«Θολό» τοπίο για χρέος και ΔΝΤ

0

Μπορεί να επιτεύχθηκε η τεχνική συμφωνία της κυβέρνησης με τους θεσμούς, πλην όμως, οι διαπραγματεύσεις συνεχίζονται με εντατικούς ρυθμούς με νέο στόχο της επίτευξη πλήρους συμφωνίας έως το Eurogroup της 21ης Ιουνίου.

Το οικονομικό επιτελείο έχει περιθώριο λιγότερο από ένα μήνα για να κλείσει τα εκκρεμή προαπαιτούμενα, καταθέτοντας πολυνομοσχέδιο, με το οποίο θα υλοποιούνται στο ακέραιο οι δεσμεύσεις που συμφωνήθηκαν με τους θεσμούς, αναφέρει το in.gr.

Ο Πρωθυπουργός, Αλέξης Τσίπρας έκρουσε τον «κώδωνα του κινδύνου» στους υπουργούς και ζήτησε να έχουν ολοκληρώσει την αξιολόγηση και τα προαπαιτούμενα μέχρι τις 10 Ιουνίου.

Στο επίκεντρο το χρέος
Στο Eurogroup της προσεχούς Πέμπτης πρόκειται να επικυρωθεί η τεχνική συμφωνία που επιτεύχθηκε το προηγούμενο Σάββατο ύστερα από τέσσερις ημέρες διαπραγματεύσεων.

Την ίδια στιγμή, οι υπουργοί Οικονομικών της ευρωζώνης θα αποφασίσουν για το εάν μπορούν να ικανοποιηθούν τα αιτήματα του ΔΝΤ για την ελάφρυνση του ελληνικού χρέους κάτι που θα επιτρέψει στο Ταμείο να συμμετάσχει χρηματοδοτικά στο τρέχον πρόγραμμα.

Πέραν των διαπραγματεύσεων που θα διεξαγάγει η ελληνική πλευρά, η τελική λύση για το χρέος θα εξαρτηθεί και από την κατάληξη του «μπρα ντε φερ» μεταξύ του Βερολίνου και του ΔΝΤ.

Το ΔΝΤ επιμένει ότι το χρέος χρειάζεται γενναία ελάφρυνση, ενώ το Βερολίνο να εμφανίζεται αντίθετο σε οποιαδήποτε συζήτηση με αποτέλεσμα οι διαφωνίες να βάζουν εμπόδια στη λύση για το χρέος.

Share.

Comments are closed.