Η αύξηση της παγκόσμιας ζήτησης, κάνει τους Ιάπωνες παραγωγούς ουίσκι να εργάζονται νύχτα- μέρα

0

Για πρώτη φορά κατά τις τελευταίες δύο δεκαετίες, οι υπάλληλοι του ιαπωνικού αποστακτήρα Nikka Whiskey θα εργάζονται μέρα και νύχτα, προκειμένου να ανταποκριθούν στην παγκόσμια ζήτηση για ουίσκι που έχει παραχθεί στην Ιαπωνία.

Παρόλα αυτά, οι καλύτεροι καρποί της εργασίας τους πιθανότατα δεν θα είναι στην αγορά για τουλάχιστον μια ακόμη δεκαετία, δεδομένου του χρόνου που χρειάζεται για να ωριμάσουν οι καλύτερες σοδειές.

Οι Ιάπωνες αποστάκτες είναι οι ωφελημένοι και ταυτόχρονα τα θύματα της παγκόσμιας δίψας για αυτό το ουίσκι, ενώ η αγορά αναμένεται να αυξηθεί κατά 19% και να φτάσει τα 147,6 δισεκατομμύρια δολάρια μέσα στα επόμενα πέντε χρόνια έως το 2023, σύμφωνα με την Euromonitor International. Το κράτος αυτό, κερδίζει σταθερά σε φήμη για τα ποιοτικά του ουίσκι, αλλά λόγω των μακροχρόνιων περιόδων γήρανσης, η τρέχουσα έκρηξη στη ζήτηση, έπιασε απροετοίμαστους τους παραγωγούς του ποτού, καθώς αυτοί αδυνατούν να καλύψουν τη ζήτηση. Πέρυσι, η Suntory Holdings Ltd. σταμάτησε την παραγωγή δυο ουίσκι, των Hakushu 12 και Hibiki 17, αναφέρει το newmoney.

Τώρα η Nikka, που ανήκει στην μεγαλύτερη ζυθοποιία της Ιαπωνίας, την Asahi Group Holdings Ltd., σπεύδει να επεκτείνει την παραγωγή της. Το αποστακτήριο σταμάτησε τις πωλήσεις μερικών από τις κορυφαίες μάρκες του, οι οποίες περιλαμβάνουν τα Taketsuru, Yoichi και Miyagikyo. Η Nikka ενισχύει την παραγωγή της κατά 20%, επενδύοντας 65 δισ. γιεν (606 εκατ. δολάρια) κατά τα επόμενα δύο χρόνια, προκειμένου να δημιουργήσει νέες υποδομές και να διπλασιάσει τις βάρδιες. Η Nikka είναι ο δεύτερος μεγαλύτερος παραγωγός οινοπνευματωδών ποτών της Ιαπωνίας, μετά την Suntory.

«Δεν εξάγουμε αρκετά», δήλωσε ο εκπρόσωπος της Asahi, Masato Ishihara. «Η αγορά θα αναπτυχθεί καθώς η φήμη του ιαπωνικού ουίσκι εξαπλώνεται στο εσωτερικό και στο εξωτερικό».

Η συνολική ζήτηση για ιαπωνικό ουίσκι αναμένεται να αυξηθεί κατά 7% ετησίως έως το 2022, σύμφωνα με το Bloomberg Intelligence.

Share.

Comments are closed.