Μέτρα για 1,7 εκατ. μισθωτούς, 700.000 ελ. επαγγελματίες & 800.000 επιχειρήσεις

0

«Διασωλήνωση» με παροχή ρευστότητας για να κρατήσει στη ζωή χιλιάδες επιχειρήσεις που ήδη εδώ και μισό μήνα έχουν μόνον έξοδα και καθόλου εισπράξεις, προβλέπει το σχέδιο της κυβέρνησης που ανακοινώνουν οι υπουργοί Οικονομκών, Εργασίας και ανάπτυξης κ.κ. Σταϊκούρας, Βρούτσης και Γεωργιάδης.

Ο υπουργός Οικονομικών Χρήστος Σταϊκούρας ανακοίνωσε:

Τα μέτρα προβλέπουν μεταξύ άλλων την καταβολή του επιδόματος ειδικού σκοπού των 800 ευρώ σε 1,7 εκατ. εργαζόμενους και 700 χιλιάδες ελεύθερους επαγγελματίες.

Ο υπουργός Οικονομικών Χρήστος Σταϊκούρας ανακοίνωσε ότι το 81% των εργαζομένων του ιδιωτικού τομέα, δηλαδή 1,7 εκατ. εργαζόμενοι θα λάβουν την ενίσχυση των 800 ευρώ.

Επίσης, επεκτείνεται η λήψη μέτρων προστασίας σε πολύ περισσότερες επιχειρήσεις. Συνολικά καλύπτονται περίπου 800.000 επιχειρήσεις, δηλαδή το 76% του συνόλου των νομικών προσώπων. Προϋπόθεση υπαγωγής στις ευνοϊκές ρυθμίσεις είναι η διατήρηση των υφιστάμενων θέσεων εργασίας.

Καλύπτονται επιπλέον, με διαφορετικά σχήματα, 700.000 ελεύθεροι επαγγελματίες, αυτοαπασχολούμενοι, δηλαδή το 75% του συνόλου.

Αναστολή πληρωμής στην εφορία για 4 μήνες για τους εργαζόμενους

Θα καταβληθεί στο σύνολό του το Δώρο Πάσχα

108 χιλ. εργαζόμενοι στα νοσοκομεία, σε ΕΚΑΒ, ΕΟΔΥ και υπηρεσία Πολιτικής Προστασίας θα λάβουν έκτακτη αποζημίωση

Οι Τράπεζες θα διευκολύνουν ιδιώτες και επιχειρήσεις

Απαγορεύονται οι απολύσεις για τις επιχειρήσεις που επωφελούνται από τα μέτρα

H συνολική επιβάρυνση αυτών των μέτρων ανέρχεται στα 6,8 δισ ευρώ για το διάστημα Απρίλιο, Μάιο

Η ζημιά στην οικονομία θα είναι σημαντική αλλά θα είναι προσωρινή, επιδιώκουμε να περιορίσουμε τις δυσμενείς συνέπειες δήλωσε ο Χρήστος Σταϊκούρας.

Ο υπουργός Ανάπτυξης Αδωνις Γεωργιάδης ανακοίνωσε:

Ολα τα τραπεζικά ιδρύματα και οι ενώσεις διαχειριστών δανείων έχουν δεσμευτεί ότι όσοι ανήκουν στην προστασία δικαιούνται αυτόματα τρίμηνη αναστολή των υποχρεώσεών τους.

Θεσπίζεται παράλληλα το σχήμα επιστρεπτέας προκαταβολής για την περαιτέρω στήριξη μικρών και μικρομεσαίων επιχειρήσεων ύψους 1 δισ. ευρώ.Σε μια εποχή όπου ακόμα και το ΔΝΤ ενεργοποιεί διαδικασίες ελάφρυνσης χρέους για οικονομικά αδύναμες χώρες λόγω καταστροφής, αναμένονται θετικές εξελίξεις τις επόμενες ημέρες και από τις ελληνικές τράπεζες.

Share.

Comments are closed.