• ΑΡΧΙΚΗ
  • ΕΙΔΗΣΕΙΣ
    • Οικονομία
    • Πολιτική
    • Αγορά
    • Επιχειρήσεις
    • Τράπεζες
    • Επενδύσεις
    • Αυτοκίνητο
    • Sport & Business
    • Υγεία
    • Πλανήτης
  • ΧΡΗΜΑ
    • Σχόλιο Ημέρας
    • Εικόνα Αγοράς
    • Στατιστικά
    • Ανακοινώσεις ΧΑΑ
    • Business World
    • Διεθνείς Αγορές
    • Ισοτιμίες
    • Εμπορεύματα
    • Calculators
  • ΦΟΡΟΛΟΓΙΑ
    • Ιδιώτες
    • Επιχειρήσεις
  • ΕΡΓΑΣΙΑ
    • Συντάξεις
    • Χρηστικά
  • ΔΗΜΟΣΙΟ
  • ΠΡΟΣΛΗΨΕΙΣ
    • Δημόσιο
    • ΟΤΑ
    • Αγορά
  • OPINION
    • Ηγεσία και Management
Facebook Twitter Instagram
Facebook Twitter Instagram
Money PressMoney Press
  • ΑΡΧΙΚΗ
  • ΕΙΔΗΣΕΙΣ
    • Οικονομία
    • Πολιτική
    • Αγορά
    • Επιχειρήσεις
    • Τράπεζες
    • Επενδύσεις
    • Αυτοκίνητο
    • Sport & Business
    • Υγεία
    • Πλανήτης
  • ΧΡΗΜΑ
    • Σχόλιο Ημέρας
    • Εικόνα Αγοράς
    • Στατιστικά
    • Ανακοινώσεις ΧΑΑ
    • Business World
    • Διεθνείς Αγορές
    • Ισοτιμίες
    • Εμπορεύματα
    • Calculators
  • ΦΟΡΟΛΟΓΙΑ
    • Ιδιώτες
    • Επιχειρήσεις
  • ΕΡΓΑΣΙΑ
    • Συντάξεις
    • Χρηστικά
  • ΔΗΜΟΣΙΟ
  • ΠΡΟΣΛΗΨΕΙΣ
    • Δημόσιο
    • ΟΤΑ
    • Αγορά
  • OPINION
    • Ηγεσία και Management
Money PressMoney Press
Home»Ειδήσεις»Οικονομία»Στις 23 Οκτωβρίου οι επικεφαλής των Θεσμών στην Αθήνα
Οικονομία

Στις 23 Οκτωβρίου οι επικεφαλής των Θεσμών στην Αθήνα

9 Οκτωβρίου, 2017Δεν υπάρχουν Σχόλια3 Mins Read
Facebook Twitter LinkedIn Telegram Pinterest Tumblr Reddit WhatsApp Email
Share
Facebook Twitter LinkedIn Pinterest Email

«Σήμα» να μην υπάρξουν καθυστερήσεις στην ολοκλήρωση της τρίτης αξιολόγησης έστειλε στην Αθήνα το Eurogroup, παρόλο που η σημερινή συνεδρίαση δεν είχε ως θέμα την Ελλάδα. Αν και στην επίσημη ατζέντα αναγραφόταν ότι το θέμα ήταν ο Ευρωπαϊκός Μηχανισμός Σταθερότητας (ESM), τη σημερινή συνάντηση μονοπώλησαν η αποχώρηση του Β. Σόιμπλε και η παραμονή του Γ. Ντάισελμπλουμ στο «τιμόνι» του Eurogroup έως τα μέσα Ιανουαρίου, αναφέρει το newmoney.

«Η τρίτη αξιολόγηση πρέπει να έχει ολοκληρωθεί πριν το τέλος του έτους. Είναι πολύ σημαντικό να κρατηθεί το θετικό μομέντουμ που υπάρχει» είπε ο Γερούν Ντάισελμπλουμ για το ελληνικό πρόγραμμα, απαντώντας σε ερώτηση δημοσιογράφου. Αναφερόμενος στο χρονοδιάγραμμα, ο Κλάους Ρέγκλινγκ, τόνισε ότι η τεχνική εργασία έχει αρχίσει κι ότι μετά τα μέσα Οκτωβρίου και το ετήσιο συνέδριο του ΔΝΤ θα επιστρέψουν στην Αθήνα και οι επικεφαλής των Θεσμών. Συγκεκριμένα, ο Πιερ Μοσκοβισί είπε ότι οι επικεφαλής θα πρέπει να επιστρέψουν στην Ελλάδα στις 23 Οκτωβρίου.

Νωρίτερα, πριν την έναρξη του Eurogroup, ο επικεφαλής του οργάνου είχε επαναλάβει ότι στόχος είναι η ολοκλήρωση της γ' αξιολόγησης ως το τέλος του 2017. Ερωτηθείς για την εκταμίευση της β' υποδόσης που θα πρέπει να εκταμιευθεί ως το τέλος του μήνα αφού πρώτα η ελληνική κυβέρνηση παρέχει τα στοιχεία για τις αποπληρωμές ληξιπρόθεσμων οφειλών του Δημοσίου, όπως είχε συμφωνηθεί, ο κ. Ντάισελμπλουμ απάντησε περιπαικτικά «η απάντηση βρίσκεται στην ερώτηση σας», υπονοώντας ότι μόλις δοθούν τα στοιχεία θα εκταμιευθεί και η υποδόση.

Η συνεδρίαση των υπουργών Οικονομικών ολοκληρώθηκε στο Λουξεμβούργο, με θετικά μηνύματα καταρχάς από τη μεταπρογραμματική εποπτεία της Πορτογαλίας η οποία φαίνεται να βαίνει καλώς μετά την ολοκλήρωση του προγράμματος της. Αναφορικά με το μέλλον του ESM, δεν υπηρξαν τελικές αποφάσεις, όμως το σχέδιο Σόιμπλε να μετατραπεί σε μια ευρωπαϊκή εκδοχή του Διεθνούς Νομισματικού Ταμείου, φαίνεται να κερδίζει ευρεία αποδοχή, κάτι που και ο ίδιος ο Κλάους Ρέγκλινγκ, παραδέχτηκε κατά τη συνέντευξη Τύπου. «Κινούμαστε προς αυτή την κατεύθυνση, η Κομισιον και ο ΕΣΜ να ασχοληθούν με τις (ευρωπαϊκές) κρίσεις στο μέλλον» είπε χαρακτηριστικά ο επικεφαλής του Μηχανισμού, απαντώντας σε ερώτηση δημοσιογράφου. Η συζήτηση όμως αναμένεται να διαρκέσει για ακόμη ένα έτος.
Κατά τη διάρκεια της συνεδρίασης, οι υπουργοί Οικονομικών έδωσαν ως αποχαιρετιστήριο δώρο στον Γερμανό υπουργό Οικονομικών, μια σημαία της Ε.Ε. με μια αφιέρωση από τον καθένα ξεχωριστά.

Ο ίδιος ο Σόιμπλε, εισερχόμενος στη συνεδρίαση, έκανε λόγο για ένα πολύ καλό «κλείσιμο» της θητείας του ενώ εκτίμησε ότι «συνεισέφερε κι ο ίδιος, τα τελευταία οκτώ χρόνια, στη σταθεροποίηση της Ευρωζώνης».

Ντάισελμπλουμ
Share. Facebook Twitter Pinterest LinkedIn Tumblr Telegram Email
Previous Article10 θέσεις εργασίας στο Δήμο Σαλαμίνας
Next Article Πρόσληψη Γεωπόνου στον Ελληνικό Γεωργικό Οργανισμό

Related Posts

Εμπορικό ισοζύγιο: Στα 16,5 δισ. το έλλειμμα το εξάμηνο

7 Αυγούστου, 2025

Εγκρίθηκαν οι οριστικοί πίνακες του «Εξοικονομώ - Ανακαινίζω για Νέους» - 206 δικαιούχοι του προγράμματος

7 Αυγούστου, 2025

Υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης: Πρόστιμα άνω των 56.000 ευρώ σε φορείς πιστοποίησης βιολογικών προϊόντων

7 Αυγούστου, 2025
Add A Comment

Comments are closed.

moneypress.gr
Technical Summary Widget Powered by Investing.com
Powered by Investing.com
Moneypress

To Moneypress.gr ανήκει στην HT PRESS ONLINE IKE

Tαυτότητα Moneypresss.gr

Χρήση Cookies

'Οροι Χρήσης

Αποποίηση Ευθυνών

FOLLOW US
FOLLOW US
Μέλος του Μητρώο Online Media
© 2025 Moneypress.gr

Type above and press Enter to search. Press Esc to cancel.