Η επανεκκίνηση του Τουρισμού και το στοίχημα με τα έσοδα

0

Ένα σαφές μήνυμα ανοίγματος μιας από τις ανταγωνιστικότερες τουριστικές περιοχές στη Μεσόγειο στέλνει σήμερα η Κυβέρνηση με το άνοιγμα δεκάδων περιφερειακών αεροδρομίων που θα υποδεχθούν τους πρώτους ξένους επισκέπτες στη χώρα μας.

Έχοντας το πλεονέκτημα των καλών επιδόσεων στη διάρκεια της αντιμετώπισης του πρώτου κύματος πανδημίας, η Ελλάδα διαθέτει ένα συγκριτικό πλεονέκτημα έναντι άλλων προορισμών, γεγονός που επιτρέπει στην Κυβέρνηση να αισιοδοξεί ότι η φετινή μικρότερη και δύσκολη σεζόν θα καταγράψει ανθεκτικότητα.

Ο Κυριάκος Μητσοτάκης που πήρε πάνω του το κεφάλαιο Τουρισμός, έχει επανειλημμένα στείλει σήματα μέσα από δημόσιες παρεμβάσεις του και συνεντεύξεις σε ξένα μέσα  στη διεθνή αγορά ότι η Ελλάδα αποτελεί έναν ασφαλή προορισμό, καθώς τηρούνται αυστηρά μέτρα αντιμετώπισης της πανδημίας.

Εντύπωση προκάλεσε εξάλλου και η πρόσφατη προσωπική του παρέμβαση με φόντο το ηλιοβασίλεμα της Σαντορίνης. Η εξέλιξη των πραγμάτων στον Τουρισμό αναμένεται να επηρεάσει τους δείκτες της ελληνικής οικονομίας, κυρίως σε ότι αφορά τα έσοδα που προέρχονται από τον ΦΠΑ, ενώ κρίσιμη είναι αυτή η παράμετρος για την επιβίωση των περιοχών που ζουν αποκλειστικά από τον Τουρισμό.

Η «ατμομηχανή της ελληνικής οικονομίας» έχει βάλει για τα καλά  μπρος και από τον απολογισμό στο τέλος…. θα κριθούν πολλά για την προσπάθεια ανάκαμψης που κάνει συνολικά η χώρα τους πρώτους έξι κρίσιμους μήνες.

Στο μεταξύ, μια σημαντική συμφωνία για τη στήριξη του ελληνικού τουρισμού  υπεγράφη χθες στην Κω μεταξύ του υπουργού Τουρισμού και του  επικεφαλής του Ομίλου TUI. Με αυτήν τίθεται ως στόχος να έρθουν το 50% των περσινών τουριστών που έφερε η εταιρία στη χώρα μας.

Πέρσι μέσω της TUI ήρθαν στην Ελλάδα 2,8 με 3 εκατ. επισκέπτες. Η επίτευξη του στόχου θα γίνει μέσω συνέργειας στη διαφήμιση. Η Ελλάδα θα είναι η πρώτη χώρα με την οποία η εταιρεία θα συνεργαστεί σε αυτή τη βάση, ενώ προβλέπονται κοινές δράσεις για την επέκταση της τουριστικής περιόδου.

Share.

Comments are closed.