Κωδικός Εξωστρέφεια: Τα σχέδια του Κυριάκου Μητσοτάκη για ανάπτυξη και προσέλκυση επενδύσεων

0

Σε πλήρη ανάπτυξη το σχέδιο του με τον κωδικό «εξωστρέφεια» θέτει ο Κυριάκος Μητσοτάκης.

Μετά την πρώτη φάση της πανδημίας με τη χώρα να έχει κερδίσει το στοίχημα της αναχαίτισης του Κορωνοϊού, το Μέγαρο Μαξίμου αναλαμβάνει νέες πρωτοβουλίες βάζοντας ψηλά στην ατζέντα το θέμα της προσέλκυσης επενδύσεων και της δημιουργίας νέων θέσεων εργασίας.

Μετά την άρση του lockdown Πρωθυπουργός ξεκίνησε στοχευμένες επισκέψεις σε ολόκληρη τη χώρα, απόφαση που πάρθηκε για να εμπεδωθεί την κοινή γνώμη αίσθημα βεβαιότητας και σιγουριάς ότι η Ελλάδα επιστρέφει.

Την ίδια ώρα έχοντας στη φαρέτρα του την εξαιρετική εικόνα και τα εύσημα που έλαβε η χώρα μας από διεθνείς παράγοντες για το μοντέλο διαχείρισης της υγειονομικής κρίσης, ο Κυριάκος Μητσοτάκης άνοιξε δίαυλο επικοινωνίας με την κοινή γνώμη στο εξωτερικό μέσω διεθνών μέσων μαζικής ενημέρωσης ενόψει και της έναρξης της τουριστικής περιόδου.

Θα μπορούσε να πει κανείς ότι ο τουρισμός συνιστά το μεγάλο στοίχημα για την Κυβέρνηση, καθώς μια καλή σεζόν θα μπορούσε να φέρει περισσότερα έσοδα στα δημόσια ταμεία, να αποτελέσει ανάχωμα στην ύφεση και να αφήσει περιθώρια για επιστροφή στην ανάπτυξη γρηγορότερα από το αναμενόμενο.

Στο εσωτερικό της Κυβέρνησης έχουν ληφθεί συγκεκριμένες αποφάσεις για τη στήριξη του ελληνικού τουριστικού προϊόντος σε ένα ιδιαίτερο καλοκαίρι όπως είναι το φετινό.

Την ίδια ώρα, το κυβερνητικό επιτελείο ενεργοποίησε  το σχέδιο του για προσέλκυση ξένων επενδύσεων με τα ανώτατα κλιμάκια και τα πρόσωπα που είναι επιφορτισμένα να διαδραματίζουν έναν εποικοδομητικό ρόλο να διατηρούν ανοιχτούς διαύλους επικοινωνίας με ενδιαφερόμενους εντός και εκτός τειχών.

Σε κατ’ ιδίαν συζητήσεις κυβερνητικά στελέχη μιλούν «για αναπτυξιακή έκρηξη στηριζόμενη σε δημόσιες και ξένες επενδύσεις με συμπράξεις Δημοσίου και Ιδιωτικού Τομέα», τοποθετήσεις με βαρύ πολιτικό φορτίο που καταδεικνύουν, ωστόσο την αποφασιστικότητα του ίδιου του πρωθυπουργού να προχωρήσει με ακόμη μεγαλύτερο βηματισμό από εκείνο που άφησε πριν το ξέσπασμα της πανδημίας.

Από τη Θεσσαλονίκη ο Κυριάκος Μητσοτάκης έδωσε σαφές στίγμα για το τι θα περιμένουν οι πολίτες από εδώ και στο εξής: «Θέλουμε να μιλάνε τα έργα μας και όχι τα λόγια μας και να κρινόμαστε για τα αποτελέσματα της δουλειάς μας και όχι για τις εξαγγελίες μας», ανέφερε χαρακτηριστικά.

Share.

Comments are closed.