• ΑΡΧΙΚΗ
  • ΕΙΔΗΣΕΙΣ
    • Οικονομία
    • Πολιτική
    • Αγορά
    • Επιχειρήσεις
    • Τράπεζες
    • Επενδύσεις
    • Αυτοκίνητο
    • Sport & Business
    • Υγεία
    • Πλανήτης
  • ΧΡΗΜΑ
    • Σχόλιο Ημέρας
    • Εικόνα Αγοράς
    • Στατιστικά
    • Ανακοινώσεις ΧΑΑ
    • Business World
    • Διεθνείς Αγορές
    • Ισοτιμίες
    • Εμπορεύματα
    • Calculators
  • ΦΟΡΟΛΟΓΙΑ
    • Ιδιώτες
    • Επιχειρήσεις
  • ΕΡΓΑΣΙΑ
    • Συντάξεις
    • Χρηστικά
  • ΔΗΜΟΣΙΟ
  • ΠΡΟΣΛΗΨΕΙΣ
    • Δημόσιο
    • ΟΤΑ
    • Αγορά
  • OPINION
    • Ηγεσία και Management
Facebook Twitter Instagram
Facebook Twitter Instagram
Money PressMoney Press
  • ΑΡΧΙΚΗ
  • ΕΙΔΗΣΕΙΣ
    • Οικονομία
    • Πολιτική
    • Αγορά
    • Επιχειρήσεις
    • Τράπεζες
    • Επενδύσεις
    • Αυτοκίνητο
    • Sport & Business
    • Υγεία
    • Πλανήτης
  • ΧΡΗΜΑ
    • Σχόλιο Ημέρας
    • Εικόνα Αγοράς
    • Στατιστικά
    • Ανακοινώσεις ΧΑΑ
    • Business World
    • Διεθνείς Αγορές
    • Ισοτιμίες
    • Εμπορεύματα
    • Calculators
  • ΦΟΡΟΛΟΓΙΑ
    • Ιδιώτες
    • Επιχειρήσεις
  • ΕΡΓΑΣΙΑ
    • Συντάξεις
    • Χρηστικά
  • ΔΗΜΟΣΙΟ
  • ΠΡΟΣΛΗΨΕΙΣ
    • Δημόσιο
    • ΟΤΑ
    • Αγορά
  • OPINION
    • Ηγεσία και Management
Money PressMoney Press
Home»Χρήμα»Business World»Τα βρήκαν για την… Pay TV Ericsson και Google
Business World

Τα βρήκαν για την… Pay TV Ericsson και Google

16 Σεπτεμβρίου, 2016Δεν υπάρχουν Σχόλια3 Mins Read
Facebook Twitter LinkedIn Telegram Pinterest Tumblr Reddit WhatsApp Email
Share
Facebook Twitter LinkedIn Pinterest Email

Η Ericsson και η Google συνεργάζονται με σκοπό να επεκτείνουν το εύρος της τηλεοπτικής πλατφόρμας Ericsson MediaFirst TV Platform, η οποία βασίζεται στο cloud, ενσωματώνοντάς τη στο οικοσύστημα Android TV, το οποίο είναι το λειτουργικό σύστημα της Google για αποκωδικοποιητές (set-top-box).
Η λύση Ericsson MediaFirst είναι ένα πλήρες χαρτοφυλάκιο καθοριζόμενο από λογισμικό και βελτιστοποιημένο για λειτουργία με μέσα επικοινωνίας, για τη δημιουργία, προετοιμασία, διαχείριση και διανομή της συνδρομητικής τηλεόρασης νέας γενιάς σε οποιαδήποτε οθόνη.

Η πλατφόρμα MediaFirst TV Platform της Ericsson εναποθέτει πλέον το μέλλον της τηλεοπτικής παρακολούθησης στα χέρια των καταναλωτών, προσφέροντας διαισθητικές υπηρεσίες και χαρακτηριστικά τα οποία οι πάροχοι τηλεοπτικών υπηρεσιών μπορούν να ενσωματώσουν απρόσκοπτα, επιτρέποντας στους πελάτες τους να καταναλώνουν το περιεχόμενο που επιθυμούν, οποτεδήποτε και οπουδήποτε.

Η ενσωμάτωση της πλατφόρμας MediaFirst TV Platform της Ericsson στο σύστημα Android TV θα προσφέρει μία επιπλέον οδό επέκτασης των τηλεοπτικών υπηρεσιών MediaFirst που βασίζονται στο cloud, συμπεριλαμβανομένων ζωντανών τηλεοπτικών καναλιών υπερυψηλής ευκρίνειας 4K (4K-UHD), βίντεο κατ' απαίτηση (video-on-demand), παρακολούθηση τηλεοπτικών προγραμμάτων εκ των υστέρων (catch-up TV) και ψηφιακής εγγραφής βίντεο (DVR) βασισμένης στο cloud, σε μια ακόμα πιο ευρεία συνδρομητική βάση.

Η συνεργασία με την Google θα επιτρέψει στους παρόχους να απολαύσουν τα πλεονεκτήματα που προσφέρει η αναπτυσσόμενη παρουσία του Android TV σε λειτουργικά συστήματα διασυνδεδεμένης τηλεόρασης, χωρίς να απαιτούνται πρόσθετες δαπάνες για εξοπλισμό. Οι πάροχοι θα μπορούν να συνεργάζονται με κατασκευαστές συσκευών Android TV για την παροχή νέων λειτουργιών μέσω υλικού και εξειδικευμένου προγραμματισμού over-the-top, ή να εισάγουν πρόσθετες εφαρμογές μέσα στο λειτουργικό σύστημα Android.

Επιπλέον, η συγκεκριμένη συνεργασία θα δώσει στην Ericsson την ευκαιρία να προσφέρει πολλαπλές, ευέλικτες, ενσωματωμένες εν των προτέρων λύσεις για αποκωδικοποιητές, οι οποίες θα υποστηρίζουν υβριδικούς συνδυασμούς για δορυφορική, καλωδιακή, επίγεια, καθώς και σταθερή και κινητή ευρυζωνική τηλεόραση.

«Επεκτείνοντας τη σειρά επιλογών που προσφέρουμε για αποκωδικοποιητές, δίνουμε στους πελάτες Ericsson MediaFirst TV τη δυνατότητα να παρέχουν υπηρεσίες βίντεο τελευταίας τεχνολογίας σε μεγάλη κλίμακα, ανταποκρινόμενοι στη ραγδαία αυξανόμενη υιοθέτηση ευφυών συσκευών, ευρυζωνική συνδεσιμότητα, καθώς και παροχή βασισμένη στο cloud», δηλώνει ο Shiva Patibanda, επικεφαλής του τμήματος Business Line TV Platforms της Ericsson.
«Η συνεργασία μας με την Google θα επιτρέψει στους παρόχους οποιουδήποτε μεγέθους να αποκτήσουν τον έλεγχο και να εκμεταλλευτούν πολλαπλές ευκαιρίες οικονομικής αξιοποίησης και συνεργασίας, καθιστώντας τους ικανούς να προσφέρουν στο κοινό τους εμπειρίες οι οποίες ενσωματώνουν πλήρως τις υπηρεσίες συνδρομητικής τηλεόρασης με εφαρμογές Android TV και υπηρεσίες ΟΤΤ».

Από έρευνες του Ericsson ConsumerLab στον τομέα της τηλεόρασης και των μέσων επικοινωνίας προκύπτει ότι το 56 % των καταναλωτών προτιμούν να λαμβάνουν τηλεοπτικές, διαδικτυακές και κινητές υπηρεσίες από τον ίδιο πάροχο, εφόσον αυτό έχει χαμηλότερο κόστος, ενώ το 22 % θα το κάνει ακόμα και αν το κόστος είναι το ίδιο με το συνολικό κόστος των μεμονωμένων υπηρεσιών.

Δεδομένης της ανάπτυξης των υπηρεσιών βίντεο μέσω IP, γίνεται ακόμα μεγαλύτερη η πρόκληση που αντιμετωπίζουν οι πάροχοι για την προσφορά συναρπαστικών και εύκολων εμπειριών στους χρήστες κατά τρόπο ολιστικό. Η συνεργασία θα επιτρέψει στους καταναλωτές να απολαμβάνουν απρόσκοπτη και ολοκληρωμένη εμπειρία, με αγορά από ένα μόνο σημείο (one-stop-shop) για περιεχόμενο ΟΤΤ.

Share. Facebook Twitter Pinterest LinkedIn Tumblr Telegram Email
Previous ArticleΤα… γυρίζει τώρα η Citi: Δεν βλέπει Grexit
Next Article Προσλήψεις 11 μουσικών στο Ωδείο του Δήµου Αριστοτέλη

Related Posts

Deutsche Bank: Πρωταγωνιστεί στις αποδόσεις το ελληνικό χρηματιστήριο μετά από ένα επεισοδιακό τρίμηνο

1 Ιουλίου, 2025

Ισχυρό το αποτύπωμα της επενδυτικής βαθμίδας: Οι διεθνείς επενδυτές αύξησαν τις θέσεις τους κατά 16,5 δισ. ευρώ

30 Ιουνίου, 2025

MSCI: Δεν μπήκε στο watchlist για αναβάθμιση το ΧΑ – Βλέπει όμως πρόοδο

25 Ιουνίου, 2025
Add A Comment

Comments are closed.

moneypress.gr
Technical Summary Widget Powered by Investing.com
Powered by Investing.com
Moneypress

To Moneypress.gr ανήκει στην HT PRESS ONLINE IKE

Tαυτότητα Moneypresss.gr

Χρήση Cookies

'Οροι Χρήσης

Αποποίηση Ευθυνών

FOLLOW US
FOLLOW US
Μέλος του Μητρώο Online Media
© 2025 Moneypress.gr

Type above and press Enter to search. Press Esc to cancel.