Κάτω από τα 8.000 δολάρια το Bitcoin

0

Για πρώτη φορά μετά από ένα μήνα, περίπου, το ψηφιακό κρυπτονόμισμα Bitcoin ξεκίνησε μια απότομη πτωτική πορεία πέφτοντας κάτω από το όριο των 8.000 δολαρίων καθώς το sell – off του συνεχίζεται για έβδομη συνεχόμενη ημέρα.

«Βλέπουμε 1.000 συναλλαγές Bitcoin σε δολάρια , ανά λεπτό και 2.000 Bitcoin με αναφορά στο  Tether, ενώ ως προς το ευρώ οι συναλλαγές είναι 300 ανά λεπτό, αναφέρει  ο Charles Hayter, διευθύνων σύμβουλος του παρόχου δεδομένων CryptoCompare. «Αυτό είναι συνηθισμένο φαινόμενο για την αγορά όταν εντοπίζονται στοιχεία έντονης μεταβλητότητας», αναφέρει το newmoney.

Το μεγαλύτερο και γνωστότερο κρυπτονόμισμα  την Πέμπτη έπεσε στο επίπεδο των  7.000 δολαρίων, ένα σημείο στο οποίο είχε να πέσει από τα τέλη Οκτωβρίου. Μάλιστα  έφθασε και κάτω από τη γραμμή του κινητού μέσου όρου των 200 ημερών, μια εξέλιξη  που θεωρείται όχι ως σημάδι πώλησης από πολλούς αναλυτές που πιστεύουν ότι  δεν θα ανακάμψει γρήγορα.

«Η πορεία του  Bitcoin βασίζεται σε μια συγκυρία διαφόρων θεμάτων που έχουν αρχίσει να εμφανίζονται από το καλοκαίρι», δήλωσε ο Jeff Dorman, επικεφαλής της Arca που είναι διαχειριστής περιουσιακών στοιχείων με έδρα το Λος Άντζελες,και  επενδύει σε κρυπτονομίσματα και ψηφιακά περιουσιακά στοιχεία. «Οι όγκοι είναι χαμηλοί, δεν εισέρχονται νέα χρήματα στο οικοσύστημα και οι μετοχές, τα ομόλογα και ο χρυσός έχουν βελτιώσει τις αποδόσεις τους  γεγονός που καθιστά το επενδυτικό κοινό να εστιάζει  σε αυτή την αναδυόμενη τάξη περιουσιακών στοιχείων».

Όπως με πολλά κρυπτονομίσματα έτσι και στην περίπτωση του Bitcoin οι αναλυτές και οι επενδυτές προβληματίζονται να απομονώσουν μια αιτία που λειτουργείο ως καταλύτης για την πώλησή του. Πολλοί έχουν επισημάνει την θέση  της Κίνας για την συγκεκριμένη  αγορά.  Ως γνωστόν  το ασιατικό έθνος, μόλις τον περασμένο μήνα, δήλωσε ότι μπορεί να αρχίσει να υιοθετεί την τεχνολογία blockchain που υποστηρίζει κρυπτονομίσματα, όμως έχει ήδη λάβει μέτρα για να εμποδίσει την χρήση τους.

Αναλυτές  στη Σαγκάη εξέδωσαν, για παράδειγμα, ανακοινώσεις προς τις εταιρείες  που ασχολούνται με την εμπορία ψηφιακών περιουσιακών στοιχείων, ενώ αντίθετα, το Πεκίνο προειδοποίησε για παράνομες συναλλαγές.

Το  Bitcoin υποχωρούσε, νωρίτερα, κατά  6,3% σήμερα, Πέμπτη για να φθάσει η διαπραγμάτευσή του στα $ 7,581. Η ισοτιμία του έχει μειωθεί περίπου 18% αυτό το μήνα, σύμφωνα με τα στοιχεία του Bloomberg. Ο δείκτης Crypto Bloomberg Galaxy Crypto, ο οποίος παρακολουθεί σημαντικά κρυπτονομίσματα,  συμπεριλαμβανομένων των Bitcoin και Litecoin, έχει χάσει περισσότερο από 15% το Νοέμβριο.

Share.

Comments are closed.