Συνάχι: Πως να το αντιμετωπίσετε και τι πρέπει να προσέξετε

0

Το συνάχι είναι μία φλεγμονή του βλεννογόνου της ρινικής κοιλότητας που οφείλεται σε ιό και συνήθως μεταδίδεται από άνθρωπο σε άνθρωπο μέσω της απλής κοινωνικής επαφής.

Τα τυπικά συμπτώματα που εμφανίζει είναι κυρίως ενοχλητική καταρροή, μπούκωμα στη μύτη, μάτια που δακρύζουν, στις πιο «βαριές» περιπτώσεις κ.λπ.

Συνήθως ξεκινά με απότομα φτερνίσματα και αμέσως με μπουκωμένη μύτη. Λόγω του ότι εξαιτίας ιού και η αναπνοή δεν είναι καλή μπορεί λίγες μέρες μετά, τα συμπτώματα να διαφοροποιηθούν.

Εμφανίζεται πονοκέφαλος, αίσθηση αδυναμίας, ατονία, βήχας, ίσως και πυρετός. Το φτέρνισμα, συνήθως μεταφέρει τον ιό ειδικά σε έναν κλειστό χώρο, ο οποίος είναι απαραίτητο να αερίζεται.

Ο πυρετός που μπορεί να προξενήσει κατά βάση δεν ξεπερνά τα δέκατα. Η καλύτερη αντιμετώπισή του απαιτεί τη λήψη τροφών πλούσιων σε βιταμίνη C ή ακόμα και συμπληρωμάτων βιταμίνης C.

Τα αποσυμφορητικά σπρέι είναι χρήσιμα στην περίπτωση που δε σταματάει το μπούκωμα αλλά είναι καλύτερα να χρησιμοποιούνται μόνο βράδυ, για τον ύπνο. Το συνάχι δε θα περάσει εύκολα αν ο οργανισμός δεν ξεκουράζεται, ενώ απαραίτητες είναι οι πρωτεΐνες για να έχει την αντοχή το σώμα να αντιμετωπίσει την αίσθηση της αδυναμίας.

Τέλος, χρειάζεται υπομονή. Συνήθως σε 3-4 ημέρες εγκαταλείπει...

Share.

Comments are closed.