• ΑΡΧΙΚΗ
  • ΕΙΔΗΣΕΙΣ
    • Οικονομία
    • Πολιτική
    • Αγορά
    • Επιχειρήσεις
    • Τράπεζες
    • Επενδύσεις
    • Αυτοκίνητο
    • Sport & Business
    • Υγεία
    • Πλανήτης
  • ΧΡΗΜΑ
    • Σχόλιο Ημέρας
    • Εικόνα Αγοράς
    • Στατιστικά
    • Ανακοινώσεις ΧΑΑ
    • Business World
    • Διεθνείς Αγορές
    • Ισοτιμίες
    • Εμπορεύματα
    • Calculators
  • ΦΟΡΟΛΟΓΙΑ
    • Ιδιώτες
    • Επιχειρήσεις
  • ΕΡΓΑΣΙΑ
    • Συντάξεις
    • Χρηστικά
  • ΔΗΜΟΣΙΟ
  • ΠΡΟΣΛΗΨΕΙΣ
    • Δημόσιο
    • ΟΤΑ
    • Αγορά
  • OPINION
    • Ηγεσία και Management
Facebook Twitter Instagram
Facebook Twitter Instagram
Money PressMoney Press
  • ΑΡΧΙΚΗ
  • ΕΙΔΗΣΕΙΣ
    • Οικονομία
    • Πολιτική
    • Αγορά
    • Επιχειρήσεις
    • Τράπεζες
    • Επενδύσεις
    • Αυτοκίνητο
    • Sport & Business
    • Υγεία
    • Πλανήτης
  • ΧΡΗΜΑ
    • Σχόλιο Ημέρας
    • Εικόνα Αγοράς
    • Στατιστικά
    • Ανακοινώσεις ΧΑΑ
    • Business World
    • Διεθνείς Αγορές
    • Ισοτιμίες
    • Εμπορεύματα
    • Calculators
  • ΦΟΡΟΛΟΓΙΑ
    • Ιδιώτες
    • Επιχειρήσεις
  • ΕΡΓΑΣΙΑ
    • Συντάξεις
    • Χρηστικά
  • ΔΗΜΟΣΙΟ
  • ΠΡΟΣΛΗΨΕΙΣ
    • Δημόσιο
    • ΟΤΑ
    • Αγορά
  • OPINION
    • Ηγεσία και Management
Money PressMoney Press
Home»Ειδήσεις»Στο τραπέζι νέα παράταση στις δηλώσεις
Ειδήσεις

Στο τραπέζι νέα παράταση στις δηλώσεις

24 Ιουλίου, 2018Δεν υπάρχουν Σχόλια2 Mins Read
Facebook Twitter LinkedIn Telegram Pinterest Tumblr Reddit WhatsApp Email
Share
Facebook Twitter LinkedIn Pinterest Email

Μερικές ημέρες μένουν για τη λήξη της προθεσμίας υποβολής των φορολογικών δηλώσεων και μέχρι στιγμής παραμένουν σε εκκρεμότητα πάνω από 600.000 δηλώσεις.

Οι λογιστές πιέζουν το υπουργείο Οικονομικών, να μεταφερθεί η καταληκτική ημερομηνία μέχρι τα τέλη Ιουλίου (σ.σ. ήδη έχει δοθεί παράταση μέχρι 26 Ιουλίου), λόγω των προβλημάτων που υπάρχουν στην υποβολή των δηλώσεων νομικών προσώπων, αναφέρει το in.gr.

Μέχρι στιγμής έχουν υποβληθεί υποβλήθηκαν μόλις 5,5 εκατ. δηλώσεις, γεγονός που σημαίνει ότι έως και την Πέμπτη, που λήγει η προθεσμία, θα πρέπει υποβληθούν όσες φορολογικές δηλώσεις εκκρεμούν.

Έτσι, ο ρυθμός υποβολής των φορολογικών δηλώσεων, οι «αντοχές» Taxis στις μαζικές επισκέψεις θα κρίνει το αν θα δοθεί μια ακόμη ολιγοήμερη παράταση για να κλείσει η φετινή διαδικασία υποβολής των φορολογικών δηλώσεων.

Να σημειωθεί ότι η φετινή χρονιά «δοκίμασε» τις αντοχές των φορολογουμένων αλλά και των λογιστών. Το σημαντικό πρόβλημα στην λειτουργία του.

Οι φοροτεχνικοί διαμαρτύρονταν έντονα για το αλαλούμ με τα προβλήματα που παρουσιάστηκαν στους φορολογούμενους οι οποίοι δήλωναν ότι φιλοξενούνται από συγγενικά ή φιλικά πρόσωπα.

Επίσης, ο ΕΦΚΑ καθυστέρησε αρκετά να αναρτήσει τις βεβαιώσεις ασφαλιστικών εισφορών ενώ δεν είχε ξεκαθαριστεί τι θα γίνει με την εκκαθάριση των ασφαλιστικών εισφορών όταν υπάρχει πιστωτικό υπόλοιπο.

Ακόμη ένα πρόβλημα στις φετινές δηλώσεις ήταν η καθυστέρηση στην έναρξη της λειτουργίας υποβολής της δήλωσης φόρου εισοδήματος νομικών προσώπων.

Ζητούν παράταση

Την παράταση της προθεσμίας υποβολής φορολογικών δηλώσεων, έως τις 31 Ιουλίου για τα φυσικά πρόσωπα και έως τις 10 Αυγούστου για τα νομικά, ζητά με επιστολή του προς την υφυπουργό Οικονομικών, Κατερίνα Παπανάτσιου, και το Διοικητή της Ανεξάρτητης Αρχής Δημοσίων Εσόδων, Γιώργο Πιτσιλή, ο Πρόεδρος του Οικονομικού Επιμελητηρίου Ελλάδος, Κωνσταντίνος Κόλλιας.

Το αίτημα έρχεται στη βάση διαμαρτυριών από λογιστές – φοροτεχνικούς για τεχνικά προβλήματα και στο επιχείρημα ότι ο υπολειπόμενος χρόνος δεν επαρκεί για να ανταποκριθούν στις υποχρεώσεις τους.

«Με δεδομένο ότι ο μήνας Ιούλιος είναι ο πλέον δύσκολος μήνας του έτους για τα λογιστικά – φοροτεχνικά γραφεία λόγω του μεγάλου όγκου εργασιών, λόγω του ότι και το έτος 2018 τα προβλεπόμενα χρονοδιαγράμματα για την έναρξη και λήξη της προθεσμίας υποβολής των δηλώσεων φορολογίας δεν τηρήθηκαν και τα προβλήματα του TAXIS δεν σταμάτησαν να υφίστανται ακόμα και μέσα στο Σαββατοκύριακο», το ΟΕΕ ζητά την εξέταση του συγκεκριμένου αιτήματος παράτασης.

Και ο Εμπορικός Σύλλογος Αθηνών όμως από την πλευρά του απέστειλε επιστολή προς την υφυπουργό Οικονομικών, Κατερίνα Παπανάτσιου και τον διοικητή της ΑΑΔΕ, Γιώργο Πιτσιλή, με αίτημα την παράταση της υποβολής των φορολογικών δηλώσεων.

δηλώσεις
Share. Facebook Twitter Pinterest LinkedIn Tumblr Telegram Email
Previous ArticleΗ βόμβα της Τουρκικής Οικονομίας
Next Article Εκλογικό συναγερμό σήμανε το Μαξίμου

Related Posts

Ανοίγει πάλι η κάνουλα των στεγαστικών δανείων - Τι ακίνητα επέλεξαν οι αγοραστές το 2024

16 Ιουνίου, 2025

Γ. Χατζηθεοδοσίου για τη σύγκρουση Ισραήλ με Ιράν: Τεράστιοι οι κίνδυνοι για την παγκόσμια και ελληνική οικονομία

16 Ιουνίου, 2025

Ηγετική η παρουσία της AKTOR στις υποδομές της Ρουμανίας - Ενισχύεται η θέση της Ελλάδας

16 Ιουνίου, 2025
Add A Comment

Comments are closed.

moneypress.gr
Technical Summary Widget Powered by Investing.com
Powered by Investing.com
Moneypress

To Moneypress.gr ανήκει στην HT PRESS ONLINE IKE

Tαυτότητα Moneypresss.gr

Χρήση Cookies

'Οροι Χρήσης

Αποποίηση Ευθυνών

FOLLOW US
FOLLOW US
Μέλος του Μητρώο Online Media
© 2025 Moneypress.gr

Type above and press Enter to search. Press Esc to cancel.