• ΑΡΧΙΚΗ
  • ΕΙΔΗΣΕΙΣ
    • Οικονομία
    • Πολιτική
    • Αγορά
    • Επιχειρήσεις
    • Τράπεζες
    • Επενδύσεις
    • Αυτοκίνητο
    • Sport & Business
    • Υγεία
    • Πλανήτης
  • ΧΡΗΜΑ
    • Σχόλιο Ημέρας
    • Εικόνα Αγοράς
    • Στατιστικά
    • Ανακοινώσεις ΧΑΑ
    • Business World
    • Διεθνείς Αγορές
    • Ισοτιμίες
    • Εμπορεύματα
    • Calculators
  • ΦΟΡΟΛΟΓΙΑ
    • Ιδιώτες
    • Επιχειρήσεις
  • ΕΡΓΑΣΙΑ
    • Συντάξεις
    • Χρηστικά
  • ΔΗΜΟΣΙΟ
  • ΠΡΟΣΛΗΨΕΙΣ
    • Δημόσιο
    • ΟΤΑ
    • Αγορά
  • OPINION
    • Ηγεσία και Management
Facebook Twitter Instagram
Facebook Twitter Instagram
Money PressMoney Press
  • ΑΡΧΙΚΗ
  • ΕΙΔΗΣΕΙΣ
    • Οικονομία
    • Πολιτική
    • Αγορά
    • Επιχειρήσεις
    • Τράπεζες
    • Επενδύσεις
    • Αυτοκίνητο
    • Sport & Business
    • Υγεία
    • Πλανήτης
  • ΧΡΗΜΑ
    • Σχόλιο Ημέρας
    • Εικόνα Αγοράς
    • Στατιστικά
    • Ανακοινώσεις ΧΑΑ
    • Business World
    • Διεθνείς Αγορές
    • Ισοτιμίες
    • Εμπορεύματα
    • Calculators
  • ΦΟΡΟΛΟΓΙΑ
    • Ιδιώτες
    • Επιχειρήσεις
  • ΕΡΓΑΣΙΑ
    • Συντάξεις
    • Χρηστικά
  • ΔΗΜΟΣΙΟ
  • ΠΡΟΣΛΗΨΕΙΣ
    • Δημόσιο
    • ΟΤΑ
    • Αγορά
  • OPINION
    • Ηγεσία και Management
Money PressMoney Press
Home»Ειδήσεις»Το στημένο παιχνίδι Τσίπρα με το Αφορολόγητο, η άκρατη παροχολογία και το βατερλό της διεύρυνσης
Ειδήσεις

Το στημένο παιχνίδι Τσίπρα με το Αφορολόγητο, η άκρατη παροχολογία και το βατερλό της διεύρυνσης

18 Απριλίου, 2019Δεν υπάρχουν Σχόλια4 Mins Read
Facebook Twitter LinkedIn Telegram Pinterest Tumblr Reddit WhatsApp Email
Share
Facebook Twitter LinkedIn Pinterest Email

Η πρόσφατη κίνηση τοηυ Αλέξη Τσίπρα να κάνει ξανά λόγο για «στρατηγικό στόχο της κυβέρνησης να εξαντλήσει την τετραετία» αποδεικνύει ότι ο πρωθυπουργός τρέμει στην ιδέα ότι οι πρώτες κάλπες που θα στηθούν σε λίγες ημέρες θα αποτυπώσουν μία μεγάλη διαφορά μεταξύ ΣΥΡΙΖΑ και ΝΔ και η οποία θα είναι δύσκολα διαχειρίσιμη στο δρόμο προς της εθνικές εκλογές.

Ποντάροντας στις παροχές που θα ακολουθήσουν, ο Αλέξης Τσίπρας φαίνεται να επιλέγει πλέον τη λύση του Φθινοπώρου, ελπίζοντας ότι κάτι θα αλλάξει μετά τις εξαγγελίες του.

Μάλιστα, καθόλου τυχαία, στην πρόσφατη συνέντευξη που παραχώρησε στον ANT1 «έκλεισε το μάτι στους ψηφοφόρους» σημειώνοντας ότι μετά μετά το Πάσχα θα συναντηθεί με τον υπουργό Οικονομίας ώστε να δουν τι μπορούν να δώσουν.

Μάλιστα έσπευσε να διευκρινίσει ότι αυτά που θα ανακοινωθούν το προσεχές διάστημα δεν θα είναι προεκλογικό αντίδωρο αλλά μέτρα ελάφρυνσης ώστε να νιώσουν και οι πολίτες ότι ευημερούν.

Επιχείρησε μάλιστα να μιλήσει πιο συγκεκριμένα, τονίζοντας ότι τα θετικά μέτρα ελάφρυνσης που θα ανακοινωθούν θα αφορούν κυρίως τις κατηγορίες που έχουν επιβαρυνθεί περισσότερο, παραδεχόμενος έτσι εμμέσως τα λάθη της κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ με την υπερφορολόγηση της μεσαίας τάξης και όχι μόνο.

Δεν παρέλειψε να φέρει στο προσκήνιο και το θέμα της μείωσης του αφορολόγητου,σημειώνοντας – παρά το γεγονός ότι έχει ψηφιστεί δύο φορές – πως «όσο είναι κυβέρνηση ο ΣΥΡΙΖΑ κάτι τέτοιο δεν πρόκειται να γίνει».

Βέβαια, είναι ξεκάθαρο πλέον ότι πρόκειται για ένα καθαρά στημένο παιχνίδι, όπως άλλωστε αποκάλυψε και ο ίδιος ο αντιπρόεδρος της Κομισιόν, Βάλντις Ντομπρόβσκις, ο οποίος τόνισε πως «Η γενική μας άποψη για τα μέτρα αυτά ήταν ότι εάν υπάρχει δημοσιονομικός χώρος πέρα από την επίτευξη δημοσιονομικών στόχων, τότε είμαστε ανοικτοί να συζητήσουμε πώς θα χρησιμοποιηθεί ο χώρος αυτός.

Όπως θυμάστε, το ίδιο συνέβη και με τις περικοπές των συντάξεων. Η Κομισιόν είναι ανοικτή και εάν υπάρχει δημοσιονομικός χώρος και (το αφορολόγητο εισόδημα) αποτελεί προτεραιότητα για την ελληνική κυβέρνηση, τότε θα το υποστηρίξουμε».

Την ίδια στιγμή, ο πρωθυπουργός κλείνει το μάτι σε όλες τις κοινωνικές ομάδες, κυρίως στη μεσαία τάξη την οποία «τσάκισε» την προηγούμενη τετραετία.

Είναι χαρακτηριστικό ότι κάθε τροπολογία ή νομοσχέδιο που πάει στη Βουλή επί της ουσίας κρύβει κάποια παροχή ή… ρουσφέτι.

Ακόμη και τα «παραθυράκια» για χιλιάδες εργαζόμενους που μπορούν να βγουν νωρίτερα στη σύνταξη, δείχνουν να εντάσσονται στο προεκλογικό κλίμα.

Και κάποιοι δεν αποκλείουν ακόμη και την έκπληξη με χορήγηση δώρου το Πάσχα.

Μπορεί ο πρωθυπουργός να επέλεξε να εξαντλήσει την τετραετία έχοντας προφανώς στο μυαλό του ότι οι παροχές που θα ακολουθήσουν, οι προσλήψεις στο δημόσιο και τα φιλολαϊκά νομοσχέδια θα λειτουργήσουν ως «σωσίβιο» στη δημοσκοπική κατρακύλα του κυβερνώντος κόμματος, ωστόσο η κίνηση αυτή, θεωρείται από πολλούς υψηλού ρίσκου.

Και αυτό, διότι αν στις επικείμενες εκλογές (ευρωεκλογές και αυτοδιοικητικές) το εκλογικό σώμα δώσει μία τεράστια διαφορά στη ΝΔ τιμωρώντας έτσι τις κεντρικές πολιτικές επιλογές του ΣΥΡΙΖΑ όλο το προηγούμενο διάστημα, τότε θα είναι εξαιρετικά δύσκολη η αναστροφή του κλίματος στο διάστημα των λίγων μηνών που θα μεσολαβήσουν έως τις εθνικές εκλογές.

Αν επιβεβαιωθούν οι δημοσκοπήσεις και βαφτεί στο μεγαλύτερο μέρος του «γαλάζιος» ο χάρτης των περιφερειακών και δημοτικών εκλογών, τότε ο πρωθυπουργός θα πρέπει αφενός να δικαιολογήσει γιατί τον «τιμώρησαν» οι ψηφοφόροι, θα πρέπει να παραδεχθεί τα λάθη που έκανε και εν συνεχεία να ανοίξει το «κουτί των παροχών» μήπως και περιορίσει τις απώλειας για τον ΣΥΡΙΖΑ.

Φοβάται άλλωστε, πως οι πολίτες δεν θα ψηφίσουν στις επικείμενες εκλογές μόνο με γνώμονα την κατάσταση της οικονομίας αλλά θα εκφράσουν την οργή τους και για μία σειρά θεμάτων όπως την τραγωδία στο Μάτι και τη Συμφωνία των Πρεσπών για την οποία 7 στους 10 Έλληνες, βάσει των δημοσκοπήσεων, θεωρούν ότι είναι επιζήμια για τα εθνικά συμφέροντα.

Την ίδια στιγμή, ο πρωθυπουργός στην προσπάθειά του να γυρίσει το… παιχνίδι των εκλογών έρχεται καθημερινά αντιμέτωπος με τα αδιέξοδα που δημιούργησε ο ίδιος. Βλέπει, καταρχήν, την περίφημη διεύρυνση του ΣΥΡΙΖΑ προς όμορες και μη πολιτικές δυνάμεις να πέφτει στο κενό.

Και αυτό διότι, στο κάλεσμα Τσίπρα έχουν προσέλθει μόνο στελέχη της Κεντροαριστεράς που βρισκόντουσαν στα… αζήτητα καθώς και βουλευτές διαλυμένων κομμάτων – όπως η Έλενα Κουντουρά και ο Τέρενς Κουίκ – οι οποίοι προσχώρησαν στον ΣΥΡΙΖΑ και εμφανίζονται πιο… αριστεροί και από τον ίδιο τον πρωθυπουργό.

Τσίπρας
Share. Facebook Twitter Pinterest LinkedIn Tumblr Telegram Email
Previous ArticleΥΠΕΣ: Δεν αναστέλλονται οι προσλήψεις, οι μετατάξεις, οι αποσπάσεις μέχρι τις εκλογές
Next Article Στάση εργασίας από τους συμβασιούχους της Υπηρεσίας Ασύλου

Related Posts

Πόσο πραγματική είναι η απειλή του Ιράν να κλείσει τα Στενά του Ορμούζ; Διχασμένοι οι αναλυτές, μιλούν για «παγκόσμιο σοκ» ή γι' «αυτογκόλ» της Τεχεράνης

16 Ιουνίου, 2025

Μισθωτήρια ακινήτων: Η προθεσμία αποδοχής για ενοικιαστές και συνιδιοκτήτες λήγει σύντομα

16 Ιουνίου, 2025

Πώς οι πολιτικές του Τραμπ επηρεάζουν τα επαγγελματικά ταξίδια

15 Ιουνίου, 2025
Add A Comment

Comments are closed.

moneypress.gr
Technical Summary Widget Powered by Investing.com
Powered by Investing.com
Moneypress

To Moneypress.gr ανήκει στην HT PRESS ONLINE IKE

Tαυτότητα Moneypresss.gr

Χρήση Cookies

'Οροι Χρήσης

Αποποίηση Ευθυνών

FOLLOW US
FOLLOW US
Μέλος του Μητρώο Online Media
© 2025 Moneypress.gr

Type above and press Enter to search. Press Esc to cancel.