• ΑΡΧΙΚΗ
  • ΕΙΔΗΣΕΙΣ
    • Οικονομία
    • Πολιτική
    • Αγορά
    • Επιχειρήσεις
    • Τράπεζες
    • Επενδύσεις
    • Αυτοκίνητο
    • Sport & Business
    • Υγεία
    • Πλανήτης
  • ΧΡΗΜΑ
    • Σχόλιο Ημέρας
    • Εικόνα Αγοράς
    • Στατιστικά
    • Ανακοινώσεις ΧΑΑ
    • Business World
    • Διεθνείς Αγορές
    • Ισοτιμίες
    • Εμπορεύματα
    • Calculators
  • ΦΟΡΟΛΟΓΙΑ
    • Ιδιώτες
    • Επιχειρήσεις
  • ΕΡΓΑΣΙΑ
    • Συντάξεις
    • Χρηστικά
  • ΔΗΜΟΣΙΟ
  • ΠΡΟΣΛΗΨΕΙΣ
    • Δημόσιο
    • ΟΤΑ
    • Αγορά
  • OPINION
    • Ηγεσία και Management
Facebook Twitter Instagram
Facebook Twitter Instagram
Money PressMoney Press
  • ΑΡΧΙΚΗ
  • ΕΙΔΗΣΕΙΣ
    • Οικονομία
    • Πολιτική
    • Αγορά
    • Επιχειρήσεις
    • Τράπεζες
    • Επενδύσεις
    • Αυτοκίνητο
    • Sport & Business
    • Υγεία
    • Πλανήτης
  • ΧΡΗΜΑ
    • Σχόλιο Ημέρας
    • Εικόνα Αγοράς
    • Στατιστικά
    • Ανακοινώσεις ΧΑΑ
    • Business World
    • Διεθνείς Αγορές
    • Ισοτιμίες
    • Εμπορεύματα
    • Calculators
  • ΦΟΡΟΛΟΓΙΑ
    • Ιδιώτες
    • Επιχειρήσεις
  • ΕΡΓΑΣΙΑ
    • Συντάξεις
    • Χρηστικά
  • ΔΗΜΟΣΙΟ
  • ΠΡΟΣΛΗΨΕΙΣ
    • Δημόσιο
    • ΟΤΑ
    • Αγορά
  • OPINION
    • Ηγεσία και Management
Money PressMoney Press
Home»Ειδήσεις»Σταϊκούρας - κορωνοϊος: Θα υπερδιπλασιαστούν τα οικονομικά μέτρα τον Μάιο
Ειδήσεις

Σταϊκούρας - κορωνοϊος: Θα υπερδιπλασιαστούν τα οικονομικά μέτρα τον Μάιο

6 Απριλίου, 2020Δεν υπάρχουν Σχόλια2 Mins Read
Facebook Twitter LinkedIn Telegram Pinterest Tumblr Reddit WhatsApp Email
Share
Facebook Twitter LinkedIn Pinterest Email

«Θα υπερδιπλασιαστούν τα μέτρα για την αντιμετώπισης της κρίσης τον Μάιο καλύπτοντας και το επόμενο χρονικό διάστημα» δηλώνει στο ΑΠΕ-ΜΠΕ ο υπουργός Οικονομικών Χρήστος Σταϊκούρας, επισημαίνοντας παράλληλα ότι «η κυβέρνηση στο πεδίο της οικονομίας κινείται γρήγορα και αποφασιστικά μακριά από μαξιμαλισμούς και ανεύθυνες πλειοδοσίες».

Ακολουθεί ολόκληρη η δήλωση του υπουργού Οικονομικών:

«Η ανθρωπότητα βιώνει μία πρωτόγνωρη υγειονομική κρίση. Μία συμμετρική κρίση που δεν γνωρίζουμε, ακόμη, τη διάρκειά της. Η ζημιά στην οικονομία, όσο αυτή παρατείνεται, γίνεται ολοένα και μεγαλύτερη. Απαιτούνται συνεπώς σοβαρές, ρεαλιστικές και έγκαιρες παρεμβάσεις, ώστε να περιοριστούν οι δυσμενείς κοινωνικές και οικονομικές συνέπειές της.

Η Κυβέρνηση, στο πεδίο της οικονομίας, κινείται γρήγορα και αποφασιστικά, μακριά από μαξιμαλισμούς και ανεύθυνες πλειοδοσίες. Υλοποιεί ένα συνεκτικό και δυναμικό σχέδιο, στηρίζοντας την κοινωνία και την οικονομία, με αίσθημα δικαίου, στο πλαίσιο των διαθέσιμων εγχώριων και ευρωπαϊκών πόρων.

Έχει λάβει, σε πρώτη φάση, δημοσιονομικά μέτρα ύψους 6,8 δισ. ευρώ, για την ενίσχυση της δημόσιας υγείας, την τόνωση της ρευστότητας των επιχειρήσεων (μέσω του χρηματοδοτικού εργαλείου της «επιστρεπτέας προκαταβολής») και την στήριξη του εισοδήματος των εργαζομένων.

Αυτά τα μέτρα, που εκτείνονται μέχρι τέλος Απριλίου, αντιστοιχούν στο 3,5% του ΑΕΠ της χώρας, ποσοστό υψηλότερο από τον μέσο ευρωπαϊκό όρο, που είναι σχεδόν στο 3% του ΑΕΠ (χθεσινή συνέντευξη Mario Centeno, Επικεφαλής Eurogroup).

Προβλέπεται να υπερδιπλασιαστούν τον Μάιο, καλύπτοντας και το επόμενο χρονικό διάστημα.

Ενώ δεν περιλαμβάνουν τις κλαδικές πολιτικές που βρίσκονται υπό διαμόρφωση και υλοποίηση, σε τομείς όπως είναι, ενδεικτικά, ο πρωτογενής τομέας, ο τουρισμός, η ναυτιλία, η ενέργεια, οι μεταφορές κ.α.

Ούτε τις αρχικές παρεμβάσεις ύψους τουλάχιστον 10 δισ. ευρώ για την ενίσχυση της ρευστότητας στον παραγωγικό ιστό της οικονομίας, μέσω της πιο ευέλικτης αξιοποίησης του ΕΣΠΑ, της αξιοποίησης του Ειδικού Ευρωπαϊκού Επενδυτικού Ταμείου για την αντιμετώπιση του κορωνοϊού, της δημιουργίας εγγυοδοτικού μηχανισμού (προχθές εγκρίθηκε από τα αρμόδια Ευρωπαϊκά όργανα), της μόχλευσης πόρων από την Ευρωπαϊκή Τράπεζα Επενδύσεων.

Παρεμβάσεις οι οποίες θα ενισχύονται όσο βγαίνουμε από την υγειονομική κρίση, έχοντας «καύσιμα» και για την μετα-κορονοϊό εποχή.

Αποδεικνύεται έτσι ότι η Κυβέρνηση ενεργεί έγκαιρα και μεθοδικά, με ευθύνη, ψυχραιμία και υπομονή, με κοινωνική δικαιοσύνη και αλληλεγγύη, ώστε να κρατήσουμε τη χώρα όρθια και ζωντανή, με το βλέμμα μας και στην επόμενη μέρα της οικονομίας».

Σταϊκούρας
Share. Facebook Twitter Pinterest LinkedIn Tumblr Telegram Email
Previous ArticleΟ Σωτήρης Τσιόδρας και η συγκινητική ιστορία με το γράμμα του μικρού Σταύρου
Next Article Parts of Greece experience floods as extreme weather hits nation

Related Posts

Κυρ. Μητσοτάκης στη Les Εchos: Επιδιώκουμε η τεχνολογία και η καινοτομία να διαδραματίσουν έναν πιο σημαντικό ρόλο στην οικονομία

17 Ιουνίου, 2025

Álvaro Pereira (ΟΟΣΑ): Η "ασημένια οικονομία" αποτελεί μία μεγάλη ευκαιρία

17 Ιουνίου, 2025

ΙΝΕ ΓΣΕΕ: Ο πραγματικός μισθός μειώθηκε 32,8% στην τελευταία 15ετία

17 Ιουνίου, 2025
Add A Comment

Comments are closed.

moneypress.gr
Technical Summary Widget Powered by Investing.com
Powered by Investing.com
Moneypress

To Moneypress.gr ανήκει στην HT PRESS ONLINE IKE

Tαυτότητα Moneypresss.gr

Χρήση Cookies

'Οροι Χρήσης

Αποποίηση Ευθυνών

FOLLOW US
FOLLOW US
Μέλος του Μητρώο Online Media
© 2025 Moneypress.gr

Type above and press Enter to search. Press Esc to cancel.