• ΑΡΧΙΚΗ
  • ΕΙΔΗΣΕΙΣ
    • Οικονομία
    • Πολιτική
    • Αγορά
    • Επιχειρήσεις
    • Τράπεζες
    • Επενδύσεις
    • Αυτοκίνητο
    • Sport & Business
    • Υγεία
    • Πλανήτης
  • ΧΡΗΜΑ
    • Σχόλιο Ημέρας
    • Εικόνα Αγοράς
    • Στατιστικά
    • Ανακοινώσεις ΧΑΑ
    • Business World
    • Διεθνείς Αγορές
    • Ισοτιμίες
    • Εμπορεύματα
    • Calculators
  • ΦΟΡΟΛΟΓΙΑ
    • Ιδιώτες
    • Επιχειρήσεις
  • ΕΡΓΑΣΙΑ
    • Συντάξεις
    • Χρηστικά
  • ΔΗΜΟΣΙΟ
  • ΠΡΟΣΛΗΨΕΙΣ
    • Δημόσιο
    • ΟΤΑ
    • Αγορά
  • OPINION
    • Ηγεσία και Management
Facebook Twitter Instagram
Facebook Twitter Instagram
Money PressMoney Press
  • ΑΡΧΙΚΗ
  • ΕΙΔΗΣΕΙΣ
    • Οικονομία
    • Πολιτική
    • Αγορά
    • Επιχειρήσεις
    • Τράπεζες
    • Επενδύσεις
    • Αυτοκίνητο
    • Sport & Business
    • Υγεία
    • Πλανήτης
  • ΧΡΗΜΑ
    • Σχόλιο Ημέρας
    • Εικόνα Αγοράς
    • Στατιστικά
    • Ανακοινώσεις ΧΑΑ
    • Business World
    • Διεθνείς Αγορές
    • Ισοτιμίες
    • Εμπορεύματα
    • Calculators
  • ΦΟΡΟΛΟΓΙΑ
    • Ιδιώτες
    • Επιχειρήσεις
  • ΕΡΓΑΣΙΑ
    • Συντάξεις
    • Χρηστικά
  • ΔΗΜΟΣΙΟ
  • ΠΡΟΣΛΗΨΕΙΣ
    • Δημόσιο
    • ΟΤΑ
    • Αγορά
  • OPINION
    • Ηγεσία και Management
Money PressMoney Press
Home»Προσλήψεις»Δημόσιο»875 μόνιμες προσλήψεις σε δήμους
Δημόσιο

875 μόνιμες προσλήψεις σε δήμους

8 Ιουνίου, 2018Δεν υπάρχουν Σχόλια2 Mins Read
Facebook Twitter LinkedIn Telegram Pinterest Tumblr Reddit WhatsApp Email
Share
Facebook Twitter LinkedIn Pinterest Email

Σε 875 μόνιμες προσλήψεις προσωπικού σε ανταποδοτικές υπηρεσίες θα προχωρήσουν οι δήμοι το επόμενο διάστημα, μέσω διαγωνισμού του ΑΣΕΠ.

Ειδικότερα θα υπάρξει νέα προκήρυξη για 757 προσλήψεις στις ανταποδοτικές υπηρεσίες των δήμων, συμπληρωματική στον διαγωνισμό 3Κ/2018, η οποία μάλιστα προβλέπει αύξηση των θέσεων κατά 50% σε σχέση με τις αρχικές εξαγγελίες, προωθεί στο ΑΣΕΠ.  Αυτό εξήγγειλε σε συνέντευξή του στην εφημερίδα «Έθνος», ο υπουργός Εσωτερικών, Π. Σκουρλέτης.

Όπως επισημαίνει ο υπουργός, πρόκειται για 757 θέσεις σε ανταποδοτικές υπηρεσίες των δήμων, στους τομείς της καθαριότητας και σε Δημοτικές Επιχειρήσεις Ύδρευσης – Αποχέτευσης (ΔΕΥΑ). Ακόμη προβλέπονται 118 θέσεις επιστημονικού και εξειδικευμένου προσωπικού σε ορεινούς και μικρούς νησιωτικούς δήμους, οι οποίοι έχουν μεγάλες ανάγκες.

Ο κ. Σκουρλέτης σχολιάζοντας τα παράπονα επιτυχόντων στον μεγάλο διαγωνισμό-μαμούθ για τις 8.166 προσλήψεις μονίμων στους δήμους -ότι αν και πρόθυμοι να εργασθούν οι δήμοι δεν τους προσλαμβάνουν- απάντησε ότι υπάρχουν δήμοι που δημιουργούν προβλήματα στη διαδικασία, θεωρώντας ότι έτσι εξυπηρετούν καλύτερα τα συμφέροντα των δημοτών τους. Σκοπεύω να επικοινωνήσω μαζί τους και να τους ζητήσω να καλύψουν τα κενά τους από τους προσωρινούς πίνακες. Βεβαίως, θα επικοινωνήσω και με το ΑΣΕΠ για να επισπευσθεί η έκδοση των οριστικών πινάκων, ανέφερε.

Σχολιάζοντας τις αντιδράσεις στον «Κλεισθένη 1», ο Πάνος Σκουρλέτης τονίζει ότι ο «Κλεισθένης 1» τάραξε τα νερά στην Αυτοδιοίκηση και στο ευρύτερο πολιτικό σκηνικό και αυτό φάνηκε από τις πρώτες αρνητικές αντιδράσεις των δήμων, των περιφερειών αλλά και των κομμάτων της αντιπολίτευσης, αντιδράσεις που, όπως εκτιμά, θα συνεχιστούν όταν το νομοσχέδιο θα κατατεθεί για συζήτηση στη Βουλή.

Σε επίπεδο ηγεσίας, ΚΕΔΕ και ΕΝΠΕ ασκούν μια άδικη και ισοπεδωτική κριτική απέναντι στο ν/σ τονίζει, στη συνέντευξή του, ο υπουργός Εσωτερικών, ενώ κατηγορεί τη ΝΔ ότι είναι μια δύναμη στασιμότητας και στο πεδίο της Τοπικής Αυτοδιοίκησης. Παρουσιάσαμε μια νομοθετική πρόταση με σημαντικές ρυθμίσεις, η οποία δημιουργεί τις προϋποθέσεις για ριζικές ανατροπές σε επόμενη φάση και αυτό αναγνωρίζεται από ένα μεγάλο τμήμα των αιρετών. Υπάρχουν ενστάσεις και διαφωνίες, πάνω απ΄όλα, όμως, συζητάμε και ακόμη αξιολογούμε, επισημαίνει ο υπουργός.

Τέλος, για το θέμα της μονιμοποίησης συμβασιούχων που απασχολούνται για πολλά χρόνια στις ίδιες θέσεις, όπως είναι για παράδειγμα οι συμβασιούχοι στο «Βοήθεια στο Σπίτι», ο Π. Σκουρλέτης υπογραμμίζει ότι γίνεται προσπάθεια να βρεθεί λύση. Στόχος μας είναι η αποκατάσταση της πραγματικής εργασιακής σχέσης και νομίζω, καταλήγει ο υπουργός Εσωτερικών, ότι ο διάλογος μεταξύ των πολιτικών δυνάμεων μπορεί να συμβάλει καθοριστικά στην επίτευξη αυτού του στόχου.

εργασία προσλήψεις
Share. Facebook Twitter Pinterest LinkedIn Tumblr Telegram Email
Previous ArticleΓιαννιώτας: «H Ισπανία θα κερδίσει τη Γερμανία στον τελικό»
Next Article Η Ελλάδα στις 57 βασικότερες αγορές κατοικίας διεθνώς, αλλά στις πιο... αδύναμες

Related Posts

Κυβερνοεπίθεση σε mail δημοσιογράφων – Η Washington Post διερευνά την υπόθεση

17 Ιουνίου, 2025

Κλήρωση Τζόκερ 17/6/2025: Αυτοί είναι οι αριθμοί που κερδίζουν πάνω από 5,8 εκατ. ευρώ

17 Ιουνίου, 2025

Economist: Ποιος θα αντέξει περισσότερο στον πόλεμο Ισραήλ-Ιράν – Πόσο πιθανή είναι η εμπλοκή των ΗΠΑ

17 Ιουνίου, 2025
Add A Comment

Comments are closed.

moneypress.gr
Technical Summary Widget Powered by Investing.com
Powered by Investing.com
Moneypress

To Moneypress.gr ανήκει στην HT PRESS ONLINE IKE

Tαυτότητα Moneypresss.gr

Χρήση Cookies

'Οροι Χρήσης

Αποποίηση Ευθυνών

FOLLOW US
FOLLOW US
Μέλος του Μητρώο Online Media
© 2025 Moneypress.gr

Type above and press Enter to search. Press Esc to cancel.