7 στους 10 δεν μπορούν να πληρώσουν ασφαλιστικές εισφορές

0

Το 70% των Ελλήνων αδυνατεί να ανταποκριθεί στις φορολογικές και ασφαλιστικές του υποχρεώσεις, σύμφωνα με έρευνα του Εμπορικού και Βιομηχανικού Επιμελητηρίου Αθήνας (ΕΒΕΑ), για την πορεία της ελληνικής οικονομίας.

Παράλληλα, το 89% εκτιμά ότι τα ληφθέντα μέτρα, σχετικά με το ασφαλιστικό και φορολογικό σύστημα, θα οδηγήσουν την οικονομία σε ύφεση, ενώ μόλις το 6% φαίνεται να εμπιστεύεται τις σχετικές κυβερνητικές αποφάσεις.

Την ίδια ώρα, το 78% εκτιμά ότι θα χρειαστούν επιπρόσθετα μέτρα για να επιτευχθούν οι δημοσιονομικοί στόχοι, ενώ μόλις το 7% πιστεύει ότι η τρέχουσα οικονομική πολιτική είναι σε θέση να συμβάλλει στην επίτευξη αυτών.
Σχετικά με την πορεία της ελληνικής οικονομίας, το 78% τδιατηρεί απαισιόδοξη στάση, το 14% αισιόδοξη, ενώ το 8% επιλέγει να μην απαντήσει. Όσον αφορά τον προσωπικό δείκτη αισιοδοξίας, το 76% δηλώνει απαισιόδοξο, το 16% αισιόδοξο και το 8% δεν διατυπώνει κάποια άποψη.

«Το μίγμα της οικονομικής πολιτικής που ακολουθείται τα τελευταία χρόνια βυθίζει την οικονομία στην ύφεση. Φορολογούμενοι και επιχειρήσεις βρίσκονται σε εξαιρετικά δυσμενή θέση καθώς 7 στους 10 δηλώνουν αδυναμία να καταβάλουν τις φορολογικές και ασφαλιστικές υποχρεώσεις τους. Για μια ακόμη φορά επιμένουμε στην ανάγκη προώθησης και υλοποίησης αναπτυξιακών μέτρων που θα δώσουν μια νέα πνοή στην αγορά» σχολιάζει σχετικά, ο πρόεδρος του ΕΒΕΑ, Κωνσταντίνος Μίχαλος

Share.

Comments are closed.