Τα… αλλάζει ο Αλέξης για το χρέος : «Ίσως πάρουμε τη συμφωνία Σόιμπλε»

1

Αλλαγή στρατηγικής από τον Αλέξη Τσίπρα στο ζήτημα του χρέους, καθώς ο πρωθυπουργός άφησε ανοιχτό το ενδεχόμενο η κυβέρνηση να κάνει δεκτή την πρόταση Σόιμπλε για λύση μετά το 2018, σενάριο που τις προηγούμενες ημέρες διαψεύδονταν κατηγορηματικά από το Μαξίμου.

Στη συνέντευξη Τύπου που παραχώρησε ο πρωθυπουργός στο υπουργείο Περιβάλλοντος δήλωσε ότι ο στρατηγικός στόχος είναι να μπορέσει η χώρα «με το πέρας του 3ου μνημονίου δηλαδή τον Αύγουστο του 2018, να δανείζεται από τις αγορές και κάτι τέτοιο είναι κοντά», προσθέτοντας ότι για να επιτευχθεί αυτός ο στόχος πρέπει «είτε πάρουμε μια συμφωνία για το χρέος σαν αυτή που μας παρουσίασε ο Γερμανός υπουργός Οικονομικών είτε με μια ακόμα καλύτερη που παλεύουμε να πάρουμε», αναφέρει το parapolitika.

Η δήλωση αυτή του πρωθυπουργού για αποδοχή της λύσης στο θέμα του χρέους μετά το 2018 και όχι άμεσα, έρχεται σε πλήρη αντίθεση με τη ρητορική που χρησιμοποίησε ο ίδιος και τα κυβερνητικά στελέχη τους τελευταίους μήνες, δηλώνοντας μόλις πριν λίγες μέρες, μάλιστα, ότι τα νέα για το χρέος είναι τόσο καλά, που θα... αναγκαστεί να βάλει γραβάτα.

Share.

1 Σχόλιο