• ΑΡΧΙΚΗ
  • ΕΙΔΗΣΕΙΣ
    • Οικονομία
    • Πολιτική
    • Αγορά
    • Επιχειρήσεις
    • Τράπεζες
    • Επενδύσεις
    • Αυτοκίνητο
    • Sport & Business
    • Υγεία
    • Πλανήτης
  • ΧΡΗΜΑ
    • Σχόλιο Ημέρας
    • Εικόνα Αγοράς
    • Στατιστικά
    • Ανακοινώσεις ΧΑΑ
    • Business World
    • Διεθνείς Αγορές
    • Ισοτιμίες
    • Εμπορεύματα
    • Calculators
  • ΦΟΡΟΛΟΓΙΑ
    • Ιδιώτες
    • Επιχειρήσεις
  • ΕΡΓΑΣΙΑ
    • Συντάξεις
    • Χρηστικά
  • ΔΗΜΟΣΙΟ
  • ΠΡΟΣΛΗΨΕΙΣ
    • Δημόσιο
    • ΟΤΑ
    • Αγορά
  • OPINION
    • Ηγεσία και Management
Facebook Twitter Instagram
Facebook Twitter Instagram
Money PressMoney Press
  • ΑΡΧΙΚΗ
  • ΕΙΔΗΣΕΙΣ
    • Οικονομία
    • Πολιτική
    • Αγορά
    • Επιχειρήσεις
    • Τράπεζες
    • Επενδύσεις
    • Αυτοκίνητο
    • Sport & Business
    • Υγεία
    • Πλανήτης
  • ΧΡΗΜΑ
    • Σχόλιο Ημέρας
    • Εικόνα Αγοράς
    • Στατιστικά
    • Ανακοινώσεις ΧΑΑ
    • Business World
    • Διεθνείς Αγορές
    • Ισοτιμίες
    • Εμπορεύματα
    • Calculators
  • ΦΟΡΟΛΟΓΙΑ
    • Ιδιώτες
    • Επιχειρήσεις
  • ΕΡΓΑΣΙΑ
    • Συντάξεις
    • Χρηστικά
  • ΔΗΜΟΣΙΟ
  • ΠΡΟΣΛΗΨΕΙΣ
    • Δημόσιο
    • ΟΤΑ
    • Αγορά
  • OPINION
    • Ηγεσία και Management
Money PressMoney Press
Home»Ειδήσεις»Οικονομία»ΑΑΔΕ: Μπαράζ λουκέτων και πρόστιμα άνω του 1 εκατ. ευρώ για φοροδιαφυγή - Πάνω από 48.000 επιτόπιοι έλεγχοι
Οικονομία

ΑΑΔΕ: Μπαράζ λουκέτων και πρόστιμα άνω του 1 εκατ. ευρώ για φοροδιαφυγή - Πάνω από 48.000 επιτόπιοι έλεγχοι

20 Αυγούστου, 2024Updated:20 Αυγούστου, 2024Δεν υπάρχουν Σχόλια2 Mins Read
Facebook Twitter LinkedIn Telegram Pinterest Tumblr Reddit WhatsApp Email
Share
Facebook Twitter LinkedIn Pinterest Email

Ο ελεγκτικός μηχανισμός της ΑΑΔΕ, αποσκοπώντας στην προάσπιση του δημοσίου συμφέροντος και στην εξασφάλιση των δημοσίων εσόδων, διενεργεί πλήθος φορολογικών ελέγχων σε όλη την ελληνική επικράτεια και σε όλους τους κλάδους δραστηριότητας, έχοντας ως στόχο την διενέργεια τουλάχιστον 40.000 επιτόπιων ελέγχων, επισημαίνεται σε ανακοίνωση της ανεξάρτητης αρχής.

Σύμφωνα με την ίδια ανακοίνωση, μέσω της δημιουργίας μιας δεξαμενής έμπειρων ελεγκτών, η ΑΑΔΕ έχει ενισχύσει το υφιστάμενο ελεγκτικό δυναμικό των νησιών, επικεντρώνοντας τους ελέγχους τόσο σε δημοφιλείς τουριστικούς προορισμούς, όσο και σε κλάδους δραστηριότητας, που παρουσιάζουν υψηλά ποσοστά παραβατικότητας. Επιπλέον, υπήρξε μέριμνα, έτσι ώστε τα κλιμάκια ελέγχου να εναλλάσσονται, μετακινούμενα τόσο στην ηπειρωτική, όσο και στη νησιώτικη Ελλάδα. Με τον τρόπο αυτό, οι έλεγχοι διενεργούνται κυρίως από ελεγκτές διαφορετικής χωρικής αρμοδιότητας.

Οι ελεγκτές έχουν στη διάθεση τους tablet, με εγκατεστημένο το σύστημα ΕΛΕΓΧΟΣlive, μέσω του οποίου έχουν άμεση πρόσβαση στα πλήρη στοιχεία των ελεγχόμενων διευκολύνοντας το ελεγκτικό τους έργο. Για την υποστήριξη των κλιμακίων ελέγχου, ειδική επιχειρησιακή ομάδα της ΑΑΔΕ, κάνοντας χρήση της Αίθουσας Επιχειρήσεων και διαθέτοντας ειδικό λογισμικό, σαρώνει καθ' όλη τη διάρκεια της ημέρας δεδομένα και επιλέγει τις περιοχές εντατικοποίησης των ελέγχων.

Τα αποτελέσματα του risk analysis εμπλουτίζονται και με τα στοιχεία, που προκύπτουν από την αντιπαραβολή των δεδομένων του συστήματος e-send με εκείνα των POS. Πιο συγκεκριμένα, αντιπαραβάλλονται οι αποδείξεις, που διαβιβάζονται μέσω του συστήματος e-send και τα έσοδα των πληρωμών με τη χρήση ηλεκτρονικών μέσων».

Τέλος, σημειώνεται ότι, τα κλιμάκια ελέγχου αντλούν πληροφορίες για ελέγχους εξακρίβωσης από δύο σημαντικά εργαλεία που έχουν υλοποιηθεί για τη μείωση της φοροδιαφυγής. Πρόκειται για την πλατφόρμα Καταγγελίες Πολιτών, όπου υποβάλλονται καταγγελίες ή πληροφορίες και για την εφαρμογή Appodixi.

Αξιοσημείωτο είναι ότι, έως σήμερα, έχουν διενεργηθεί, σύμφωνα με την ανακοίνωση, πάνω από 48.000 επιτόπιοι φορολογικοί έλεγχοι. Από αυτούς τους ελέγχους διαπιστώθηκε αποκρυβείσα αξία, που ξεπερνά τα 20 εκατ. ευρώ, και επιβλήθηκαν πρόστιμα άνω του 1,34 εκατ. ευρώ.

Επιπλέον, σε 628 περιπτώσεις επιβλήθηκαν οι προβλεπόμενες κυρώσεις, και πιο συγκεκριμένα, ανεστάλη η λειτουργία 490 επιχειρήσεων, ενώ στις υπόλοιπες 138 περιπτώσεις επιβλήθηκε χρηματική κύρωση.

featured ΑΑΔΕ
Share. Facebook Twitter Pinterest LinkedIn Tumblr Telegram Email
Previous ArticleΤι αποκαλύπτει ο Μπιλ Γκέιτς για τα «μυστικά» των δισεκατομμυριούχων
Next Article Εκβιαστές και εκβιαζόμενοι στον ΣΥΡΙΖΑ

Related Posts

ΤτΕ: «Βλέπει» πληθωρισμό 2,5% το 2025 στην Ελλάδα - Πιέσεις από ενοίκια, έμμεσους φόρους και μισθούς

16 Ιουνίου, 2025

JP Morgan: «Βλέπει» ανάπτυξη 2,2% για την Ελλάδα το 2025 και 2% το 2026 - Ποντάρει στα ελληνικά ομόλογα

16 Ιουνίου, 2025

Ακρίβεια στις παραλίες: Οι Αθηναίοι εγκαταλείπουν τις ξαπλώστρες για ελεύθερες ακτές

16 Ιουνίου, 2025
Add A Comment

Comments are closed.

moneypress.gr
Technical Summary Widget Powered by Investing.com
Powered by Investing.com
Moneypress

To Moneypress.gr ανήκει στην HT PRESS ONLINE IKE

Tαυτότητα Moneypresss.gr

Χρήση Cookies

'Οροι Χρήσης

Αποποίηση Ευθυνών

FOLLOW US
FOLLOW US
Μέλος του Μητρώο Online Media
© 2025 Moneypress.gr

Type above and press Enter to search. Press Esc to cancel.