Νέα δημοσκόπηση: 22,5 μονάδες μπροστά η ΝΔ έναντι του ΣΥΡΙΖΑ

0

Σε κρίσιμα ερωτήματα σχετικά με την προέλευση του νέου κορωνοϊού, αλλά και την εμπιστοσύνη των πολιτών στην κυβέρνηση Μητσοτάκη, απαντά η νέα πανελλαδική δημοσκόπηση που διενήργησε για τη «Βεργίνα Τηλεόραση» η «Interview».

Αναλυτικά, το 37% των πολιτών πιστεύει ότι ο νέος κορωνοϊός είναι προϊόν εργαστηρίου της Κίνας, ενώ το 51% των ερωτηθέντων εκτιμά ότι τα μέτρα που εφαρμόζονται για τα καταστήματα δεν ενθαρρύνουν τη λειτουργία της αγοράς. Στην ερώτηση μάλιστα για το αν τα περιοριστικά μέτρα κρίνονται απαραίτητα ή πρέπει να αρθούν, το 49% εκτιμά ότι πολλοί εργαζόμενοι θα χάσουν τη δουλειά τους γι αυτό και πρέπει να αρθούν άμεσα.

Σύμφωνα με την αξιολόγηση των πολιτών και την καταγραφή των απόψεών τους που έγινε σε διάστημα από 3 έως 6 Μαΐου πανελλαδικά, ο κ. Μητσοτάκης θεωρείται καταλληλότερος για πρωθυπουργός με ποσοστό 56% έναντι του κ. Τσίπρα που συγκεντρώνει ποσοστό 20%. Την ίδια ώρα, η το 42,6% δηλώνει ότι εμπιστεύεται την κυβέρνηση Μητσοτάκη και θα την ψήφιζε εάν την ερχόμενη Κυριακή είχαμε εκλογές. Με διαφορά 22,5% από τη ΝΔ, τον ΣΥΡΙΖΑ εμπιστεύεται το 20,1%.

Συγκεκριμένα, τα ποσοστά έχουν ως εξής στην πρόθεση ψήφου:

ΝΔ 42,6%
ΣΥΡΙΖΑ 20,1%
ΚΙΝΑΛ 6,4%
ΚΚΕ 4,6%
ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΛΥΣΗ 4,5%
ΜεΡΑ25 3%
ΑΛΛΟ 5,8%
ΑΝΑΠΟΦΑΣΙΣΤΟΙ 11%

Share.

Comments are closed.