• ΑΡΧΙΚΗ
  • ΕΙΔΗΣΕΙΣ
    • Οικονομία
    • Πολιτική
    • Αγορά
    • Επιχειρήσεις
    • Τράπεζες
    • Επενδύσεις
    • Αυτοκίνητο
    • Sport & Business
    • Υγεία
    • Πλανήτης
  • ΧΡΗΜΑ
    • Σχόλιο Ημέρας
    • Εικόνα Αγοράς
    • Στατιστικά
    • Ανακοινώσεις ΧΑΑ
    • Business World
    • Διεθνείς Αγορές
    • Ισοτιμίες
    • Εμπορεύματα
    • Calculators
  • ΦΟΡΟΛΟΓΙΑ
    • Ιδιώτες
    • Επιχειρήσεις
  • ΕΡΓΑΣΙΑ
    • Συντάξεις
    • Χρηστικά
  • ΔΗΜΟΣΙΟ
  • ΠΡΟΣΛΗΨΕΙΣ
    • Δημόσιο
    • ΟΤΑ
    • Αγορά
  • OPINION
    • Ηγεσία και Management
Facebook Twitter Instagram
Facebook Twitter Instagram
Money PressMoney Press
  • ΑΡΧΙΚΗ
  • ΕΙΔΗΣΕΙΣ
    • Οικονομία
    • Πολιτική
    • Αγορά
    • Επιχειρήσεις
    • Τράπεζες
    • Επενδύσεις
    • Αυτοκίνητο
    • Sport & Business
    • Υγεία
    • Πλανήτης
  • ΧΡΗΜΑ
    • Σχόλιο Ημέρας
    • Εικόνα Αγοράς
    • Στατιστικά
    • Ανακοινώσεις ΧΑΑ
    • Business World
    • Διεθνείς Αγορές
    • Ισοτιμίες
    • Εμπορεύματα
    • Calculators
  • ΦΟΡΟΛΟΓΙΑ
    • Ιδιώτες
    • Επιχειρήσεις
  • ΕΡΓΑΣΙΑ
    • Συντάξεις
    • Χρηστικά
  • ΔΗΜΟΣΙΟ
  • ΠΡΟΣΛΗΨΕΙΣ
    • Δημόσιο
    • ΟΤΑ
    • Αγορά
  • OPINION
    • Ηγεσία και Management
Money PressMoney Press
Home»Ειδήσεις»Σε τροχιά αποδόμησης η κυβέρνηση: Ποιοι μπαίνουν στο στόχαστρο, ποιοι «πυροβολούν» το Μαξίμου
Ειδήσεις

Σε τροχιά αποδόμησης η κυβέρνηση: Ποιοι μπαίνουν στο στόχαστρο, ποιοι «πυροβολούν» το Μαξίμου

30 Μαΐου, 2019Δεν υπάρχουν Σχόλια4 Mins Read
Facebook Twitter LinkedIn Telegram Pinterest Tumblr Reddit WhatsApp Email
Share
Facebook Twitter LinkedIn Pinterest Email

Τρία 24ωρα μετά τη βαριά ήττα της κυβέρνησης στις Ευρωεκλογές αλλά και το ΣΥΡΙΖΑίικο βατερλό με τους υποψηφίους στην αυτοδιοίκηση, το κυβερνών κόμμα βρίσκεται σε κατάσταση αποσύνθεσης, καθώς αρκετά στελέχη δηλώνουν ευθαρσώς ότι το παιχνίδι των εθνικών εκλογών είναι χαμένο ενώ κάποια άλλα έχουν αρχίσει να επιρρίπτουν ευθύνες και να«φωτογραφίζουν» συγκεκριμένους υπουργούς για την κατρακύλα στις κάλπες της 26ης Μαΐου.

Βουλευτές και πρώην υπουργοί του ΣΥΡΙΖΑ σε μία προσπάθεια να εξηγήσουν τη συντριβή, αναφέρονται σε μία σειρά πολιτικών επιλογών που πλήγωσαν τους ψηφοφόρους του κυβερνώντος κόμματος ενώ στηλίτευσαν το ύφος και την ένταση με την οποία κατήγγειλαν ορισμένοι πολιτικούς αντιπάλους.

Μόνο τυχαίες δεν είναι οι αναφορές του πρώην υπουργού Εξωτερικών Νίκου Κοτζιά ο οποίος μίλησε για ένα κομμάτι στο Μέγαρο Μαξίμου που έχει αλαζονική συμπεριφορά.

Για το ύφος της εξουσίας, μίλησε ο Νίκος Φίλης δείχνοντας έτσι υπουργούς όπως τον Παύλο Πολάκη με τον οποίο άλλωστε είχε εκφράσει τη διαφωνία του με την αήθη επίθεση στον Στέλιο Κυμπουρόπουλο.

Tην πιο σφοδρή κριτική δέχονται τα πρόσωπα που βρίσκονται στο Μέγαρο Μαξίμου. Ο Δημήτρης Τζανακόπουλος και η ομάδα του, ο Θανάσης Καρτερός αλλά και ο Χριστόφορος Βερναδάκης. Για τον τελευταίο, το κλίμα είναι βαρύ, καθώς μέχρι και τις 7 το απόγευμα της Κυριακής υποστήριζε πως η διαφορά με τη Νέα Δημοκρατία δεν ξεπερνά τις 3 μονάδες. Ένα ακόμη πρόσωπο που βρίσκεται στο επίκεντρο της κριτικής είναι ο Νίκος Παππάς λόγω του σκανδάλου με το Μανώλη Πετσίτη και του θέματος με τις άδειες των καναλιών.

Επίσης αυτό που συζητιέται έντονα στη Κουμουνδούρου είναι η εμμονή κάποιων στελεχών με τη σκανδαλολογία. Η κατάρρευση του υποτιθέμενου σκανδάλου Νονartis, η υπόθεση ΚΕΕΛΠΝΟ, η στοχοποίηση μέσων ενημέρωσης και δημοσιογράφων σύμφωνα με κάποια στελέχη γύρισε μπούμερανγκ. «Χωρίς στοιχεία δεν μπορείς να σπιλώνεις πρόσωπα και συνειδήσεις και να δημιουργείς κλίμα χωρίς αποδείξεις», επεσήμανε κορυφαίος υπουργός της κυβέρνησης.

Έντονη κριτική ασκείται και για τα πρόσωπα που επελέγησαν σε μεγάλους δήμους και περιφέρειες αφού ορισμένοι από αυτούς δεν κατάφεραν καν να περάσουν στον δεύτερο γύρο, ενώ όσοι απέμειναν δε φαίνεται να διεκδικούν με αξιώσεις την εκλογή τους με αποτέλεσμα να εντείνεται η γκρίνια.

Στο στόχαστρο αρκετών βουλευτών και υπουργών βρέθηκε η απόφαση του πρωθυπουργού να προχωρήσει στην περίφημη διεύρυνση ανοίγοντας τις πόρτες του κόμματος σε στελέχη που βρισκόντουσαν το τελευταίο διάστημα στο αζήτητα της Κεντροαριστεράς. Μία διεύρυνση η οποία εκ του αποτελέσματος όχι μόνο δεν ώθησε τον ΣΥΡΙΖΑ προς τα πάνω, αλλά αντιθέτως τον οδήγησε σε απώλεια δυνάμεων καθώς στα μάτια αρκετών ψηφοφόρων του φάνηκε ως μία προσπάθεια πασοκοποίησης του ΣΥΡΙΖΑ.

Στο πλαίσιο αυτό, υπήρξαν σφοδρές αντιδράσεις όταν κυκλοφόρησε η πληροφορία ότι μετά τη συντριβή ΣΥΡΙΖΑ, το βράδυ της 26ης Μαϊου, βρέθηκε στην Κουμουνδούρου και στο γραφείο του Αλέξη Τσίπρα ο Γιάννης Ραγκούσης.

Τα «χτυπήματα» κατά του ΣΥΡΙΖΑ συνεχίστηκαν χθες, μετά τη διάψευση των Οικολόγων Πρασίνων περί συμπόρευσης με τον ΣΥΡΙΖΑ ενώ ήρθε και Κατερίνα Μεγαλοοικονόμου να κουνήσει… μαντήλι στο κυβερνών κόμμα, δηλώνοντας ότι ανεξαρτητοποιείται.

Όσο περνούν οι μέρες και έρχονται στο προσκήνιο τα πραγματικά αίτια της συντριβής στις ευρωεκλογές, το Μαξίμου σε μία προσπάθεια να περισώσει ότι μπορεί προχωρά σε κινήσεις πανικού στοχοποιώντας όσους διατυπώνουν ενστάσεις για ορισμένες κεντρικές επιλογές του. Στο πλαίσιο αυτό, έσπευσαν χθες να στοχοποιήσουν τον διοικητή της Τράπεζας της Ελλάδας με αφορμή τα όσα είπε για το Συνταξιοδοτικό και κυρίως για τις αναφορές του στη συρρίκνωση των περιθωρίων χρηματοδότησης των συντάξεων μόνο μέσα από τον κρατικό προϋπολογισμό.

Αφού στην κυβέρνηση δεν κατάφεραν να πείσουν τον κόσμο με το ψευτοδίλημμα πρόοδος ή συντήρηση, αφού οι ψηφοφόροι δεν πείστηκε για τις αγαθές προθέσεις της κυβέρνησης με την παροχολογία πριν τις εκλογές, άρχισαν να μιλούν με αφορμή τις δηλώσεις Στουρνάρα για το «διαβόητο ασφαλιστικό Πινοσέτ» σε μία προσπάθεια να ταυτίσουν τον κεντρικό τραπεζίτη με τον πρόεδρο της ΝΔ.

Εν τω μεταξύ, τα χαμηλά ποσοστά του ΣΥΡΙΖΑ στις ευρωεκλογές έβγαλαν νοκ – άουτ από τη μάχη για το ευρωκοινοβούλιο μία σειρά πρωτοκλασάτων στελεχών και πρώην υπουργών. Είναι ενδεικτικό ότι εκτός ευρωβουλής έμειναν οι Παναγιώτης Κουρουμπλής, Γιάννης Μουζάλας, Λυδία Κονιόρδου και Θεοδόσης Πελεγρίνης, αλλά και ορισμένα στελέχη με ιστορία στην Αριστερά.

Με τις εθνικές εκλογές να έχουν οριστεί στις 7 Ιουλίου, ο φόβος πολλών βουλευτών είναι ότι δεν πρόκειται να επανεκλεγούν, καθώς είναι βέβαιο πως εάν συνεχιστεί η κατάρρευση ΣΥΡΙΖΑ και δεν καταφέρει να ανασυντάξει τις δυνάμεις του, θα χάσει πολλές από τις έδρες του.

Κυβέρνηση
Share. Facebook Twitter Pinterest LinkedIn Tumblr Telegram Email
Previous ArticleΟΠΕΚΕΠΕ: Πλήρωσε 2,8 εκατ. ευρώ σε 1.077 δικαιούχους
Next Article Πρώτη «μάχη» Λέοναρντ με Κάρι στους τελικούς του ΝΒΑ

Related Posts

Νέες ταυτότητες: Τι πρέπει να γνωρίζουν οι πολίτες για προθεσμίες και παράβολα

12 Αυγούστου, 2025

Ράλι στις μετοχές κάνναβης μετά τις δηλώσεις Τραμπ για πιθανή αλλαγή κατάταξης στο ναρκωτικό

12 Αυγούστου, 2025

Γιατί προσπερνούν τους GenX στην εταιρική διαδοχή

11 Αυγούστου, 2025
Add A Comment

Comments are closed.

moneypress.gr
Technical Summary Widget Powered by Investing.com
Powered by Investing.com
Moneypress

To Moneypress.gr ανήκει στην HT PRESS ONLINE IKE

Tαυτότητα Moneypresss.gr

Χρήση Cookies

'Οροι Χρήσης

Αποποίηση Ευθυνών

FOLLOW US
FOLLOW US
Μέλος του Μητρώο Online Media
© 2025 Moneypress.gr

Type above and press Enter to search. Press Esc to cancel.