Οι πιο πιθανές ημερομηνίες του Ανασχηματισμού

0

Ισως ο υπουργός Επικρατείας Γ. Γεραπετρίτης να γνωρίζει κάτι παραπάνω από τους άλλους υπουργούς για τον επερχόμενο Ανασχηματισμό (ή διορθωτικές κινήσεις- όπως τις ονόμασε ο Πρωθυπουργός).

Ηταν ο πρώτος, σύμφωνα με τον "Βηματοδότη", ο οποίος δημοσίως είχε προσδιορίσει ότι όποιες αλλαγές στο κυβερνητικό σχήμα θα γίνουν τον Ιούλιο. Ήταν επίσης ο πρώτος ο οποίος προσδιόρισε και την ημερομηνία δηλώνοντας ότι οι αλλαγές θα γίνουν στα μέσα Ιουλίου, όταν άλλοι υπουργοί και κυβερνητικά στελέχη έλεγαν από τον Ιούνιο ότι ο ανασχηματισμός μπορεί να γίνει από στιγμή σε στιγμή.

Την Δευτέρα, το πρωί πάλι αναφέρθηκε στον ανασχηματισμό, καλώντας μάλιστα τους δημοσιογράφους να βρίσκονται σε εγρήγορση μετά την 1η Ιουλίου. Αλλά πότε ακριβώς; Μαθαίνω ότι χρονικά προσδιορίζει (εκτός απροόπτου) τον Ανασχηματισμό από 7-15 Ιουλίου.

Με τη συμπλήρωση δηλαδή ενός έτους από τη νίκη της ΝΔ στις εκλογές και μετά. Θέλησε ωστόσο να γίνει πιο σαφής: «Πάντως στις 17 Ιουλίου δεν πρόκειται να γίνει ανασχηματισμός. Είναι της Αγίας Μαρίνας, γιορτάζει η κόρη μου και θα είμαι στο σπίτι μου», είπε αφήνοντας τους πάντες άφωνους, κηρύσσοντας αυτή την ημερομηνία και την λήξη της… εγρήγορσης.

Αλλά ο υπουργός Επικρατείας και στενός συνεργάτης του Πρωθυπουργού θέλησε να προσδιορίσει και την έκταση του ανασχηματισμού: «Δεν θα είναι μεγάλος, θα είναι μικρός, μικρές διορθωτικές κινήσεις, ή μικρές παρεμβάσεις θα κάνει ο Πρωθυπουργός», όπως μου είπε.

Share.

Comments are closed.