Όλος ο πλανήτης ψάχνει να αγοράσει ακίνητα στην Ελλάδα

0

Η Ελλάδα είναι "μαγαζί γωνία" και τώρα που βελτιώθηκε το κλίμα, οι ξένοι κάνουν σχέδια για μαζική "εισβολή" στην αγορά ακινήτων. Από τη μία η "Χρυσή Βίζα" και το Airbnb και από την άλλη οι ελκυστικές τιμές και η προοπτική μείωσης των φόρων έχουν ανοίξει την όρεξη των υποψηφίων επενδυτών από τουλάχιστον 50 χώρες του πλανήτη!

Τουλάχιστον αυτό προκύπτει από τα στοιχεία της ιστοσελίδας spitogatos.gr, η οποία φέτος, παρουσιάζει αύξηση επισκεψιμότητας κατά 25% σε σχέση με πέρυσι.

Σύμφωνα με τους διαχειριστές της, η αγορά ακινήτων τονώθηκε και οι τιμές καθημερινά παίρνουν την ανηφόρα. Τα ευρήματα για την πρώτη δεκάδα των δυνητικών αγοραστών ακινήτων στην επικράτεια είναι εντυπωσιακά.

Οι περισσότεροι διαδικτυακοί επισκέπτες είναι Αμερικανοί, οι οποίοι ψάχνουν να αγοράσουν σε Μύκονο, Σαντορίνη και Γλυφάδα. Στη συνέχεια ακολουθούν οι Γερμανοί, οι οποίοι ψάχνουν ακίνητα κυρίως στη Βόρεια Ελλάδα και συγκεκριμένα στο Κέντρο της Θεσσαλονίκης, την Καλαμαριά και την Καβάλα.

Στην τρίτη θέση είναι οι Βρετανοί με ενδιαφέρον για ακίνητα σε Ρόδο, Γλυφάδα και Κολωνάκι και ακολουθούν στην τέταρτη οι Ολλανδοί που θέλουν να αγοράσουν στο Κέντρο της Αθήνας με θέα στην Ακρόπολη και κοντά στο Σύνταγμα (Μετς, Καλλιμάρμαρο, Παγκράτι, Νέος Κόσμος).

Στην 5η θέση των επισκεπτών της ιστοσελίδας και δυνητικών αγοραστών είναι οι Κινέζοι με προτίμηση σε Τήνο, Κηφισιά και Γλυφάδα, ενώ ακολουθούν οι Γάλλοι που στρέφονται προς Πάρο, Σύρο, Κολωνάκι και Λυκαβηττό.

Οι Αυστραλοί θέλουν ακίνητα σε Γλυφάδα, Καλαμάκι και Σαντορίνη, ενώ οι Σουηδοί σε Ρόδο, Κασσάνδρα Χαλκιδικής και Βόλο. Στην 9η θέση των επισκεπτών είναι οι Βούλγαροι που θέλουν να αγοράσουν ακίνητα κυρίως σε Καβάλα και Σιθωνία Χαλκιδικής (αυτό το λες και κατάντια, σίγουρα πάντως δεν το λες ανάπτυξη κύριε Μητσοτάκη), ενώ η δεκάδα συμπληρώνεται από τους Καναδούς που... ψάχνονται για αγορά ακινήτου σε Καλαμάτα, Γλυφάδα και Σαντορίνη.

Share.

Comments are closed.