• ΑΡΧΙΚΗ
  • ΕΙΔΗΣΕΙΣ
    • Οικονομία
    • Πολιτική
    • Αγορά
    • Επιχειρήσεις
    • Τράπεζες
    • Επενδύσεις
    • Αυτοκίνητο
    • Sport & Business
    • Υγεία
    • Πλανήτης
  • ΧΡΗΜΑ
    • Σχόλιο Ημέρας
    • Εικόνα Αγοράς
    • Στατιστικά
    • Ανακοινώσεις ΧΑΑ
    • Business World
    • Διεθνείς Αγορές
    • Ισοτιμίες
    • Εμπορεύματα
    • Calculators
  • ΦΟΡΟΛΟΓΙΑ
    • Ιδιώτες
    • Επιχειρήσεις
  • ΕΡΓΑΣΙΑ
    • Συντάξεις
    • Χρηστικά
  • ΔΗΜΟΣΙΟ
  • ΠΡΟΣΛΗΨΕΙΣ
    • Δημόσιο
    • ΟΤΑ
    • Αγορά
  • OPINION
    • Ηγεσία και Management
Facebook Twitter Instagram
Facebook Twitter Instagram
Money PressMoney Press
  • ΑΡΧΙΚΗ
  • ΕΙΔΗΣΕΙΣ
    • Οικονομία
    • Πολιτική
    • Αγορά
    • Επιχειρήσεις
    • Τράπεζες
    • Επενδύσεις
    • Αυτοκίνητο
    • Sport & Business
    • Υγεία
    • Πλανήτης
  • ΧΡΗΜΑ
    • Σχόλιο Ημέρας
    • Εικόνα Αγοράς
    • Στατιστικά
    • Ανακοινώσεις ΧΑΑ
    • Business World
    • Διεθνείς Αγορές
    • Ισοτιμίες
    • Εμπορεύματα
    • Calculators
  • ΦΟΡΟΛΟΓΙΑ
    • Ιδιώτες
    • Επιχειρήσεις
  • ΕΡΓΑΣΙΑ
    • Συντάξεις
    • Χρηστικά
  • ΔΗΜΟΣΙΟ
  • ΠΡΟΣΛΗΨΕΙΣ
    • Δημόσιο
    • ΟΤΑ
    • Αγορά
  • OPINION
    • Ηγεσία και Management
Money PressMoney Press
Home»Ειδήσεις»Όλο και περισσότεροι καταναλωτές στρέφονται στο φυσικό αέριο
Ειδήσεις

Όλο και περισσότεροι καταναλωτές στρέφονται στο φυσικό αέριο

30 Σεπτεμβρίου, 2018Δεν υπάρχουν Σχόλια3 Mins Read
Facebook Twitter LinkedIn Telegram Pinterest Tumblr Reddit WhatsApp Email
Share
Facebook Twitter LinkedIn Pinterest Email

Νέα αύξηση στις αιτήσεις για σύνδεση με το δίκτυο φυσικού αερίου καταγράφεται εφέτος, μετά το ρεκόρ του 2017 καθώς τα νοικοκυριά σπεύδουν να επωφεληθούν από τη διαφορά τιμής με το πετρέλαιο θέρμανσης και το ρεύμα. Όπως επίσης και από τις προσφορές που κάνουν οι εταιρείες ενέργειας είτε για προμήθεια αερίου, είτε για τα λεγόμενα double play προγράμματα («πακέτα» φυσικού αερίου και ηλεκτρικής ενέργειας).

Όπως επισημαίνει ο γενικός διευθυντής της Φυσικό Αέριο – Ελληνική Εταιρία Ενέργειας, Γιάννης Μητρόπουλος, οι αιτήσεις στο επτάμηνο του 2018 είναι αυξημένες κατά 10% – 12% σε σχέση με πέρυσι, οπότε χιλιάδες νοικοκυριά στράφηκαν στο φυσικό αέριο με τη συνδρομή προγραμμάτων επιδότησης των επενδύσεων για την μετατροπή των συστημάτων θέρμανσης, αναφέρει το in.gr.

Ο ίδιος τονίζει ότι τέτοιου είδους προγράμματα είναι απαραίτητα για την ανάπτυξη της αγοράς καθώς συμβάλλουν αποφασιστικά στην λήψη απόφασης από τα νοικοκυριά για την πραγματοποίηση των δαπανών που απαιτούνται για την μετατροπή.

Σε ό,τι αφορά την διαμόρφωση των τιμών, ενόψει της έναρξης της περιόδου θέρμανσης, η εικόνα μέχρι στιγμής είναι ότι τόσο το φυσικό αέριο όσο και το πετρέλαιο θέρμανσης διαμορφώνονται σε υψηλότερα επίπεδα σε σχέση με πέρυσι. Ωστόσο οι τιμές αλλάζουν καθημερινά και κατά την έναρξη της περιόδου διάθεσης του πετρελαίου θέρμανσης (στις 15 Οκτωβρίου) θα διαμορφωθούν ανάλογα με τη διακύμανση των διεθνών τιμών και της ισοτιμίας δολαρίου – ευρώ.

Με τα σημερινά δεδομένα η εικόνα έχει ως εξής:

-Η τιμή του πετρελαίου θέρμανσης αν έβγαινε σήμερα στην αγορά θα ήταν γύρω στο 1,08 ευρώ το λίτρο, από 0,944 ευρώ που ήταν η μέση τιμή διάθεσης τον Οκτώβριο του 2017 κατά την έναρξη της χειμερινής περιόδου. Οι τιμές παρουσιάζουν σημαντικές αποκλίσεις ανάλογα με την ποσότητα της παραγγελίας και την περιοχή. Η γενική εικόνα είναι πάντως ότι σε πολλές πολυκατοικίες η κεντρική θέρμανση έχει σταματήσει να λειτουργεί – είναι ενδεικτικό ότι η κατανάλωση πετρελαίου θέρμανσης (με στοιχεία της ΕΛΣΤΑΤ) μειώθηκε το 2017 σε 1.172.142 μετρικούς τόνους από 3.535.749 μ.τ. το 2007, δηλαδή στη δεκαετία περιορίστηκε κατά 67%.

-Για το φυσικό αέριο, ενδεικτικά οι τιμές της «Ελληνική Εταιρία Ενέργειας» είναι αυτό το μήνα (Σεπτέμβριος 2018) 0,05652 ευρώ ανά κιλοβατώρα έναντι 0,05443 το Σεπτέμβριο του 2017.

Υπενθυμίζεται ότι η αγορά φυσικού αερίου έχει πλήρως απελευθερωθεί, που σημαίνει ότι όλοι οι καταναλωτές έχουν δυνατότητα επιλογής του προμηθευτή τους και να επιλέξουν τη συμφερότερη προσφορά σε συνδυασμό ή όχι με την παροχή ηλεκτρικής ενέργειας.

Το ίδιο ισχύει για το ρεύμα αλλά και για συνδυασμό ρεύματος και φυσικού αερίου (double play) που προσφέρουν ήδη αρκετοί προμηθευτές στην αγορά και σύντομα αναμένεται να προσφέρει και η ΔΕΗ που σχεδιάζει την είσοδό της στο φυσικό αέριο.

Share. Facebook Twitter Pinterest LinkedIn Tumblr Telegram Email
Previous ArticleΟ Σαλβίνι πετάει το γάντι στην Κομισιόν: Εργαζόμαστε για να αυξηθεί η απασχόληση
Next Article Αγορές δεκάδων εκατομμυρίων σε επαγγελματικά ακίνητα

Related Posts

Πώς τα κρυπτονομίσματα κάνουν πλουσιότερο τον Τραμπ

16 Ιουνίου, 2025

Σύμβουλος καριέρας: Γιατί η επιμονή στην τέλεια επιλογή οδηγεί σε χειρότερα αποτελέσματα

16 Ιουνίου, 2025

Ταϊβάν: Γιατί βάζει στη «μαύρη λίστα» τις κινεζικές Huawei και SMIC

16 Ιουνίου, 2025
Add A Comment

Comments are closed.

moneypress.gr
Technical Summary Widget Powered by Investing.com
Powered by Investing.com
Moneypress

To Moneypress.gr ανήκει στην HT PRESS ONLINE IKE

Tαυτότητα Moneypresss.gr

Χρήση Cookies

'Οροι Χρήσης

Αποποίηση Ευθυνών

FOLLOW US
FOLLOW US
Μέλος του Μητρώο Online Media
© 2025 Moneypress.gr

Type above and press Enter to search. Press Esc to cancel.