ΣΥΡΙΖΑ-Προοδευτική Συμμαχία: Ενσάρκωση και ομοίωση της λούμπεν Αριστεράς

0

Το έχω ξαναγράψει: Ο κ. Τσίπρας το ζαγάρι των Τζουμέρκων, ήθελε να μιμηθεί τον Ερυμάνθιο ταύρο, δηλαδή τον Ανδρέα Παπανδρέου.

Tου Παναγιώτη Ν. Κρητικού*

Στην προσπάθειά του αυτή γελοιοποιήθηκε, όχι μόνο γιατί ήταν άνισα τα μεγέθη. Αλλά ήταν και τεράστιες οι αποστάσεις, και οι εποχές. Επίσης ο μικρόνους, δεν έλαβε υπόψη του και το λαϊκό αισθητήριο που ξέρει να μετράει, να κρίνει και να συγκρίνει τα μεγέθη, τα αναστήματα.

Έτσι λοιπόν, να το πούμε άλλη μια φορά, στην προσπάθειά του να μιμηθεί τον Ανδρέα, αυτογελοιοποιήθηκε. Γιατί ήταν λίγος και μπροστά του, έγινε λιγότερος.

Τώρα, με την διεύρυνση της παρέας του ΣΥΡΙΖΑ, με το μετασχηματισμό της, σε «προοδευτική παράταξη», τρομάρα του, θέλει να παγιδεύσει τον απλό δημοκρατικό πολίτη, τον προοδευτικό πολίτη, τον κόσμο που στέκεται απέναντι στην δεξιά, είτε αυτή καραμανλίζει, είτε μητσοτακίζει. Αγνοεί ο δυστυχής κ. Τσίπρας ότι η όποια αντιπαράθεση με τη Δεξιά, έχει σχέση, όχι μόνο με ιστορικές καταβολές, αλλά και με ιδεολογικοπολιτικές διαφορές (συντήρηση-πρόοδος).

Οφείλεται επίσης, σε μια εμπεδωμένη στην παράταξή μας δημοκρατική συνείδηση, της οποίας έκφραση είναι το κράτος δικαίου, οι πολιτικές ελευθερίες, τα κοινωνικά δικαιώματα, η δικαιότερη κατανομή του πλούτου υπέρ των εργαζομένων, αλλά και η προσήλωσή της στην ανόθευτη κοινοβουλευτική δημοκρατία.

Αυτές οι αξίες, είναι εκείνες που χωρίζουν την Προοδευτική Παράταξη από τη Δεξιά αλλά και από τη δήθεν Αριστερά του ΣΥΡΙΖΑ που τώρα μετονομάστηκε σε ΣΥΡΙΖΑ-ΠΡΟΟΔΕΥΤΙΚΗ ΣΥΜΜΑΧΙΑ. Ο λαός όμως, δεν παραπλανάται πλέον.

Χωρίζει τη Δημοκρατική Παράταξη, τόσο από τη Δεξιά, όσο και από την τυχοδιωκτική λούμπεν αριστερά και εκείνο το αλήστου μνήμης βρώμικο ’89. Το βρώμικο ’89, που με στόχο να λεηλατήσουν το ΠΑ.ΣΟ.Κ και να εξοντώσουν τον Ανδρέα Παπανδρέου, οι μητσοτακοκυρκοφλωράκηδες, υπερβαίνοντας το αβυσσαλέο ιδεολογικό και πολιτικό χάος που τους χώριζε, αλλά και το μεταξύ τους μίσος, συνέπηξαν την ανίερη συμμαχία. Ήταν η συμμαχία, που σε μεγάλο μέρος της Αριστεράς αλλά και της Δεξιάς, δημιούργησε κρίση συνείδησης.

Μια συμμαχία που προκάλεσε τον αποτροπιασμό στη Δημοκρατική Παράταξη, η οποία δεν ξεχνιέται ούτε και θα ξεχαστεί. Γιατί αυτή η συμμαχία ισοπέδωσε ιδεολογίες, αξίες και αρχές.

Ο ΣΥΡΙΖΑ-ΠΡΟΟΔΕΥΤΙΚΗ ΣΥΜΜΑΧΙΑ, είναι μία διευρυμένη «πολιτική παράγκα» και είναι το νέο «μαγαζί» με άλλη φίρμα και στόχο της την τυχοδιωκτική λεηλασία του δημοκρατικού προοδευτικού χώρου. Σύνεργα της «παράγκας» είναι κάποια αλιευτικά εργαλεία, όπως π.χ ο Κοτσακάς (είχε και ένα καΐκι στη Χίο να ψαρεύει), ο Ραγκούσης, και αυτός ως νησιώτης, γνωρίζει από αλιεία, τα ψάρια όμως δεν «τσιμπάνε» πια. Μεσάζοντες και ιχθυέμποροι, κάποιοι Μπίστηδες και Τζουμάκες, καθώς και άλλα απόβλητα του ιστορικού ΠΑ.ΣΟ.Κ.

Αυτός ο συρφετός, διανθισμένος από κάποιους γυρολόγους (Κουβέλη, Θεοχαρόπουλο, Δανέλλη και άλλους περιθωριακούς), αποτελεί την «ανανεωμένη» παράταξη ΣΥΡΙΖΑ-ΠΡΟΟΔΕΥΤΙΚΗ ΣΥΜΜΑΧΙΑ.

Έτσι, νομίζουν ότι θα ξεγελάσουν τον κόσμο. Αμ, δε! Γιατί ο λαός της Δημοκρατικής Παράταξης, δεν δέχεται, δεν θέλει, δεν καταδέχεται και δεν πρόκειται να «εκφραστεί» από μία λούμπεν αριστερά, όπως είναι το νέο κατασκεύασμα του κ. Τσίπρα. Είναι η λούμπεν αριστερά, εμπλουτισμένη με στοιχεία του παρακράτους, όπως αποδείχθηκε από το βίο και την πολιτεία των κ. κ. Παππά και Παπαγγελόπουλου, αλλά και άλλων μαργαριταριών που συνθέτουν το περιδέραιο του δήθεν ηθικού πλεονεκτήματος. Του πλεονεκτήματος με το οποίο εξαπάτησαν, παραπλάνησαν τον ελληνικό λαό και υπέκλεψαν την ψήφο του. Αυτό όμως, συνέβη άπαξ.

Οι πολιτικοί απατεώνες, έχουν αποκαλυφθεί πλέον. Ο λαός δεν ξεγελιέται δεύτερη φορά.

* Πρώην αντιπρόεδρος της Βουλής, ιδρυτικό στέλεχος του ΠΑΣΟΚ

Share.

Comments are closed.