• ΑΡΧΙΚΗ
  • ΕΙΔΗΣΕΙΣ
    • Οικονομία
    • Πολιτική
    • Αγορά
    • Επιχειρήσεις
    • Τράπεζες
    • Επενδύσεις
    • Αυτοκίνητο
    • Sport & Business
    • Υγεία
    • Πλανήτης
  • ΧΡΗΜΑ
    • Σχόλιο Ημέρας
    • Εικόνα Αγοράς
    • Στατιστικά
    • Ανακοινώσεις ΧΑΑ
    • Business World
    • Διεθνείς Αγορές
    • Ισοτιμίες
    • Εμπορεύματα
    • Calculators
  • ΦΟΡΟΛΟΓΙΑ
    • Ιδιώτες
    • Επιχειρήσεις
  • ΕΡΓΑΣΙΑ
    • Συντάξεις
    • Χρηστικά
  • ΔΗΜΟΣΙΟ
  • ΠΡΟΣΛΗΨΕΙΣ
    • Δημόσιο
    • ΟΤΑ
    • Αγορά
  • OPINION
    • Ηγεσία και Management
Facebook Twitter Instagram
Facebook Twitter Instagram
Money PressMoney Press
  • ΑΡΧΙΚΗ
  • ΕΙΔΗΣΕΙΣ
    • Οικονομία
    • Πολιτική
    • Αγορά
    • Επιχειρήσεις
    • Τράπεζες
    • Επενδύσεις
    • Αυτοκίνητο
    • Sport & Business
    • Υγεία
    • Πλανήτης
  • ΧΡΗΜΑ
    • Σχόλιο Ημέρας
    • Εικόνα Αγοράς
    • Στατιστικά
    • Ανακοινώσεις ΧΑΑ
    • Business World
    • Διεθνείς Αγορές
    • Ισοτιμίες
    • Εμπορεύματα
    • Calculators
  • ΦΟΡΟΛΟΓΙΑ
    • Ιδιώτες
    • Επιχειρήσεις
  • ΕΡΓΑΣΙΑ
    • Συντάξεις
    • Χρηστικά
  • ΔΗΜΟΣΙΟ
  • ΠΡΟΣΛΗΨΕΙΣ
    • Δημόσιο
    • ΟΤΑ
    • Αγορά
  • OPINION
    • Ηγεσία και Management
Money PressMoney Press
Home»Προσλήψεις»Δημόσιο»152 θέσεις μονίμων στα ΚΕΠ
Δημόσιο

152 θέσεις μονίμων στα ΚΕΠ

14 Δεκεμβρίου, 2018Δεν υπάρχουν Σχόλια3 Mins Read
Facebook Twitter LinkedIn Telegram Pinterest Tumblr Reddit WhatsApp Email
Share
Facebook Twitter LinkedIn Pinterest Email

Η κυβέρνηση ενέκρινε 152 νέες μόνιμες θέσεις στα Κέντρα Εξυπηρέτησης Πολιτών (ΚΕΠ), ύστερα από σχεδόν δώδεκα χρόνια άπνοιας προσλήψεων.

Η σχετική απόφαση έχει πάρει την άγουσα για το ΑΣΕΠ το οποίο καλείται να οργανώσει την απαραίτητη προκήρυξη.

Για την αναγκαιότητα αυτών των προσλήψεων είχαν μιλήσει πρόσφατα οι εργαζόμενοι στα ΚΕΠ τα οποία έχουν εξελιχθεί σε θεσμό ιδιαίτερα δημοφιλή στους πολίτες αλλά και τα υπουργεία Εσωτερικών και Διοικητικής Ανασυγκρότησης.

Ο υπουργός Εσωτερικών Αλέξης Χαρίτσης ανέφερε την περασμένη εβδομάδα ότι ο διαγωνισμός για τα ΚΕΠ περιλαμβάνεται στις άμεσες προτεραιότητες μαζί με εκείνες των δήμων και των άλλων υπηρεσιών του Δημοσίου που αποψιλώθηκαν στα χρόνια της οικονομικής κρίσης ενώ αντίστοιχες αναφορές έκανε και η υπουργός Διοικητικής Ανασυγκρότησης Μαριλίζα Ξενογιαννακοπούλου σε πρόσφατη συνάντηση με την ομοσπονδία των εργαζομένων (ΠΟΣΕ-ΚΕΠ).

Πλέον όλα είναι έτοιμα για το επόμενο βήμα καθώς τα συναρμόδια υπουργεία ενέκριναν συνολικά 152 θέσεις που κατανέμονται ως εξής: 60 ΠΕ, 32 ΤΕ και 60 ΔΕ, όλες Διεκπεραίωσης Υποθέσεων Πολιτών.

Όπως είναι εμφανές, όλες οι προσλήψεις θα γίνουν από έναν και μοναδικό κλάδο, εκείνον της Διεκπεραίωσης Υποθέσεων Πολιτών (ΔΥΠ) ο οποίος συναντάται μόνον στα ΚΕΠ.

Όπως έχει συμβεί και στο παρελθόν, αυτό σημαίνει ότι θα θεωρηθούν υποψήφιοι για τις θέσεις πτυχιούχοι όλων των πτυχίων και των διπλωμάτων κάθε εκπαιδευτικής κατηγορίας (Πανεπιστημιακής, Τεχνολογικής, Δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης). Όσοι επιλεγούν αναμένεται να περάσουν από μια διαδικασία εκπαίδευσης πάνω στα θέματα που καλούνται να διαχειριστούν και τις υπηρεσίες που προσφέρουν τα ΚΕΠ.

Η προκήρυξη θα βγει στον αέρα έως το Φεβρουάριο του 2019

Η προκήρυξη αναμένεται να βγει στον αέρα το αργότερο έως τον Φεβρουάριο του 2019.Ενδεχομένως στις 152 θέσεις να προστεθούν και οι ειδικές που προβλέπονται από τις ειδικές κατηγορίες (πολύτεκνοι, ΑΜΕΑ κ.λπ).

Σε πρόσφατη ανακοίνωσή της στις 28 Νοεμβρίου 2018, η ομοσπονδία των εργαζομένων ζητούσε να προχωρήσει η διαδικασία των προσλήψεων θυμίζοντας ότι αυτό αποτελεί «πάγιο αίτημα της ΠΟΣΕΚΕΠ από το 2007, που εκδόθηκε η δεύτερη και τελευταία προκήρυξη πλήρωσης θέσεων του κλάδου ΔΥΠ για τα ΚΕΠ».

Στην ανακοίνωση εκείνη ανέφερε μεταξύ άλλων ότι:

Το αίτημα για κάλυψη αναγκών των δήμων με νέο μόνιμο και έμπειρο προσωπικό για την εύρυθμη λειτουργία τους, «δεν ικανοποιήθηκε ποτέ στους χαλεπούς καιρούς των μνημονιακών ετών που προηγήθηκαν, παρά τη διαπιστωμένη μείωση του προσωπικού του κλάδου και αύξηση του όγκου εργασιών και των αρμοδιοτήτων των ΚΕΠ». Θέματα μείζονος σημασίας αποτελούν πλέον: ο αριθμός των θέσεων του κλάδου ΔΥΠ που θα προκηρυχθούν το 2019 και η εμπειρία σε θέματα ΚΕΠ που θα πρέπει να διαθέτει το νέο προσωπικό για την άμεση ανταπόκριση στα καθήκοντά του, την οποία σημειωτέον διαθέτουν εκατοντάδες πρώην συμβασιούχοι των ΚΕΠ, στους οποίους πρέπει να δοθεί η ευκαιρία να στελεχώσουν μόνιμα τις υπηρεσίες μας.

εργασία προσλήψεις
Share. Facebook Twitter Pinterest LinkedIn Tumblr Telegram Email
Previous ArticleΒρετανία: Τον Ιανουάριο η ψηφοφορία για το Brexit
Next Article Αυξημένα φορολογικά έσοδα «ωθούν» το πρωτογενές πλεόνασμα

Related Posts

Πώς τα κρυπτονομίσματα κάνουν πλουσιότερο τον Τραμπ

16 Ιουνίου, 2025

Σύμβουλος καριέρας: Γιατί η επιμονή στην τέλεια επιλογή οδηγεί σε χειρότερα αποτελέσματα

16 Ιουνίου, 2025

Προσλήψεις στην ΕΦΑ Λέσβου

16 Ιουνίου, 2025
Add A Comment

Comments are closed.

moneypress.gr
Technical Summary Widget Powered by Investing.com
Powered by Investing.com
Moneypress

To Moneypress.gr ανήκει στην HT PRESS ONLINE IKE

Tαυτότητα Moneypresss.gr

Χρήση Cookies

'Οροι Χρήσης

Αποποίηση Ευθυνών

FOLLOW US
FOLLOW US
Μέλος του Μητρώο Online Media
© 2025 Moneypress.gr

Type above and press Enter to search. Press Esc to cancel.