• ΑΡΧΙΚΗ
  • ΕΙΔΗΣΕΙΣ
    • Οικονομία
    • Πολιτική
    • Αγορά
    • Επιχειρήσεις
    • Τράπεζες
    • Επενδύσεις
    • Αυτοκίνητο
    • Sport & Business
    • Υγεία
    • Πλανήτης
  • ΧΡΗΜΑ
    • Σχόλιο Ημέρας
    • Εικόνα Αγοράς
    • Στατιστικά
    • Ανακοινώσεις ΧΑΑ
    • Business World
    • Διεθνείς Αγορές
    • Ισοτιμίες
    • Εμπορεύματα
    • Calculators
  • ΦΟΡΟΛΟΓΙΑ
    • Ιδιώτες
    • Επιχειρήσεις
  • ΕΡΓΑΣΙΑ
    • Συντάξεις
    • Χρηστικά
  • ΔΗΜΟΣΙΟ
  • ΠΡΟΣΛΗΨΕΙΣ
    • Δημόσιο
    • ΟΤΑ
    • Αγορά
  • OPINION
    • Ηγεσία και Management
Facebook Twitter Instagram
Facebook Twitter Instagram
Money PressMoney Press
  • ΑΡΧΙΚΗ
  • ΕΙΔΗΣΕΙΣ
    • Οικονομία
    • Πολιτική
    • Αγορά
    • Επιχειρήσεις
    • Τράπεζες
    • Επενδύσεις
    • Αυτοκίνητο
    • Sport & Business
    • Υγεία
    • Πλανήτης
  • ΧΡΗΜΑ
    • Σχόλιο Ημέρας
    • Εικόνα Αγοράς
    • Στατιστικά
    • Ανακοινώσεις ΧΑΑ
    • Business World
    • Διεθνείς Αγορές
    • Ισοτιμίες
    • Εμπορεύματα
    • Calculators
  • ΦΟΡΟΛΟΓΙΑ
    • Ιδιώτες
    • Επιχειρήσεις
  • ΕΡΓΑΣΙΑ
    • Συντάξεις
    • Χρηστικά
  • ΔΗΜΟΣΙΟ
  • ΠΡΟΣΛΗΨΕΙΣ
    • Δημόσιο
    • ΟΤΑ
    • Αγορά
  • OPINION
    • Ηγεσία και Management
Money PressMoney Press
Home»Προσλήψεις»Δημόσιο»400 νέες θέσεις συνοριοφυλάκων – Πότε θα γίνουν
Δημόσιο

400 νέες θέσεις συνοριοφυλάκων – Πότε θα γίνουν

17 Ιανουαρίου, 2023Updated:17 Ιανουαρίου, 2023Δεν υπάρχουν Σχόλια2 Mins Read
Facebook Twitter LinkedIn Telegram Pinterest Tumblr Reddit WhatsApp Email
Share
Facebook Twitter LinkedIn Pinterest Email

Την πρόσληψη 400 συνοριοφυλάκων εντός του 2023 ανακοίνωσε ο υπουργός Προστασίας του Πολίτη, Τάκης Θεοδωρικάκος σε σύσκεψη που είχε στην Αστυνομική Διεύθυνση Ροδόπης για θέματα ασφάλειας και μετανάστευσης.

Ο υπουργός κάλεσε παράλληλα την Τουρκία να σταματήσει να εργαλειοποιεί δυστυχισμένους μετανάστες και να σεβαστεί τα ελληνικά σύνορα, που αποτελούν και σύνορα της Ευρώπης.

Οι 250 εκ των συνοριοφυλάκων θα τοποθετηθούν στις θέσεις τους εντός του Φεβρουαρίου και οι υπόλοιποι 150 στους επόμενους μήνες.

Με την ενίσχυση των Τμημάτων Συνοριακής Φύλαξης και με την επέκταση του φράχτη στον Έβρο καθιστούμε τα σύνορά μας οριστικά απροσπέλαστα, τόνισε ο κ. Θεοδωρικάκος, και πρόσθεσε ότι η Ελλάδα δεν είναι διατεθειμένη να αποδεχθεί ούτε έναν παράνομο μετανάστη.

Σε δηλώσεις του στους δημοσιογράφους πριν από τη σύσκεψη είπε τα εξής:

«Η ασφάλεια της πατρίδας μας προϋποθέτει την ασφάλεια των συνόρων μας.

Ένα σκληρό έργο καθημερινά από την Ελληνική Αστυνομία προκειμένου να προστατέψει τα σύνορα της πατρίδας στον Έβρο, που αποτελούν και σύνορα της Ευρώπης με την γειτονική Τουρκία. Εκεί όπου σήμερα υπηρετούν 1.800 συνοριοφύλακες, οι οποίοι μέσα στο 2022 με την δράση τους, με την παρουσία τους και τις περιπολίες τους απέτρεψαν 260.000 μετανάστες να μπουν με παράνομο τρόπο στην πατρίδα μας.

Ταυτόχρονα, η Ελληνική Αστυνομία έχει συλλάβει πάνω από 1400 εγκληματίες, οι οποίοι διακινούν παράνομους μετανάστες στην χώρα και τους έχει οδηγήσει στην Δικαιοσύνη.

Τώρα με την απόφαση του ΚΥΣΕΑ αναβαθμίζουμε τα μέτρα προστασίας στα σύνορα, υλοποιούμε το σχέδιο της Αστυνομίας «Ακρίτας» και προχωράμε στην κατασκευή άλλων 35 χιλιομέτρων τεχνητού εμποδίου, του λεγόμενου φράχτη στον Έβρο προκειμένου να ενισχυθεί η αποτρεπτική ικανότητα της Ελληνικής Αστυνομίας. Πρόκειται για ένα έργο προϋπολογισμού 100.000.000 ευρώ περιλαμβανομένου και του Φ.Π.Α., το οποίο αναμένεται να εκτελεστεί από τις μεγαλύτερες ελληνικές κατασκευαστικές εταιρίες.

Ταυτόχρονα μέσα στο 2023 η συνοριοφυλακή μας ενισχύεται με άλλους 400 συνοριοφύλακες. Οι 250 αναλαμβάνουν υπηρεσία μέσα στο Φεβρουάριο και άλλοι 150 πρόκειται να στελεχώσουν τους επόμενους μήνες τη δύναμη που φυλά τα σύνορα της πατρίδας μας, ώστε να καταστούν οριστικά απροσπέλαστα συμβάλλοντας καθοριστικά στην ασφάλεια της πατρίδας, στην ασφάλεια των πολιτών, στην ασφάλεια των υποδομών της χώρας».

εργασία προσλήψεις
Share. Facebook Twitter Pinterest LinkedIn Tumblr Telegram Email
Previous ArticleQatargate: Τους «δίνει» όλους ο Παντσέρι - Υπέγραψε συμφωνία με τις βελγικές αρχές
Next Article NOTAM: Mε αρνητικό τεστ η είσοδος στην Ελλάδα για όλους τους ταξιδιώτες με απευθείας πτήσεις από την Κίνα

Related Posts

Θέσεις εργασίας στο Δήμο Βοΐου

16 Ιουνίου, 2025

Προσλήψεις στην ΕΦΑ Λέσβου

16 Ιουνίου, 2025

Πρόσληψη προσωπικού ΙΔΟΧ καθαριότητας σχολικών μονάδων

16 Ιουνίου, 2025
Add A Comment

Comments are closed.

moneypress.gr
Technical Summary Widget Powered by Investing.com
Powered by Investing.com
Moneypress

To Moneypress.gr ανήκει στην HT PRESS ONLINE IKE

Tαυτότητα Moneypresss.gr

Χρήση Cookies

'Οροι Χρήσης

Αποποίηση Ευθυνών

FOLLOW US
FOLLOW US
Μέλος του Μητρώο Online Media
© 2025 Moneypress.gr

Type above and press Enter to search. Press Esc to cancel.