Δανία! Μειώθηκε ο ρυθμός μετάδοσης των κρουσμάτων μετά την άρση του lockdown

0

Αρκετές εβδομάδες αφότου η Δανία ξεκίνησε την άρση των περιοριστικών μέτρων τα στοιχεία είναι ενθαρρυντικά καθώς το ποσοστό των νέων κρουσμάτων μειώνεται για πρώτη φορά.

Σύμφωνα με το κρατικό ινστιτούτο της Δανίας Statens Serum Institut, o ρυθμός μετάδοσης του νέου κορωνοϊού μειώθηκε σε 0,7 την πρώτη εβδομάδα του Μαΐου, σε σύγκριση με 1,0 στις 22-24 Απριλίου. Αυτό σημαίνει ότι κάποιος με Covid-19 τώρα μολύνει μόνο 0,7 άλλους ανθρώπους. Στην κορύφωση της πανδημίας στα μέσα Μαρτίου ο αριθμός ήταν κοντά στο 2,0, αναφέρει το newmoney.

Η Δανία άνοιξε το μεγαλύτερο μέρος της οικονομίας της στα μέσα Απριλίου συμπεριλαμβανομένων των δημοτικών σχολείων και των κομμωτηρίων, αφού η πρωθυπουργός Mette Frederiksen δήλωσε ότι κατάφερε να ελέγξει τη διάδοση του Covid-19.

Αυτή την εβδομάδα, τα καταστήματα άνοιξαν για πρώτη φορά μετά από δύο μήνες και θα ακολουθήσουν τα μουσεία και οι κινηματογράφοι. Από την πρώτη εμφάνιση της πανδημίας στη Δανία, η χώρα περίπου 5,5 εκατομμυρίων έχει καταγράψει 533 θανάτους. Το καθολικό σύστημα υγειονομικής περίθαλψης λειρτούργησε άψογα ενώ τα τεστ για τoν νέο κορωνοϊό αυξάνονται. «Το γεγονός ότι το ποσοστό μόλυνσης ήταν σταθερό κάτω από το 1 την περασμένη εβδομάδα είναι ένα σημάδι ότι η πρώτη φάση του ανοίγματος δεν είχε ως αποτέλεσμα την αύξηση του ποσοστού μετάδοσης», δήλωσε η Tyra Grove Krause, διευθύντρια του Statens Serum. Αυτό πιθανότατα οφείλεται στις τεράστιες προσπάθειες που έγιναν στα σχολεία για τη διατήρηση της φυσικής απόστασης και τη διασφάλιση καλών επιπέδων υγιεινής. Αλλά δείχνει επίσης ότι οι άνθρωποι γενικά συνεχίζουν να είναι προσεκτικοί.

Share.

Comments are closed.