• ΑΡΧΙΚΗ
  • ΕΙΔΗΣΕΙΣ
    • Οικονομία
    • Πολιτική
    • Αγορά
    • Επιχειρήσεις
    • Τράπεζες
    • Επενδύσεις
    • Αυτοκίνητο
    • Sport & Business
    • Υγεία
    • Πλανήτης
  • ΧΡΗΜΑ
    • Σχόλιο Ημέρας
    • Εικόνα Αγοράς
    • Στατιστικά
    • Ανακοινώσεις ΧΑΑ
    • Business World
    • Διεθνείς Αγορές
    • Ισοτιμίες
    • Εμπορεύματα
    • Calculators
  • ΦΟΡΟΛΟΓΙΑ
    • Ιδιώτες
    • Επιχειρήσεις
  • ΕΡΓΑΣΙΑ
    • Συντάξεις
    • Χρηστικά
  • ΔΗΜΟΣΙΟ
  • ΠΡΟΣΛΗΨΕΙΣ
    • Δημόσιο
    • ΟΤΑ
    • Αγορά
  • OPINION
    • Ηγεσία και Management
Facebook Twitter Instagram
Facebook Twitter Instagram
Money PressMoney Press
  • ΑΡΧΙΚΗ
  • ΕΙΔΗΣΕΙΣ
    • Οικονομία
    • Πολιτική
    • Αγορά
    • Επιχειρήσεις
    • Τράπεζες
    • Επενδύσεις
    • Αυτοκίνητο
    • Sport & Business
    • Υγεία
    • Πλανήτης
  • ΧΡΗΜΑ
    • Σχόλιο Ημέρας
    • Εικόνα Αγοράς
    • Στατιστικά
    • Ανακοινώσεις ΧΑΑ
    • Business World
    • Διεθνείς Αγορές
    • Ισοτιμίες
    • Εμπορεύματα
    • Calculators
  • ΦΟΡΟΛΟΓΙΑ
    • Ιδιώτες
    • Επιχειρήσεις
  • ΕΡΓΑΣΙΑ
    • Συντάξεις
    • Χρηστικά
  • ΔΗΜΟΣΙΟ
  • ΠΡΟΣΛΗΨΕΙΣ
    • Δημόσιο
    • ΟΤΑ
    • Αγορά
  • OPINION
    • Ηγεσία και Management
Money PressMoney Press
Home»Ειδήσεις»Aύξηση ολλανδών τουριστών στην Ελλάδα το 2018
Ειδήσεις

Aύξηση ολλανδών τουριστών στην Ελλάδα το 2018

15 Ιανουαρίου, 2018Δεν υπάρχουν Σχόλια2 Mins Read
Facebook Twitter LinkedIn Telegram Pinterest Tumblr Reddit WhatsApp Email
Share
Facebook Twitter LinkedIn Pinterest Email

Με αισιόδοξες προβλέψεις για αύξηση των κρατήσεων από την Ολλανδία, κατά 30% και ένα βραβείο για την ελληνική κουζίνα, έκλεισε την Κυριακή τις εργασίες της, η διεθνής τουριστική έκθεση της Ουτρέχτης, «Vakantiebeurs 2018».

Ο Ελληνικός Οργανισμός Τουρισμού συμμετείχε στην έκθεση με δικό του περίπτερο και συνεκθέτες μεγάλες ελληνικές επιχειρήσεις και θεσμικούς φορείς, όπως: οι Περιφέρειες Βορείου Αιγαίου, Κρήτης και Ιονίων Νήσων, ο Δήμος Κω και ο Οργανισμός Προβολής Χαλκιδικής, αναφέρει το in.gr.

Την έκθεση επισκέφθηκε ο γενικός γραμματέας του ΕΟΤ, Κωνσταντίνος Τσέγας, ο οποίος πραγματοποίησε σημαντικές επαφές για την προώθηση του ελληνικού τουρισμού, επιβεβαιώνοντας, για μια ακόμη φορά, ότι η Ελλάδα ήταν και παραμένει ένας από τους πιο αγαπημένους προορισμούς των Ολλανδών τουριστών.

Σύμφωνα με τον κ. Κωνσταντίνο Τσέγα, η ανοδική πορεία των κρατήσεων, «είναι αποτέλεσμα του στρατηγικού σχεδιασμού της υπουργού Τουρισμού, Έλενας Κουντουρά, για την διεθνή προβολή της χώρας ως ιδανικού προορισμού διακοπών 365 μέρες το χρόνο, όπως και των στοχευμένων δράσεων για την ανάδειξη των θεματικών μορφών τουρισμού, που οργανώνει και υλοποιεί ο ΕΟΤ διεθνώς».

Σύμφωνα με τις πρώτες εκτιμήσεις, από τις συναντήσεις που έγιναν στο πλαίσιο της έκθεσης, οι τουριστικοί παράγοντες έδειξαν ιδιαίτερη προτίμηση στην Ελλάδα, δηλώνοντας πως οι κρατήσεις παρουσιάζουν αύξηση σε σχέση με πέρυσι, πάνω από 30%.

Σημαντικός θετικός παράγοντας, η αύξηση των θέσεων από την Ολλανδία προς την Ελλάδα, με ένταξη επιπλέον αεροπορικών δρομολογίων, στους ήδη 17 , απευθείας, ελληνικούς προορισμούς. Σημειώνεται, ότι το 2017 οι αφίξεις από Ολλανδία κινήθηκαν με ρυθμό αύξησης άνω του 18%, με τους Ολλανδούς τουρίστες να προσεγγίζουν -μέχρι και τον περασμένο Νοέμβριο-τους 800.000.

Τιμώμενος προορισμός στο ελληνικό περίπτερο της Vakantiebeurs 2018 ήταν η Κεφαλονιά. Επίσης, το Γραφείο ΕΟΤ Κάτω Χωρών προγραμμάτισε σειρά παρουσιάσεων για τον ποδηλατικό τουρισμό στην Κω, τον οινοτουρισμό στην Σαντορίνη και στην Εύβοια, τον γύρο της Πελοποννήσου με αυτοκινούμενο, τον περιπατητικό τουρισμό στην Κέρκυρα, ιστιοπλοϊκές διαδρομές στο Αιγαίο, γευσιγνωσία τοπικών προϊόντων από Κρήτη και cooking show, με σεφ από την Λέσβο, προετοιμάζοντας συνταγές με ούζο Μυτιλήνης.

Η έκθεση έκλεισε με βράβευση της Ελλάδας, ως προορισμού με τα καλύτερα εστιατόρια. Το βραβείο παρέδωσε στο Γραφείο ΕΟΤ Κάτω Χωρών η τουριστική πλατφόρμα Reisgraag.nl, επιβεβαιώνοντας την προτίμηση των Ολλανδών για την ελληνική αυθεντική κουζίνα.

Τουρίστες
Share. Facebook Twitter Pinterest LinkedIn Tumblr Telegram Email
Previous Article23 προσλήψεις εποχικών στο Δήμο Φαρκαδόνας
Next Article ΟΑΕΔ: Ξεκινούν οι αιτήσεις για προσλήψεις 20.000 ανέργων από επιχειρήσεις

Related Posts

Κρυπτονομίσματα: Έρχονται οι συντάξεις σε… crypto

16 Ιουνίου, 2025

Πόσο πραγματική είναι η απειλή του Ιράν να κλείσει τα Στενά του Ορμούζ; Διχασμένοι οι αναλυτές, μιλούν για «παγκόσμιο σοκ» ή γι' «αυτογκόλ» της Τεχεράνης

16 Ιουνίου, 2025

Μισθωτήρια ακινήτων: Η προθεσμία αποδοχής για ενοικιαστές και συνιδιοκτήτες λήγει σύντομα

16 Ιουνίου, 2025
Add A Comment

Comments are closed.

moneypress.gr
Technical Summary Widget Powered by Investing.com
Powered by Investing.com
Moneypress

To Moneypress.gr ανήκει στην HT PRESS ONLINE IKE

Tαυτότητα Moneypresss.gr

Χρήση Cookies

'Οροι Χρήσης

Αποποίηση Ευθυνών

FOLLOW US
FOLLOW US
Μέλος του Μητρώο Online Media
© 2025 Moneypress.gr

Type above and press Enter to search. Press Esc to cancel.