• ΑΡΧΙΚΗ
  • ΕΙΔΗΣΕΙΣ
    • Οικονομία
    • Πολιτική
    • Αγορά
    • Επιχειρήσεις
    • Τράπεζες
    • Επενδύσεις
    • Αυτοκίνητο
    • Sport & Business
    • Υγεία
    • Πλανήτης
  • ΧΡΗΜΑ
    • Σχόλιο Ημέρας
    • Εικόνα Αγοράς
    • Στατιστικά
    • Ανακοινώσεις ΧΑΑ
    • Business World
    • Διεθνείς Αγορές
    • Ισοτιμίες
    • Εμπορεύματα
    • Calculators
  • ΦΟΡΟΛΟΓΙΑ
    • Ιδιώτες
    • Επιχειρήσεις
  • ΕΡΓΑΣΙΑ
    • Συντάξεις
    • Χρηστικά
  • ΔΗΜΟΣΙΟ
  • ΠΡΟΣΛΗΨΕΙΣ
    • Δημόσιο
    • ΟΤΑ
    • Αγορά
  • OPINION
    • Ηγεσία και Management
Facebook Twitter Instagram
Facebook Twitter Instagram
Money PressMoney Press
  • ΑΡΧΙΚΗ
  • ΕΙΔΗΣΕΙΣ
    • Οικονομία
    • Πολιτική
    • Αγορά
    • Επιχειρήσεις
    • Τράπεζες
    • Επενδύσεις
    • Αυτοκίνητο
    • Sport & Business
    • Υγεία
    • Πλανήτης
  • ΧΡΗΜΑ
    • Σχόλιο Ημέρας
    • Εικόνα Αγοράς
    • Στατιστικά
    • Ανακοινώσεις ΧΑΑ
    • Business World
    • Διεθνείς Αγορές
    • Ισοτιμίες
    • Εμπορεύματα
    • Calculators
  • ΦΟΡΟΛΟΓΙΑ
    • Ιδιώτες
    • Επιχειρήσεις
  • ΕΡΓΑΣΙΑ
    • Συντάξεις
    • Χρηστικά
  • ΔΗΜΟΣΙΟ
  • ΠΡΟΣΛΗΨΕΙΣ
    • Δημόσιο
    • ΟΤΑ
    • Αγορά
  • OPINION
    • Ηγεσία και Management
Money PressMoney Press
Home»Ειδήσεις»Οικονομία»Σόιμπλε: Πριν από τις εκλογές είχα λάβει την απόφαση να αναλάβω ένα νέο καθήκον
Οικονομία

Σόιμπλε: Πριν από τις εκλογές είχα λάβει την απόφαση να αναλάβω ένα νέο καθήκον

3 Οκτωβρίου, 2017Δεν υπάρχουν Σχόλια2 Mins Read
Facebook Twitter LinkedIn Telegram Pinterest Tumblr Reddit WhatsApp Email
Share
Facebook Twitter LinkedIn Pinterest Email

Ο απερχόμενος υπουργός Οικονομικών της Γερμανίας Βόλφγκανγκ Σόιμπλε δηλώνει αισιόδοξος καθώς κρίνει πως οι δημοκρατικοί θεσμοί της χώρας του είναι αρκετά ισχυροί και θα αντέξουν την είσοδο του ακροδεξιού κόμματος Εναλλακτική για τη Γερμανία (AfD) στην Μπούντεσταγκ.

Ο Σόιμπλε, που αναμένεται να εγκαταλείψει το υπουργείο Οικονομικών για να γίνει πρόεδρος της ομοσπονδιακής κάτω Βουλής της Γερμανίας, τονίζει στην εφημερίδα «Bild» ότι οι περίπου 90 βουλευτές της AfD -το ακροδεξιό κόμμα αναδείχθηκε στην τρίτη δύναμη της Μπούντεσταγκ στις εκλογές της 24ης Σεπτεμβρίου- πρόκειται να ανακαλύψουν ότι υπόκεινται σε αυστηρούς περιορισμούς από το Σύνταγμα της Γερμανίας, αναφέρει το parapolitika.

«Θέλω να δω περισσότερη αυτοπεποίθηση», σημειώνει ο Σόιμπλε στη συνέντευξη που παραχώρησε και δημοσιεύεται σήμερα Τρίτη. «Το ελεύθερο, δημοκρατικό σύστημά μας, που βασίζεται στο κράτος του δικαίου, είναι τόσο ισχυρό που κανένας δεν μπορεί να το διαλύσει, ούτε από μέσα ούτε απ' έξω. Όποιος προσπαθήσει θα αποτύχει», συμπληρώνει ο ίδιος.

Ο 75χρονος συντηρητικός πολιτικός θα αναλάβει το νέο αξίωμα κατόπιν παροτρύνσεων από την καγκελάριο Άνγκελα Μέρκελ. Οι συντηρητικοί, των οποίων ηγείται η Μέρκελ, προσπαθούν να συμπήξουν έναν τρικομματικό κυβερνητικό συνασπισμό με τους Πράσινους και τους Ελεύθερους Δημοκράτες (FDP). Το FDP απαιτεί το υπουργείο Οικονομικών για να ενταχθεί στην κυβέρνηση.

Πολλοί στη Γερμανία εξάλλου θεωρούν ότι θα χρειαστεί κάποιος στο κοινοβούλιο για να ελέγξει την κατάσταση μετά την εκλογή στην Μπούντεσταγκ ακροδεξιών για πρώτη φορά έπειτα από πενήντα χρόνια. Ο Σόιμπλε είναι ο πολιτικός με την πιο μακρά θητεία στην ομοσπονδιακή Κάτω Βουλή της Γερμανίας και το κύρος που διαθέτει συγκρίνεται με εκείνο της καγκελαρίου.

Ο Σόιμπλε διαβεβαιώνει πως ήταν ήδη έτοιμος να προχωρήσει: «Αποφάσισα πριν από τις εκλογές, έπειτα από οκτώ χρόνια στο υπουργείο Οικονομικών και πολλά χρόνια κυβερνητικών ευθυνών, να αναλάβω ένα νέο καθήκον», σημειώνει.

Δηλώνει βέβαιος πως θα συμφωνηθεί η συγκρότηση του νέου, τρικομματικού κυβερνητικού συνασπισμού.

Ακόμη, ο Σόιμπλε απορρίπτει την απαίτηση να επιβληθεί όριο στον αριθμό των μεταναστών και των προσφύγων που υποδέχεται η Γερμανία, κάνοντας λόγο για ένα «κάλπικο επιχείρημα». Υπερασπίζεται την απόφαση που είχε λάβει η Μέρκελ το 2015 να ανοίξει τα σύνορα της Γερμανίας και η χώρα να υποδεχθεί έκτοτε πάνω από ένα εκατομμύριο ανθρώπους που εγκατέλειψαν τις πατρίδες τους στη Μέση Ανατολή και την Αφρική για να σωθούν από τους πολέμους.

«Τα παιδιά μας θα θυμούνται με περηφάνια την προθυμία που έδειξαν οι Γερμανοί να βοηθήσουν κατά τη διάρκεια της κρίσης των προσφύγων», εκτιμά ο Σόιμπλε.

Σόιμπλε
Share. Facebook Twitter Pinterest LinkedIn Tumblr Telegram Email
Previous Article10 προσλήψεις στην Εφορεία Αρχαιοτήτων Δυτ. Αττικής, Πειραιώς και Νήσων
Next Article Λύση για το Ελληνικό: Η απόφαση του ΚΑΣ

Related Posts

Νίκη Κεραμέως: 1.000 πρόσθετες θέσεις εργασίας για άτομα με αναπηρία σε δήμους

16 Ιουνίου, 2025

Συνάντηση Κ. Μητσοτάκη με την πρόεδρο του Πανεπιστημίου Yale και τον Πρύτανη του ΕΚΠΑ

16 Ιουνίου, 2025

Παραιτήθηκε από μέλος του ΣΥΡΙΖΑ ο Γιώργος Τσίπρας

16 Ιουνίου, 2025
Add A Comment

Comments are closed.

moneypress.gr
Technical Summary Widget Powered by Investing.com
Powered by Investing.com
Moneypress

To Moneypress.gr ανήκει στην HT PRESS ONLINE IKE

Tαυτότητα Moneypresss.gr

Χρήση Cookies

'Οροι Χρήσης

Αποποίηση Ευθυνών

FOLLOW US
FOLLOW US
Μέλος του Μητρώο Online Media
© 2025 Moneypress.gr

Type above and press Enter to search. Press Esc to cancel.