• ΑΡΧΙΚΗ
  • ΕΙΔΗΣΕΙΣ
    • Οικονομία
    • Πολιτική
    • Αγορά
    • Επιχειρήσεις
    • Τράπεζες
    • Επενδύσεις
    • Αυτοκίνητο
    • Sport & Business
    • Υγεία
    • Πλανήτης
  • ΧΡΗΜΑ
    • Σχόλιο Ημέρας
    • Εικόνα Αγοράς
    • Στατιστικά
    • Ανακοινώσεις ΧΑΑ
    • Business World
    • Διεθνείς Αγορές
    • Ισοτιμίες
    • Εμπορεύματα
    • Calculators
  • ΦΟΡΟΛΟΓΙΑ
    • Ιδιώτες
    • Επιχειρήσεις
  • ΕΡΓΑΣΙΑ
    • Συντάξεις
    • Χρηστικά
  • ΔΗΜΟΣΙΟ
  • ΠΡΟΣΛΗΨΕΙΣ
    • Δημόσιο
    • ΟΤΑ
    • Αγορά
  • OPINION
    • Ηγεσία και Management
Facebook Twitter Instagram
Facebook Twitter Instagram
Money PressMoney Press
  • ΑΡΧΙΚΗ
  • ΕΙΔΗΣΕΙΣ
    • Οικονομία
    • Πολιτική
    • Αγορά
    • Επιχειρήσεις
    • Τράπεζες
    • Επενδύσεις
    • Αυτοκίνητο
    • Sport & Business
    • Υγεία
    • Πλανήτης
  • ΧΡΗΜΑ
    • Σχόλιο Ημέρας
    • Εικόνα Αγοράς
    • Στατιστικά
    • Ανακοινώσεις ΧΑΑ
    • Business World
    • Διεθνείς Αγορές
    • Ισοτιμίες
    • Εμπορεύματα
    • Calculators
  • ΦΟΡΟΛΟΓΙΑ
    • Ιδιώτες
    • Επιχειρήσεις
  • ΕΡΓΑΣΙΑ
    • Συντάξεις
    • Χρηστικά
  • ΔΗΜΟΣΙΟ
  • ΠΡΟΣΛΗΨΕΙΣ
    • Δημόσιο
    • ΟΤΑ
    • Αγορά
  • OPINION
    • Ηγεσία και Management
Money PressMoney Press
Home»Ειδήσεις»Ανοιχτοί σε διάλογο με την Ελλάδα αλλά χωρίς προϋποθέσεις, λέει τώρα η Τουρκία
Ειδήσεις

Ανοιχτοί σε διάλογο με την Ελλάδα αλλά χωρίς προϋποθέσεις, λέει τώρα η Τουρκία

14 Σεπτεμβρίου, 2020Updated:14 Σεπτεμβρίου, 2020Δεν υπάρχουν Σχόλια2 Mins Read
Facebook Twitter LinkedIn Telegram Pinterest Tumblr Reddit WhatsApp Email
Share
Facebook Twitter LinkedIn Pinterest Email

Tη θέση της Τουρκίας ότι είναι ανοιχτή στο διάλογο χωρίς όμως καμία προϋπόθεση επανέλαβε η Άγκυρα, μετά τη δημιουργία ενδεχόμενου μηχανισμού αποκλιμάκωσης που πρότεινε ο Γενικός Γραμματέας του ΝΑΤΟ, Γενς Στόλτενμπεργκ.

Ο υπουργός Εξωτερικών της Τουρκίας Μεβλούτ Τσαβούσογλου διεμήνησε, ειδικότερα, σε συνέντευξη Τύπου, τα εξής: «Αν κάποιοι θέτουν προϋποθέσεις στην Τουρκία, έχουμε κι εμείς προϋποθέσεις και αυτές οι προϋποθέσεις θα πρέπει να εκπληρωθούν».

Ο Τσαβούσογλου δεν έδωσε καμία διευκρίνιση, επαναλαμβάνοντας μόνο ότι, στην ιδανική περίπτωση, οι συνομιλίες θα πρέπει να ξεκινήσουν χωρίς προϋποθέσεις.

Εξάλλου, ο υπουργός Άμυνας Χουλουσί Ακάρ, ο οποίος επισκέπτεται την περιφέρεια Κας της Αττάλειας, είπε ότι η Τουρκία τάσσεται πάντα υπέρ του διαλόγου και μιας πολιτικής λύσης.

Ακάρ: «Η Ελλάδα πρέπει να αποστρατικοποιήσει το Καστελόριζο»

Νέες δηλώσεις από τον Τούρκο υπουργό Άμυνας, Χουλουσί Ακάρ, ο οποίος βρίσκεται στο Κας (Αντίφιλος), που είναι απέναντι από το Καστελόριζο το οποίο επισκέπτεται η Πρόεδρος της Δημοκρατίας, Κατερίνα Σακελλαροπούλου.

Ο Ακάρ επανέλαβε για άλλη μια φορά το θέμα των «18 στρατιωτικοποιημένων ελληνικών νησιών σε αντίθεση με όσα ορίζουν διεθνείς συμφωνίες και αυξάνει τις εντάσεις», ζήτησε «αποστρατιωτικοποίηση του Καστελόριζου» και τόνισε πως η Γαλλία παρακινεί την Ελλάδα σε προκλητικές ενέργειες.

«Μια περιοχή 40.000 χιλιομέτρων παραχωρείται στην Ελλάδα για το Καστελόριζο και αυτό δεν είναι αποδεκτό από εμάς. Καλούμε άπαντες να λογικευτούν. Δεν λύνονται έτσι τα προβλήματα» είπε για το Καστελόριζο, ενώ με αφορμή την παρουσία της Σακελλαροπούλου εκεί, τόνισε ότι η Τουρκία είναι ενοχλημένη... «λες και δεν υπήρχε άλλο (νησί) για εορτασμούς».

Ο Τούρκος υπουργός Άμυνας έδειξε ενόχληση και για την αμυντική συνεργασία στην οποία προχωρούν Ελλάδα και Γαλλία, τονίζοντας πως «ο αγώνας των εξοπλιστικών έχει ξεκινήσει. Με αυτό τον τρόπο, η Γαλλία παρακινεί την Ελλάδα σε προκλητικές ενέργειες.

Η ένταση δεν βοηθάει κανέναν και ειδικά την Ελλάδα. Υπάρχει προκλητική προσέγγιση, ειδικά υπό την ηγεσία και καθοδήγηση του Μακρόν, ο οποίος ενθαρρύνει τον εξοπλισμό. Η Ελλάδα βλάπει την ειρήνη, κάθε φορά που κάνει ασκήσεις με άλλες χώρες, οι οποίες δεν έχουν καμία σχέση με τα ζητήματά μας».

Τουρκία
Share. Facebook Twitter Pinterest LinkedIn Tumblr Telegram Email
Previous ArticleΜητσοτακης: Στα μέσα του 2021 θα φτάσουν στην Ελλάδα τα πρώτα Rafale
Next Article Ηχηρό μήνυμα από την αεροναυτική συνεκπαίδευση Ελλάδας – ΗΑΕ

Related Posts

Λαγκάρντ: Αυτή είναι η στιγμή της Ευρώπης για το «παγκόσμιο ευρώ»

17 Ιουνίου, 2025

Νίκος Ανδρουλάκης: Άριστοι στην κακοδιαχείριση και πρωταθλητές στα πρόστιμα

17 Ιουνίου, 2025

Δικαιώματα καταναλωτών κατά τη δέσμευση ενός καταλύματος - Τι ισχύει

17 Ιουνίου, 2025
Add A Comment

Comments are closed.

moneypress.gr
Technical Summary Widget Powered by Investing.com
Powered by Investing.com
Moneypress

To Moneypress.gr ανήκει στην HT PRESS ONLINE IKE

Tαυτότητα Moneypresss.gr

Χρήση Cookies

'Οροι Χρήσης

Αποποίηση Ευθυνών

FOLLOW US
FOLLOW US
Μέλος του Μητρώο Online Media
© 2025 Moneypress.gr

Type above and press Enter to search. Press Esc to cancel.