800 προσλήψεις γιατρών στο ΕΣΥ

0

Τις επόμενες ημέρες αναμένεται να ανακοινωθούν και επίσημα από το υπουργείο Υγείας νέες προσλήψεις προσωπικού στο ΕΣΥ, σύμφωνα με το χρονοδιάγραμμα που έθεσαν στο «τραπέζι» ο υπουργός Υγείας, κ Βασίλης Κικίλιας και ο αρμόδιος υφυπουργός, κ. Βασίλης Κοντοζαμάνης. Στόχος του υπουργείου είναι η σύναψη συμβάσεων με πάνω από 800 ελευθεροεπαγγελματίες γιατρούς όλων των ειδικοτήτων, με έμφαση σε ιατρούς οι οποίοι έχουν ολοκληρώσει τις σπουδές τους μετά το 2011, έτσι ώστε να δημιουργηθεί «ομπρέλα προστασίας» των νέων γιατρών.

Οι 800 προσλήψεις ιδιωτών θα πραγματοποιηθούν με διαδικασίες – «εξπρές», καθώς το υπουργείο «τρέχει» προς την κάλυψη των θέσεων με βάση τις ανάγκες που υπάρχουν σήμερα στις διάφορες περιοχές της χώρας, όπου οι ειδικευμένοι συμβεβλημένοι γιατροί του ΕΟΠΥΥ είναι είτε ελάχιστοι είτε ανύπαρκτοι.

Η (πρώτη) επίσημη ανακοίνωση για την πρόσληψη 800 νέων ιατρών έγινε από τον πρωθυπουργό στη Διεθνή Έκθεση Θεσσαλονίκης, στην οποία ανακοινώθηκε και η δρομολόγηση 2.000 προσλήψεων για την ΠΦΥ.

Έμφαση, σύμφωνα με πληροφορίες, αναμένεται να δοθεί στις ελλείψεις σε παιδιάτρους, καρδιολόγους, μαιευτήρες που υπάρχουν σε πολλές περιοχές όπου οι προαναφερθείσες ιατρικές ειδικότητες εκλείπουν από τις λίστες συμβεβλημένων ιατρών του ΕΟΠΥΥ.

Share.

Comments are closed.