• ΑΡΧΙΚΗ
  • ΕΙΔΗΣΕΙΣ
    • Οικονομία
    • Πολιτική
    • Αγορά
    • Επιχειρήσεις
    • Τράπεζες
    • Επενδύσεις
    • Αυτοκίνητο
    • Sport & Business
    • Υγεία
    • Πλανήτης
  • ΧΡΗΜΑ
    • Σχόλιο Ημέρας
    • Εικόνα Αγοράς
    • Στατιστικά
    • Ανακοινώσεις ΧΑΑ
    • Business World
    • Διεθνείς Αγορές
    • Ισοτιμίες
    • Εμπορεύματα
    • Calculators
  • ΦΟΡΟΛΟΓΙΑ
    • Ιδιώτες
    • Επιχειρήσεις
  • ΕΡΓΑΣΙΑ
    • Συντάξεις
    • Χρηστικά
  • ΔΗΜΟΣΙΟ
  • ΠΡΟΣΛΗΨΕΙΣ
    • Δημόσιο
    • ΟΤΑ
    • Αγορά
  • OPINION
    • Ηγεσία και Management
Facebook Twitter Instagram
Facebook Twitter Instagram
Money PressMoney Press
  • ΑΡΧΙΚΗ
  • ΕΙΔΗΣΕΙΣ
    • Οικονομία
    • Πολιτική
    • Αγορά
    • Επιχειρήσεις
    • Τράπεζες
    • Επενδύσεις
    • Αυτοκίνητο
    • Sport & Business
    • Υγεία
    • Πλανήτης
  • ΧΡΗΜΑ
    • Σχόλιο Ημέρας
    • Εικόνα Αγοράς
    • Στατιστικά
    • Ανακοινώσεις ΧΑΑ
    • Business World
    • Διεθνείς Αγορές
    • Ισοτιμίες
    • Εμπορεύματα
    • Calculators
  • ΦΟΡΟΛΟΓΙΑ
    • Ιδιώτες
    • Επιχειρήσεις
  • ΕΡΓΑΣΙΑ
    • Συντάξεις
    • Χρηστικά
  • ΔΗΜΟΣΙΟ
  • ΠΡΟΣΛΗΨΕΙΣ
    • Δημόσιο
    • ΟΤΑ
    • Αγορά
  • OPINION
    • Ηγεσία και Management
Money PressMoney Press
Home»Ειδήσεις»Τους νέους κανόνες για τους ελέγχους εντός ζώνης Σένγκεν ενέκρινε το Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο
Ειδήσεις

Τους νέους κανόνες για τους ελέγχους εντός ζώνης Σένγκεν ενέκρινε το Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο

30 Νοεμβρίου, 2018Δεν υπάρχουν Σχόλια2 Mins Read
Facebook Twitter LinkedIn Telegram Pinterest Tumblr Reddit WhatsApp Email
Share
Facebook Twitter LinkedIn Pinterest Email

Το Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο ενέκρινε νέους κανόνες για τους ελέγχους στα εσωτερικά σύνορα εντός του χώρου Σένγκεν, σύμφωνα με τους οποίους οι έλεγχοι θα πρέπει να περιοριστούν στο ένα έτος κατ΄ ανώτατο όριο, αντί για δύο που ισχύει σήμερα.

Οι νέοι κανόνες για τους ελέγχους στο χώρο Σένγκεν εγκρίθηκαν με 319 ψήφους υπέρ, 241 κατά και 78 αποχές.

Η εισηγήτρια της έκθεσης του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου, Τάνια Φαγιόν, (Σοσιαλιστές, Σλοβενία) δήλωσε ότι ο χώρος Σένγκεν -ένα από τα μεγαλύτερα επιτεύγματα της Ευρωπαϊκής Ένωσης - κινδυνεύει σοβαρά εξαιτίας των συνεχιζόμενων παράνομων ελέγχων στα εσωτερικά σύνορα από έξι κράτη για πάνω από τρία χρόνια, παρά τη μέγιστη επιτρεπόμενη περίοδο των δύο ετών. «Αυτό δείχνει πόσο ασαφείς είναι οι κανόνες και σε τι βαθμό τα κράτη μέλη τους ερμηνεύουν και τους εφαρμόζουν εσφαλμένα. Αν θέλουμε να σωθεί ο χώρος Σένγκεν αυτό είναι κάτι που πρέπει να σταματήσει και να υπάρξουν σαφείς κανόνες», ανέφερε η Τάνια Φαγιόν.

Υπενθυμίζεται ότι ο Κώδικας Συνόρων Σένγκεν, ο οποίος βρίσκεται υπό αναθεώρηση, επιτρέπει στα κράτη-μέλη να διενεργούν προσωρινούς ελέγχους στα εσωτερικά τους σύνορα, σε περίπτωση σοβαρής απειλής για τη δημόσια τάξη ή την εσωτερική ασφάλεια.

Η Γερμανία, η Αυστρία, η Δανία, η Σουηδία και η Νορβηγία ασκούν σήμερα ελέγχους στα εσωτερικά σύνορα της ζώνης Σένγκεν, λόγω των εξαιρετικών περιστάσεων που προέκυψαν από τη μεταναστευτική κρίση που άρχισε το 2015, ενώ η Γαλλία πραγματοποιεί ελέγχους στα σύνορά της λόγω μόνιμης τρομοκρατικής απειλής.

Μετά τη σημερινή ψηφοφορία, η θέση του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου είναι ότι η αρχική περίοδος των συνοριακών ελέγχων θα πρέπει να περιορισθεί σε δύο μήνες, αντί για έξι που ισχύει τώρα και οι συνοριακοί έλεγχοι δεν θα μπορούν να παραταθούν πέραν του ενός έτους, αντί για το τρέχον μέγιστο όριο των δύο ετών.

Οι ευρωβουλευτές τόνισαν ότι καθώς η ελεύθερη κυκλοφορία των προσώπων επηρεάζεται από τους προσωρινούς συνοριακούς ελέγχους, αυτοί πρέπει να χρησιμοποιούνται μόνο σε εξαιρετικές περιπτώσεις και ως έσχατο μέτρο.

Οι διαπραγματεύσεις με τα κράτη-μέλη της Ευρωπαϊκής Ένωσης μπορούν να ξεκινήσουν άμεσα, καθώς το Συμβούλιο της Ε.Ε. έχει ήδη συμφωνήσει στη δική του θέση από τον Ιούνιο.

Share. Facebook Twitter Pinterest LinkedIn Tumblr Telegram Email
Previous ArticleΣτουρνάρας: Είναι πολλοί οι 200.000 οι δανειολήπτες που έχουν υπαχθεί στο νόμο Κατσέλη
Next Article Καναδάς: Κυρώσεις σε 17 Σαουδάραβες για την υπόθεση Κασόγκι

Related Posts

Κρίση στο Βατικανό: Ο Πάπας αναζητά νέους δωρητές για να σώσει τα οικονομικά

17 Ιουνίου, 2025

Λαγκάρντ: Αυτή είναι η στιγμή της Ευρώπης για το «παγκόσμιο ευρώ»

17 Ιουνίου, 2025

Νίκος Ανδρουλάκης: Άριστοι στην κακοδιαχείριση και πρωταθλητές στα πρόστιμα

17 Ιουνίου, 2025
Add A Comment

Comments are closed.

moneypress.gr
Technical Summary Widget Powered by Investing.com
Powered by Investing.com
Moneypress

To Moneypress.gr ανήκει στην HT PRESS ONLINE IKE

Tαυτότητα Moneypresss.gr

Χρήση Cookies

'Οροι Χρήσης

Αποποίηση Ευθυνών

FOLLOW US
FOLLOW US
Μέλος του Μητρώο Online Media
© 2025 Moneypress.gr

Type above and press Enter to search. Press Esc to cancel.