, στα θετικά για τον τουρισμό της Ελλάδας από τη Ρωσία, θα πρέπει να συνυπολογίζεται το γεγονός ότι ονόματα που διακινούν μεγάλο αριθμό Ρώσων τουριστών στη χώρα μας, όπως ο όμιλος Μουζενίδη έχει ήδη ενισχύσει από φέτος τη θέση του με νέα ξενοδοχεία και νέες αεροπορικές συνδέσεις στην Ελλάδα, ενώ πρόσφατα εκπρόσωποί του ανέφεραν ότι, μέσω της αεροπορικής του Ellinair, βλέπουν θετικά τα κίνητρα που δίνει η Fraport Greece για μείωση των τελών στα 14 περιφερειακά αεροδρόμια για τόνωση των προορισμών κατά τη χειμερινή περίοδο 2018- 2019.

Τουρισμός
Share. Facebook Twitter Pinterest LinkedIn Tumblr Telegram Email
Previous ArticleΣοκ στην Τουρκία: Υποβάθμισε 24 τουρκικές τράπεζες ο Fitch
Next Article Ποια επιδόματα και πότε θα πληρωθούν μέχρι τις 27 Ιουλίου

Related Posts

Γιατί προσπερνούν τους GenX στην εταιρική διαδοχή

11 Αυγούστου, 2025

Από τις startups στις βίλες: Πως δημιουργήθηκε σε χρόνο ρεκόρ η νέα γενιά AI δισεκατομμυριούχων

11 Αυγούστου, 2025

ΑΑΔΕ - Επιχείρηση «Κρουαζιέρα θα σε πάω»: Φοροδιαφυγή σε ημερόπλοια της Σαντορίνης

11 Αυγούστου, 2025
Add A Comment

Comments are closed.

moneypress.gr
Technical Summary Widget Powered by Investing.com
Powered by Investing.com
Moneypress

To Moneypress.gr ανήκει στην HT PRESS ONLINE IKE

Tαυτότητα Moneypresss.gr

Χρήση Cookies

'Οροι Χρήσης

Αποποίηση Ευθυνών

FOLLOW US
FOLLOW US
Μέλος του Μητρώο Online Media
© 2025 Moneypress.gr

Type above and press Enter to search. Press Esc to cancel.