• ΑΡΧΙΚΗ
  • ΕΙΔΗΣΕΙΣ
    • Οικονομία
    • Πολιτική
    • Αγορά
    • Επιχειρήσεις
    • Τράπεζες
    • Επενδύσεις
    • Αυτοκίνητο
    • Sport & Business
    • Υγεία
    • Πλανήτης
  • ΧΡΗΜΑ
    • Σχόλιο Ημέρας
    • Εικόνα Αγοράς
    • Στατιστικά
    • Ανακοινώσεις ΧΑΑ
    • Business World
    • Διεθνείς Αγορές
    • Ισοτιμίες
    • Εμπορεύματα
    • Calculators
  • ΦΟΡΟΛΟΓΙΑ
    • Ιδιώτες
    • Επιχειρήσεις
  • ΕΡΓΑΣΙΑ
    • Συντάξεις
    • Χρηστικά
  • ΔΗΜΟΣΙΟ
  • ΠΡΟΣΛΗΨΕΙΣ
    • Δημόσιο
    • ΟΤΑ
    • Αγορά
  • OPINION
    • Ηγεσία και Management
Facebook Twitter Instagram
Facebook Twitter Instagram
Money PressMoney Press
  • ΑΡΧΙΚΗ
  • ΕΙΔΗΣΕΙΣ
    • Οικονομία
    • Πολιτική
    • Αγορά
    • Επιχειρήσεις
    • Τράπεζες
    • Επενδύσεις
    • Αυτοκίνητο
    • Sport & Business
    • Υγεία
    • Πλανήτης
  • ΧΡΗΜΑ
    • Σχόλιο Ημέρας
    • Εικόνα Αγοράς
    • Στατιστικά
    • Ανακοινώσεις ΧΑΑ
    • Business World
    • Διεθνείς Αγορές
    • Ισοτιμίες
    • Εμπορεύματα
    • Calculators
  • ΦΟΡΟΛΟΓΙΑ
    • Ιδιώτες
    • Επιχειρήσεις
  • ΕΡΓΑΣΙΑ
    • Συντάξεις
    • Χρηστικά
  • ΔΗΜΟΣΙΟ
  • ΠΡΟΣΛΗΨΕΙΣ
    • Δημόσιο
    • ΟΤΑ
    • Αγορά
  • OPINION
    • Ηγεσία και Management
Money PressMoney Press
Home»Ειδήσεις»ΣΕΤΕ: «Μύθος» ότι η Ελλάδα επιλέγεται ως φθηνός τουριστικός προορισμός
Ειδήσεις

ΣΕΤΕ: «Μύθος» ότι η Ελλάδα επιλέγεται ως φθηνός τουριστικός προορισμός

25 Αυγούστου, 2018Δεν υπάρχουν Σχόλια2 Mins Read
Facebook Twitter LinkedIn Telegram Pinterest Tumblr Reddit WhatsApp Email
Share
Facebook Twitter LinkedIn Pinterest Email

Η Ελλάδα προσελκύει τουρίστες υψηλών εισοδημάτων και η άποψη ότι η χώρα μας επιλέγεται κυρίως ως «φθηνός προορισμός» είναι απλά ένας μύθος… Σε αυτό το συμπέρασμα καταλήγει έρευνα του Ινστιτούτου ΣΕΤΕ (ΙΝΣΕΤΕ), σύμφωνα με την οποία είναι εσφαλμένη η αντίληψη ότι η Ελλάδα αποτελεί προορισμό για τουρίστες χαμηλού εισοδηματικού προφίλ.

Το αντίθετο μάλιστα, όπως επισημαίνει σε ανακοίνωσή του ο ΣΕΤΕ, «το προφίλ των τουριστών τα τελευταία χρόνια έχει αλλάξει και η Ελλάδα προσελκύει επισκέπτες υψηλών εισοδημάτων». Η ενίσχυση του τουρισμού επισκεπτών από ανώτερες εισοδηματικές τάξεις είναι εμφανής, καθώς σύμφωνα με τα επίσημα στοιχεία «Τουλάχιστον 6 στους 10 τουρίστες είναι υψηλού εισοδηματικού προφίλ».

«Η άνοδος του τουρισμού πολυτελείας αποτυπώνεται στην υψηλή διψήφια αύξηση στις tax free αγορές, στην ενίσχυση των τουριστικών εισπράξεων 1 δισ. ευρώ επιπλέον τη φετινή χρονιά σε σχέση με το 2017, και στην αυξημένη κατά 12% κερδοφορία των ξενοδοχείων το πρώτο πεντάμηνο του 2018 σε σχέση με το αντίστοιχο περσινό» αναφέρουν ακόμα τα στοιχεία της έρευνας του ΙΝΣΕΤΕ, σημειώνοντας επίσης πως «ο τουρισμός τα τελευταία χρόνια στην Ελλάδα, όχι μόνο έχει αυξηθεί κατακόρυφα σε αφίξεις και έσοδα, αλλά έχει συμπαρασύρει στην ανάπτυξη και σειρά άλλων παραγωγικών κλάδων που αποτυπώνονται σε όλα τα επίσημα στοιχεία και δείκτες».

Όπως σημειώνεται στην ανακοίνωση, ο ΣΕΤΕ επιδιώκει τη διαρκή αναβάθμιση των παρεχομένων τουριστικών προϊόντων και υπηρεσιών, στηρίζει την εθνική τουριστική πολιτική του Υπουργείου Τουρισμού αλλά και αναδεικνύει από την πλευρά του την αξία του τουρισμού στο σύνολο της παραγωγικής δραστηριότητας στην Ελλάδα με μία πολύ επιτυχημένη καμπάνια της Marketing Greece για τον τουρισμό «Τουρισμός -Αξία για Όλους»».

Τέλος, αναγνωρίζει τις σημαντικές προσπάθειες του υπουργείου Τουρισμού, καθώς, όπως τονίζει στην ανακοίνωση «Ο ιδιωτικός τομέας και τα μέλη του ΣΕΤΕ αναγνωρίζουν ότι η τουριστική ανάπτυξη που επιτεύχθηκε τα τελευταία χρόνια με συγκεκριμένο σχεδιασμό και στρατηγική από το Υπουργείο Τουρισμού, συνέβαλε στην αύξηση του κύκλου εργασιών όχι μόνο του τουριστικού τομέα αλλά όλων των κλάδων της οικονομίας που συνδέονται άμεσα και έμμεσα με την κατακόρυφη αύξηση του τουρισμού».

Πηγή: Newmoney.gr

ΣΕΤΕ
Share. Facebook Twitter Pinterest LinkedIn Tumblr Telegram Email
Previous ArticleΠραγματογνωμοσύνη και απόδοση ευθυνών
Next Article Κρήτη: Πωλείται χωριό στη Μεσαρά

Related Posts

Principia: Εξαγοράζει το εν λειτουργία χαρτοφυλάκιο αιολικής ενέργειας 150 MW της EDPR στην Ελλάδα

30 Ιουλίου, 2025

Φορολοταρία: Έγινε η κλήρωση για τις συναλλαγές Ιουνίου - Δείτε εάν κερδίσατε έως 50.000 ευρώ

30 Ιουλίου, 2025

ΟΔΔΗΧ: Στο 1,76% ανέβηκε η απόδοση των 3μηνων εντόκων γραμματίων

30 Ιουλίου, 2025
Add A Comment

Comments are closed.

moneypress.gr
Technical Summary Widget Powered by Investing.com
Powered by Investing.com
Moneypress

To Moneypress.gr ανήκει στην HT PRESS ONLINE IKE

Tαυτότητα Moneypresss.gr

Χρήση Cookies

'Οροι Χρήσης

Αποποίηση Ευθυνών

FOLLOW US
FOLLOW US
Μέλος του Μητρώο Online Media
© 2025 Moneypress.gr

Type above and press Enter to search. Press Esc to cancel.