• ΑΡΧΙΚΗ
  • ΕΙΔΗΣΕΙΣ
    • Οικονομία
    • Πολιτική
    • Αγορά
    • Επιχειρήσεις
    • Τράπεζες
    • Επενδύσεις
    • Αυτοκίνητο
    • Sport & Business
    • Υγεία
    • Πλανήτης
  • ΧΡΗΜΑ
    • Σχόλιο Ημέρας
    • Εικόνα Αγοράς
    • Στατιστικά
    • Ανακοινώσεις ΧΑΑ
    • Business World
    • Διεθνείς Αγορές
    • Ισοτιμίες
    • Εμπορεύματα
    • Calculators
  • ΦΟΡΟΛΟΓΙΑ
    • Ιδιώτες
    • Επιχειρήσεις
  • ΕΡΓΑΣΙΑ
    • Συντάξεις
    • Χρηστικά
  • ΔΗΜΟΣΙΟ
  • ΠΡΟΣΛΗΨΕΙΣ
    • Δημόσιο
    • ΟΤΑ
    • Αγορά
  • OPINION
    • Ηγεσία και Management
Facebook Twitter Instagram
Facebook Twitter Instagram
Money PressMoney Press
  • ΑΡΧΙΚΗ
  • ΕΙΔΗΣΕΙΣ
    • Οικονομία
    • Πολιτική
    • Αγορά
    • Επιχειρήσεις
    • Τράπεζες
    • Επενδύσεις
    • Αυτοκίνητο
    • Sport & Business
    • Υγεία
    • Πλανήτης
  • ΧΡΗΜΑ
    • Σχόλιο Ημέρας
    • Εικόνα Αγοράς
    • Στατιστικά
    • Ανακοινώσεις ΧΑΑ
    • Business World
    • Διεθνείς Αγορές
    • Ισοτιμίες
    • Εμπορεύματα
    • Calculators
  • ΦΟΡΟΛΟΓΙΑ
    • Ιδιώτες
    • Επιχειρήσεις
  • ΕΡΓΑΣΙΑ
    • Συντάξεις
    • Χρηστικά
  • ΔΗΜΟΣΙΟ
  • ΠΡΟΣΛΗΨΕΙΣ
    • Δημόσιο
    • ΟΤΑ
    • Αγορά
  • OPINION
    • Ηγεσία και Management
Money PressMoney Press
Home»Ειδήσεις»Ακίνητα: Δίμηνη παράταση στις μεταβιβάσεις με τις παλιές αντικειμενικές αξίες
Ειδήσεις

Ακίνητα: Δίμηνη παράταση στις μεταβιβάσεις με τις παλιές αντικειμενικές αξίες

24 Ιανουαρίου, 2022Updated:24 Ιανουαρίου, 2022Δεν υπάρχουν Σχόλια2 Mins Read
Facebook Twitter LinkedIn Telegram Pinterest Tumblr Reddit WhatsApp Email
Share
Facebook Twitter LinkedIn Pinterest Email

Δίμηνη παράταση στην προθεσμία που εκπνέει στις 31 Ιανουαρίου για την οριστική σύνταξη των συμβολαίων μεταβίβασης ακινήτων με τις παλαιές αντικειμενικές αξίες, καθώς και παράταση ενός μηνός για την ένταξη στη ρύθμιση των 36- 72 δόσεων, ανακοίνωσε ο υπουργός Οικονομικών Χρήστος Σταϊκούρας.

Ειδικότερα, σε δηλώσεις του στον τηλεοπτικό σταθμό Open, ο υπουργός, σχολιάζοντας το θέμα με το αδιαχώρητο σε εφορίες και συμβολαιογραφεία για τις εκκρεμούσες αιτήσεις μεταβιβάσεων, είπε ότι «έχουμε γρήγορα ανακλαστικά». Και πρόσθεσε πως «έχει δημιουργηθεί θέμα, και για αυτό για όσους έκαναν αίτηση μέχρι τέλους του έτους δίνουμε μια δίμηνη παράταση». Παράλληλα, σημείωσε ότι πρέπει να εφαρμοστεί και το νέο πλαίσιο για τις αντικειμενικές αξίες, καθώς με βάση αυτές αναμένονται σημαντικά και απαραίτητα έσοδα για το Δημόσιο. Οπότε, μόλις ολοκληρωθεί η διαδικασία με τις εκκρεμότητες σχετικά με τις αιτήσεις του προηγούμενου έτους, θα πρέπει να μπει η αγορά στη νέα αυτή φάση.

Ρύθμιση 36-72 δόσεων
Όσον αφορά στη ρύθμιση των 36- 72 δόσεων, ο υπουργός είπε ότι «θα δώσουμε έναν μήνα παράταση για τα χρέη που δημιουργήθηκαν από τον Μάρτιο 2020 μέχρι τον Ιούλιο 2021». Σημειώνεται ότι η προθεσμία υποβολής των αιτήσεων για ένταξη στη ρύθμιση λήγει στις 26 Ιανουαρίου. Περίπου 820.000 οφειλέτες της εφορίας, που έχουν χαρακτηριστεί πληγέντες (με βάση τους ΚΑΔ) από την πανδημία, θα πρέπει να ρυθμίσουν χρέη ύψους 2,26 δισ. ευρώ. Ωστόσο, σύμφωνα με τις υπάρχουσες πληροφορίες, έως τώρα λιγότεροι από 50.000 οφειλέτες έχουν υποβάλει αίτηση.

Η υποβολή της αίτησης θα πρέπει να συνοδευτεί με καταβολή της πρώτης δόσης μέσα σε τρεις ημέρες από την αίτηση για ρύθμιση. Οι επόμενες δόσεις της ρύθμισης καταβάλλονται έως την τελευταία εργάσιμη ημέρα των επομένων μηνών. Οι οφειλέτες μπορούν να επιλέξουν αποπληρωμή σε έως 36 μηνιαίες δόσεις χωρίς τόκο, ή σε 72 δόσεις με επιτόκιο 2,5%. Το ελάχιστο ποσό της μηνιαίας δόσης δεν μπορεί να είναι κατώτερο από τα 30 ευρώ για ρυθμίσεις οφειλών συνολικού ύψους- συμπεριλαμβανομένων τόκων και προσαυξήσεων- έως 1.000 ευρώ, ή κατώτερο από τα 50 ευρώ για ρυθμίσεις οφειλών συνολικού ύψους- συμπεριλαμβανομένων τόκων και προσαυξήσεων- άνω των 1.000 ευρώ. Σε περίπτωση καθυστέρησης καταβολής δόσης, επιβάλλεται μηνιαία προσαύξηση 5%.

ακίνητα
Share. Facebook Twitter Pinterest LinkedIn Tumblr Telegram Email
Previous ArticleAγρότες: Δάνεια έως 25.000 ευρώ με εγγυητή το υπουργείο
Next Article ΑΑΔΕ: Δηλώσεις και εκκαθαριστικά πριν από το Πάσχα

Related Posts

Μπορεί η Ευρώπη να ξεπεράσει την κρίση του υπερτουρισμού;

15 Ιουνίου, 2025

Ανάλυση: Ποια είναι τα χειρότερα σενάρια για την κρίση στη Μέση Ανατολή

15 Ιουνίου, 2025

ΝΥΤ: Χτυπώντας την καρδιά του ιρανικού καθεστώτος, ο Νετανιάχου προστατεύει την κληρονομιά του

14 Ιουνίου, 2025
Add A Comment

Comments are closed.

moneypress.gr
Technical Summary Widget Powered by Investing.com
Powered by Investing.com
Moneypress

To Moneypress.gr ανήκει στην HT PRESS ONLINE IKE

Tαυτότητα Moneypresss.gr

Χρήση Cookies

'Οροι Χρήσης

Αποποίηση Ευθυνών

FOLLOW US
FOLLOW US
Μέλος του Μητρώο Online Media
© 2025 Moneypress.gr

Type above and press Enter to search. Press Esc to cancel.