Ο («ορθολογικός») μήνας του μέλιτος στο Μαξίμου και οι «ΝΥ Times»

0

Διαβάζοντας και ξαναδιαβάζοντας (καθώς και ακούγοντας) τη συνέντευξη που έδωσε ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης στους «ΝΥ Times» και στον δημοσιογράφο Ρότζερ Κοέν, σταθήκαμε σε μια φράση του Πρωθυπουργού, ομολογουμένως ασυνήθιστη και για πολιτικό και για συνεντεύξεις.

Η φράση αυτή που είπε ο κ. Μητσοτάκης είναι «rational honeymoon period», που σε ελεύθερη μετάφραση σημαίνει «μήνας του μέλιτος με ορθολογισμό».

Τι δουλειά, θα αναρωτηθείτε, έχει ένας πρωθυπουργός να σχολιάζει τον μήνα του μέλιτος; Και να εννοεί σαφέστατα (πάλι σε ελεύθερη μετάφραση) ότι στον έρωτα χωράει και η λογική!

Ολα άρχισαν όταν ο δημοσιογράφος τον ρώτησε τι θα κάνει όταν τελειώσει ο μήνας του μέλιτος στην κυβέρνηση. Ερώτηση που συχνά κάνουν οι ξένοι δημοσιογράφοι σε πρόσωπα ισχυρά, κάτι που ακόμα και ο κ. Μητσοτάκης γνώριζε όταν τις προάλλες ρώτησε τον απερχόμενο Μοσκοβισί τι θα κάνει όταν τελειώσει η θητεία του ως επιτρόπου.

Συνεπώς αυτή τη φορά ο κ. Μητσοτάκης περίμενε την ερώτηση περί του μήνα του μέλιτος στην εξουσία και έδωσε την απάντηση ότι στον έρωτα χωράει και η λογική, εξιστορώντας παράλληλα και πώς νίκησε τον λαϊκισμό.

ΠΗΓΗ: ΒΗΜΑΤΟΔΟΤΗΣ

Share.

Comments are closed.