• ΑΡΧΙΚΗ
  • ΕΙΔΗΣΕΙΣ
    • Οικονομία
    • Πολιτική
    • Αγορά
    • Επιχειρήσεις
    • Τράπεζες
    • Επενδύσεις
    • Αυτοκίνητο
    • Sport & Business
    • Υγεία
    • Πλανήτης
  • ΧΡΗΜΑ
    • Σχόλιο Ημέρας
    • Εικόνα Αγοράς
    • Στατιστικά
    • Ανακοινώσεις ΧΑΑ
    • Business World
    • Διεθνείς Αγορές
    • Ισοτιμίες
    • Εμπορεύματα
    • Calculators
  • ΦΟΡΟΛΟΓΙΑ
    • Ιδιώτες
    • Επιχειρήσεις
  • ΕΡΓΑΣΙΑ
    • Συντάξεις
    • Χρηστικά
  • ΔΗΜΟΣΙΟ
  • ΠΡΟΣΛΗΨΕΙΣ
    • Δημόσιο
    • ΟΤΑ
    • Αγορά
  • OPINION
    • Ηγεσία και Management
Facebook Twitter Instagram
Facebook Twitter Instagram
Money PressMoney Press
  • ΑΡΧΙΚΗ
  • ΕΙΔΗΣΕΙΣ
    • Οικονομία
    • Πολιτική
    • Αγορά
    • Επιχειρήσεις
    • Τράπεζες
    • Επενδύσεις
    • Αυτοκίνητο
    • Sport & Business
    • Υγεία
    • Πλανήτης
  • ΧΡΗΜΑ
    • Σχόλιο Ημέρας
    • Εικόνα Αγοράς
    • Στατιστικά
    • Ανακοινώσεις ΧΑΑ
    • Business World
    • Διεθνείς Αγορές
    • Ισοτιμίες
    • Εμπορεύματα
    • Calculators
  • ΦΟΡΟΛΟΓΙΑ
    • Ιδιώτες
    • Επιχειρήσεις
  • ΕΡΓΑΣΙΑ
    • Συντάξεις
    • Χρηστικά
  • ΔΗΜΟΣΙΟ
  • ΠΡΟΣΛΗΨΕΙΣ
    • Δημόσιο
    • ΟΤΑ
    • Αγορά
  • OPINION
    • Ηγεσία και Management
Money PressMoney Press
Home»Ειδήσεις»Τι είπαν οι υποψήφιοι διάδοχοι της Μέρκελ για την πρόταση Σόιμπλε για προσωρινό Grexit
Ειδήσεις

Τι είπαν οι υποψήφιοι διάδοχοι της Μέρκελ για την πρόταση Σόιμπλε για προσωρινό Grexit

5 Δεκεμβρίου, 2018Δεν υπάρχουν Σχόλια2 Mins Read
Facebook Twitter LinkedIn Telegram Pinterest Tumblr Reddit WhatsApp Email
Share
Facebook Twitter LinkedIn Pinterest Email

Θετικά αποτιμά την πρόταση του Βόλφγκανγκ Σόιμπλε για προσωρινή έξοδο της Ελλάδαςαπό την Ευρωζώνη το καλοκαίρι του 2015, ο υποψήφιος για την ηγεσία του Χριστιανοδημοκρατικού Κόμματος (CDU) Φρίντριχ Μερτς, ενώ η ανθυποψήφιά του Άνεγκρέτ Κραμπ-Καρενμπάουερ υποστηρίζει την στάση που τήρησε τότε η καγκελάριος της Γερμανίας, Άνγκελα Μέρκελ.

Ο έτερος υποψήφιος, Γενς Σπαν, δεν απάντησε ευθέως, αλλά άφησε να εννοηθεί ότι εκτιμά ως θετική την πρόταση για προσωρινό Grexit, λέγοντας ότι «ίσως να ήταν και καλύτερα» αν είχε πραγματοποιηθεί το «τάιμ άουτ».

Στο ντοκιμαντέρ του ARD με θέμα τους τρεις επικρατέστερους υποψηφίους για την προεδρία του CDU, ο Γενς Σπαν, ο οποίος τότε ήταν υφυπουργός Οικονομικών υπό τον Βόλφγκανγκ Σόιμπλε, τονίζει ότι στήριζε πάντα τον τότε υπουργό Οικονομικών και τις θέσεις του στα ζητήματα του ευρώ. «Κοιτάζοντας πίσω, θα το θεωρούσα ενδιαφέρον να παίζαμε το ‘τι θα συνέβαινε εάν…’. Η προσφορά ήταν προς την Ελλάδα να πει (ενν. προς το Eurogroup): «Aν θέλετε ένα τάιμ άουτ, τότε προσφέρουμε αυτό το τάιμ άουτ». Αυτό ήταν και το αποτέλεσμα και των υπουργών Οικονομικών, ομόφωνα. Αυτό μετά αποφασίστηκε διαφορετικά από τους αρχηγούς κρατών και κυβερνήσεων. Αλλά μου φαίνεται ενδιαφέρον το ερώτημα τι θα είχε συμβεί διαφορετικά – μπορεί να ήταν και καλύτερα – αν είχε γίνει αυτό το τάιμ άουτ», δηλώνει ο υπουργός Υγείας και υποψήφιος αρχηγός του CDU.

Ο στενός φίλος του Βόλφγκανγκ Σόιμπλε, Φρίντριχ Μερτς, αν και εκείνη την εποχή βρισκόταν εκτός πολιτικής, συζητούσε συχνά με τον υπουργό και παρακολουθούσε τις εξελίξεις. «Πιστεύω, κοιτάζοντας πίσω, ότι θα ήταν μάλλον καλύτερα εάν το είχαμε κάνει, όχι για παραδειγματισμό, αλλά προκειμένου να δώσουμε στην Ελλάδα την ευκαιρία να υποτιμήσει το νόμισμά της και έτσι να δημιουργήσει πάλι ανταγωνιστικές βιομηχανικές δομές», δηλώνει στο ARD.

Αντίθετη άποψη δηλώνει ότι είχε η Άνεγκρετ Κραμπ Καρενμπάουερ, τότε πρωθυπουργός του Ζάαρλαντ και μετέπειτα γενική γραμματέας του κόμματος: «Το έβλεπα παρόμοια με την καγκελάριο, διότι πίσω από αυτή την πρόταση είναι βεβαίως το ερώτημα εάν θα προκαλέσεις έτσι μια επίδραση-ντόμινο. Όταν το έχεις κάνει μια φορά, τι κάνεις σε μια ενδεχόμενη δεύτερη περίπτωση; Γι’ αυτό, σε αυτό το σημείο στήριξα την καγκελάριο», αναφέρει.

Μέρκελ
Share. Facebook Twitter Pinterest LinkedIn Tumblr Telegram Email
Previous ArticleΈτσι θα σπάσουν οι βουλευτικές έδρες σε Β΄Αθήνας και Υπόλοιπο Αττικής
Next Article Τα προσωρινά αποτελέσματα για τις 2.082 θέσεις στα HotSpot

Related Posts

Πώς τα κρυπτονομίσματα κάνουν πλουσιότερο τον Τραμπ

16 Ιουνίου, 2025

Σύμβουλος καριέρας: Γιατί η επιμονή στην τέλεια επιλογή οδηγεί σε χειρότερα αποτελέσματα

16 Ιουνίου, 2025

Ταϊβάν: Γιατί βάζει στη «μαύρη λίστα» τις κινεζικές Huawei και SMIC

16 Ιουνίου, 2025
Add A Comment

Comments are closed.

moneypress.gr
Technical Summary Widget Powered by Investing.com
Powered by Investing.com
Moneypress

To Moneypress.gr ανήκει στην HT PRESS ONLINE IKE

Tαυτότητα Moneypresss.gr

Χρήση Cookies

'Οροι Χρήσης

Αποποίηση Ευθυνών

FOLLOW US
FOLLOW US
Μέλος του Μητρώο Online Media
© 2025 Moneypress.gr

Type above and press Enter to search. Press Esc to cancel.