Έως τα τέλη Μαρτίου οι προτάσεις για τις νέες αντικειμενικές

0

Στους ρυθμούς της 5ης αξιολόγησης που ξεκινά από Δευτέρα, κινείται πλέον η κυβέρνηση. Εκτός όμως από τις απανωτές συσκέψεις και επαφές του οικονομικού επιτελείου για να προετοιμάσει τους φακέλους (deliverables) για όλα τα εκκρεμή θέματα (Δημόσιο, Ιδιωτικοποιήσεις, Υπερταμείο, τράπεζες κλπ), αιχμή των νέων παρεμβάσεων αναδεικνύεται ο καθορισμός νέων αντικειμενικών τιμών, που έμειναν στη μέση το 2019 λόγω διπλών εκλογών.

Μέχρι την ερχόμενη Παρασκευή, 400-500 πιστοποιημένοι εκτιμητές ακινήτων αναμένεται να έχουν δηλώσει την πρόθεσή τους να υπολογίσουν έως τέλη Μαρτίου την αξία της περιουσίας 7,5 εκατομμυρίων ιδιοκτητών ακινήτων, αναφέρει το protothema.

Πρόκειται κυρίως για 2.900 εντός σχεδίου περιοχές της χώρας, που δεν έχουν ως τώρα ενταχθεί στο αντικειμενικό σύστημα προσδιορισμού αξιών της εφορίας. Στα τουριστικά νησιά, για παράδειγμα, οι πρωτεύουσες συνήθως έχουν αντικειμενικές τιμές, όχι όμως και οι άλλοι μεγάλοι οικισμοί. Αλλά και στην Αθήνα ακόμη, περιοχές στις παρυφές ή σε λόφους της Αττικής δεν έχουν ακόμη σωστές αντικειμενικές τιμές και ΕΝΦΙΑ (Τουρκοβούνια, Αγ. Ιωάννης Βουλιαγμένης κλπ). Σε χιλιάδες περιοχές οι τιμές της εφορίας για μεταβιβάσεις υπολογίζονται με συγκριτικά στοιχεία «ό,τι να΄ναι» εκτός προδιαγραφών, μέχρι 50% ή 70% χαμηλότερες από τις πραγματικές της αγοράς.

Share.

Comments are closed.