Ανακοίνωση της καγκελαρίας για τη συνάντηση Μέρκελ - Μητσοτάκη

0

Όπως ανέφερε ο εκπρόσωπος της γερμανικής κυβέρνησης Στέφεν Ζάιμπερτ, η Άνγκελα Μέρκελθα υποδεχθεί τον Έλληνα πρωθυπουργό, Κυριάκο Μητσοτάκη, με στρατιωτικές τιμές στην καγκελαρία την Πέμπτη 29 Αυγούστου στις 12μμ (13.00μμ ώρα Ελλάδας).

Σύμφωνα με την ανακοίνωση, οι συζητήσεις «θα επικεντρωθούν σε διμερείς σχέσεις, θέματα οικονομικής πολιτικής και Ευρωπαϊκά και διεθνή θέματα».

Με τη Γερμανίδα Καγκελάριο υπάρχει ήδη μία εδραιωμένη καλή επικοινωνία, αλλά αυτή θα είναι η πρώτη συνάντηση τους με τον Κυριάκο Μητσοτάκη ως Πρωθυπουργό. Ο κ. Μητσοτάκης συναντήθηκε τελευταία φορά με την Καγκελάριο τον Ιούνιο, πριν δηλαδή τις εκλογές, στο περιθώριο της Συνόδου των ηγετών του Ευρωπαϊκού Λαϊκού Κόμματος.

«Ο Κυριάκος Μητσοτάκης ανήκει στη δική μου κομματική οικογένεια και για αυτό τον γνωρίζω ήδη εδώ και καιρό», είχε αναφέρει τότε μεταξύ άλλων η Γερμανίδα πολιτικός.

Σημειώνεται ότι μετά τη συνάντηση με την κυρία Μέρκελ, στο επόμενο ταξίδι του ο Κυριάκος Μητσοτάκης θα μεταβεί στη Χάγη όπου θα συναντήσει τον Ολλανδό πρωθυπουργό Μαρκ Ρούτε.

Share.

Comments are closed.