Συνεχίζει τις προκλήσεις ο Τσαβούσογλου για την Αγιά Σοφιά

0

Με αμείωτο ρυθμό συνεχίζει τις προκλήσεις η Τουρκία στο θέμα της Αγιάς Σοφιάς.

«Η Τουρκία δεν θα υποχωρήσει από την απόφασή της για μετατροπή της Αγίας Σοφίας σε τζαμί παρά τις αντιδράσεις», δήλωσε ο υπουργός Εξωτερικών της Τουρκίας, Μεβλούτ Τσαβούσογλου.

λέγοντας ότι πλέον «αυτοί που αντιδρούσαν λένε “σεβόμαστε την απόφασή σας αλλά προστατέψτε την πολιτιστική κληρονομιά”». Ο Μεβλούτ Τσαβούσογλου ανέφερε ότι «μόνο χώρες όπως οι Ελλάδα που δεν μπορούν να το χωνέψουν εξακολουθούν να λένε το αντίθετο πλέον».

Απαντώντας σε ερώτηση της τουρκικής εφημερίδας «Hurriyet» αν μετά τις αντιδράσεις η Τουρκία θα υποχωρήσει στο θέμα της Αγιάς Σοφιάς, ο Τούρκος υπουργός Εξωτερικών ανέφερε ότι «όχι, πλέον σε αυτό το θέμα δεν τίθεται θέμα υποχώρησης». “Ο Πρόεδρός μας συζήτησε αυτό το θέμα με τον Πρόεδρο της Ρωσίας.

Αυτή τη στιγμή όλοι λένε ‘σεβόμαστε την απόφασή σας αλλά ας διατηρηθεί η πολιτιστική κληρονομιά’. Εκείνοι που προηγουμένως έλεγαν ‘να μην ανοίξει ως τζαμί’ τώρα άρχισαν να το λένε αυτό.

Κάποιες χώρες που δεν μπορούν να το χωνέψουν όπως η Ελλάδα, εξακολουθούν να υποστηρίζουν το αντίθετο αλλά δεν θα γίνει υποχώρηση σε αυτό το θέμα”, ανέφερε ο επικεφαλής της τουρκικής διπλωματίας.

Ακόμα, ο Τούρκος υπουργός Εξωτερικών είπε ότι έχουν έρθει και μηνύματα υποστήριξης της απόφασης της Τουρκίας για την Αγία Σοφία από την Μαλαισία, το Κατάρ, το Ιράν, το Πακιστάν, το Ομάν, τους Παλαιστίνιους καθώς και μηνύματα από ισλαμικές κοινότητες στη Γερμανία, την Πορτογαλία και την Ταϊλάνδη.

Share.

Comments are closed.