Βρούτσης: «Δεσμευτικά και υποχρεωτικά τα μέτρα για μείωση 40% στα ενοίκια»

0

Σε διευκρινίσεις για τα έκτακτα οικονομικά μέτρα που λήφθηκαν από το οικονομικό επιτελείο της Κυβέρνησης λόγω της κρίσης του κορωνοϊού προχώρησε ο Γιάννης Βρούτσης.

Ο υπουργός Εργασίας, απαντώντας στην ερώτηση αν οι ιδιοκτήτες μπορούν να αρνηθούν μία μείωση 40% στο ενοίκιο ξεκαθάρισε ότι η Πράξη Νομοθετικού Περιεχομένου είναι δεσμευτική για όλους.

«Δεν υπάρχει “δεν το κάνω”, υπάρχει ο νόμος. Στη βάση αυτή λοιπόν αυτά τα οποία υποβάλλονται ως έντυπα στην Εργάνη και για επιχειρήσεις και για εργαζόμενους είναι δεσμευτικό και υποχρεωτικό για όλους», δήλωσε ο Γιάννης Βρούτσης, μιλώντας στο MEGA.

Ο υπουργός Εργασίας ξεκαθάρισε ότι το δώρο του Πάσχα θα καταβληθεί ολόκληρο στους εργαζόμενους. Μάλιστα, στους εργαζομένους των επιχειρήσεων που λειτουργούν, θα καταβληθεί το προβλεπόμενο διάστημα, δηλαδή την Μεγάλη Εβδομάδα.

Όσον αφορά στις επιχειρήσεις που ανέστειλαν την λειτουργία τους με κρατική εντολή, το επίδομα του Πάσχα, θα δοθεί έως τις 30 Ιουνίου, ενώ τη διαφορά που θα υπάρξει από το διάστημα που η επιχείρηση παραμένει κλειστή (από μέσα Μαρτίου έως τέλη Απριλίου) θα την καταβάλει το υπουργείο μέσω του κρατικού προϋπολογισμού.

Πάντως, ο υπουργός Εργασίας προέτρεψε όσες επιχειρήσεις έχουν τη δυνατότητα «ακόμα και αν συγκαταλέγονται τις πληττόμενες» να καταβάλλουν το επίδομα στους εργαζομένους στην ώρα τους.

Σχετικά με το επίδομα των 800 ευρώ, ο Γιάννης Βρούτσης ανέφερε ότι οι διαδικασίες υποβολής στην πλατφόρμα παρατάθηκαν «μέχρι τις 10 Απριλίου λόγω της επέκτασης του αριθμού των ΚΑΔ».

Όσον αφορά στις εισφορές, ο υπουργός Εργασίας ανέφερε ότι όσοι ελεύθεροι επαγγελματίες πάνε να πληρώσουν τις εισφορές του Φεβρουαρίου, θα μπορούν να καταβάλουν το ποσό έως τις 10 Απριλίου «έχοντας μείωση της τάξης του 25%».

Share.

Comments are closed.