Σέλινγκ: Μακρύς ο δρόμος για την Ελλάδα

0

Η Ελλάδα έχει κάνει πολλά, αλλά η αξιολόγηση εξακολουθεί να μην είναι ακόμη έτοιμη, θα ήταν πολύ νωρίς για να χαίρονται οι Έλληνες για εκταμίευση δόσης σύντομα, τόνισε το απόγευμα από τις Βρυξέλλες στη δημόσια Αυστριακή Ραδιοφωνία ο υπουργός Οικονομικών της Αυστρίας, Χανς Γεργκ Σέλινγκ, ωστόσο ο ίδιος αναμένει από τη σημερινή συνεδρίαση του Eurogroup μία αρχική συμφωνία.

Πρόσθεσε δε, πως με τη συμφωνία θα δίνεται εντολή στον ESM να μπορεί να εκταμιεύσει τις δόσεις εφόσον εκπληρούνται οι αντίστοιχοι όροι, ενώ, ως προς το ύψος των δόσεων θα αποφασίσει ο ESM .

Ο ίδιος εξέφρασε κριτική σε σχέση με τη στάση του Διεθνούς Νομισματικού Ταμείου, σημειώνοντας πως υπάρχουν διαφορές στην αξιολόγηση της Ελλάδας, αλλά ο ίδιος θα ανέμενε πως το ΔΝΤ δεν θα κάθεται στην πρώτη σειρά και καθημερινά θα σκέπτεται νέα μέτρα, προτού το ίδιο πραγματικά δηλώσει κάτω από ποιες προϋποθέσεις θα συμμετέχει στο πρόγραμμα.

Σύμφωνα με τον Αυστριακό υπουργό Οικονομικών και στη σημερινή συνεδρίαση των υπουργών Οικονομικών της Ευρωζώνης θα τεθεί το ερώτημα αυτό και θα πρέπει να αποσαφηνιστεί εάν θα συμμετάσχει το ΔΝΤ και ποιες είναι οι προϋποθέσεις για αυτό.

Όπως επισήμανε ο Χανς Γεργκ Σέλινγκ, "τελείως σαφώς, όλοι επιθυμούν τη συμμετοχή του ΔΝΤ. Δεν τίθεται ζήτημα. Μόνον η θεώρηση είναι τελείως αντίθετη".

Δεν υπάρχει "καμία ανάγκη, να γίνει αποδεκτό το κούρεμα χρέους που ζητά επανειλημμένα το ΔΝΤ", ανέφερε, σημειώνοντας πως θα μπορούσε να εγκατασταθεί μία διαχείριση χρέους και να ληφθούν νέα μέτρα.

Share.

Comments are closed.