• ΑΡΧΙΚΗ
  • ΕΙΔΗΣΕΙΣ
    • Οικονομία
    • Πολιτική
    • Αγορά
    • Επιχειρήσεις
    • Τράπεζες
    • Επενδύσεις
    • Αυτοκίνητο
    • Sport & Business
    • Υγεία
    • Πλανήτης
  • ΧΡΗΜΑ
    • Σχόλιο Ημέρας
    • Εικόνα Αγοράς
    • Στατιστικά
    • Ανακοινώσεις ΧΑΑ
    • Business World
    • Διεθνείς Αγορές
    • Ισοτιμίες
    • Εμπορεύματα
    • Calculators
  • ΦΟΡΟΛΟΓΙΑ
    • Ιδιώτες
    • Επιχειρήσεις
  • ΕΡΓΑΣΙΑ
    • Συντάξεις
    • Χρηστικά
  • ΔΗΜΟΣΙΟ
  • ΠΡΟΣΛΗΨΕΙΣ
    • Δημόσιο
    • ΟΤΑ
    • Αγορά
  • OPINION
    • Ηγεσία και Management
Facebook Twitter Instagram
Facebook Twitter Instagram
Money PressMoney Press
  • ΑΡΧΙΚΗ
  • ΕΙΔΗΣΕΙΣ
    • Οικονομία
    • Πολιτική
    • Αγορά
    • Επιχειρήσεις
    • Τράπεζες
    • Επενδύσεις
    • Αυτοκίνητο
    • Sport & Business
    • Υγεία
    • Πλανήτης
  • ΧΡΗΜΑ
    • Σχόλιο Ημέρας
    • Εικόνα Αγοράς
    • Στατιστικά
    • Ανακοινώσεις ΧΑΑ
    • Business World
    • Διεθνείς Αγορές
    • Ισοτιμίες
    • Εμπορεύματα
    • Calculators
  • ΦΟΡΟΛΟΓΙΑ
    • Ιδιώτες
    • Επιχειρήσεις
  • ΕΡΓΑΣΙΑ
    • Συντάξεις
    • Χρηστικά
  • ΔΗΜΟΣΙΟ
  • ΠΡΟΣΛΗΨΕΙΣ
    • Δημόσιο
    • ΟΤΑ
    • Αγορά
  • OPINION
    • Ηγεσία και Management
Money PressMoney Press
Home»Εργασία»Ασφαλιστικές εισφορές: Μειώνονται κατά μισή μονάδα από 1η Ιουνίου – Ανάσα για χιλιάδες επιχειρήσεις
Εργασία

Ασφαλιστικές εισφορές: Μειώνονται κατά μισή μονάδα από 1η Ιουνίου – Ανάσα για χιλιάδες επιχειρήσεις

6 Μαΐου, 2022Updated:6 Μαΐου, 2022Δεν υπάρχουν Σχόλια3 Mins Read
Facebook Twitter LinkedIn Telegram Pinterest Tumblr Reddit WhatsApp Email
Share
Facebook Twitter LinkedIn Pinterest Email

Τη μείωση των ασφαλιστικών εισφορών κατά μισή ποσοστιαία μονάδα για περίπου 2 εκατομμύρια μισθωτούς ή κατά 7,14% για περισσότερους από 220.000 ελεύθερους επαγγελματίες και αυτοαπασχολούμενους, από την 1η Ιουνίου προανήγγειλε ο υπουργός Εργασίας και Κοινωνικών Υποθέσεων Κωστής Χατζηδάκης, κατά την διάρκεια του Διοικητικού Συμβουλίου του Βιοτεχνικού Επιμελητηρίου Αθήνας παρουσία δεκάδων μελών του.

Συγκεκριμένα, οι εισφορές για την επικουρική ασφάλιση, θα επανέλθουν στο 3% για τους εργοδότες και σε αντίστοιχο 3% για τους εργαζόμενους, από 3,25% που είναι σήμερα για την κάθε πλευρά, ενώ ταυτόχρονα θα μειωθούν και τα ποσά των εισφορών που προβλέπονται για τις τρεις κλίμακες εισφορών, για τους επιστήμονες αυτοαπασχολούμενους που έχουν επικουρική ασφάλιση.

Από την πλευρά του, ο πρόεδρος του Β.Ε.Α Παύλος Ραβάνης, αφού ευχαρίστησε τον κ. Χατζηδάκη για την παρουσία του στο Δ.Σ, υπογράμμισε, ότι το Επιμελητήριο έχει εστιάσει στην αναβάθμιση της κατάρτισης και έχει ήδη καταγράψει ότι οι βιοτεχνικές επιχειρήσεις, ειδικότερα σε κλάδους που απαιτούν τεχνική εξειδίκευση, αντιμετωπίζουν ολοένα και μεγαλύτερη δυσκολία στην εύρεση καταρτισμένου τεχνικού προσωπικού, επισημαίνοντας ότι στο Νόμο 4921/2022 περιλαμβάνονται καινοτομίες που θα συμβάλουν στην αποτελεσματική αντιμετώπιση του μεγάλου αυτού προβλήματος.

Ο κ. Ραβάνης για άλλη μια φορά, επανέλαβε την ανάγκη στήριξης των επιχειρήσεων, μετά την αύξηση του κατώτατου μισθού, με περαιτέρω μείωση του μη μισθολογικού κόστους, αλλά και επιδότηση του υπέρογκου κόστους ενέργειας.

Οι τρεις αλλαγές που προωθεί το υπουργείο Εργασίας

Ο υπουργός Εργασίας κ. Κωστής Χατζηδάκης, παρουσιάζοντας το νομοσχέδιο «Δουλειές ξανά», επισήμανε τρεις σημαντικές αλλαγές που προωθούνται:

1ον Την επανεκκίνηση της Δημόσιας Υπηρεσίας Απασχόλησης (ΔΥΠΑ) πρώην ΟΑΕΔ, με την ψηφιοποίηση των υπηρεσιών προς εργαζόμενους και ανέργους αλλά και την εφαρμογή νέας στεγαστικής πολιτικής.

2ον Την υιοθέτηση νέας λογικής για την καταβολή επιδομάτων με στόχο την στήριξη όσων πραγματικά έχουν ανάγκη, θέτοντας εισοδηματικά κριτήρια για την λήψη παροχών και ωφελημάτων μέσω της ΔΥΠΑ. Όσον αφορά πλέον το επίδομα ανεργίας μετατρέπεται σε επίδομα εργασίας και συνεχίζει να καταβάλλεται κατά 50% εφόσον ο άνεργος βρει εργασία, ενώ διακόπτεται σε περίπτωση που αρνηθεί τρεις φορές θέση εργασίας και διαγράφεται από το μητρώο της ΔΥΠΑ.

3ον Την εκ βάθρων αλλαγή των προγραμμάτων κατάρτισης, ώστε να διασφαλιστεί ότι θα «πιάνουν τόπο» τα χρήματα των φορολογούμενων και να σταματήσουν να δίνονται δισ. ευρώ χωρίς αντίκρισμα. Ο υπουργός Εργασίας τόνισε, ότι πρέπει να βελτιωθεί το διαπιστωμένα μεγάλο πρόβλημα που έχει η χώρα στον τομέα των δεξιοτήτων και να λυθεί το φαινομενικά «παράδοξο», η ανεργία (αν και μειούμενη…) να κινείται σε υψηλά επίπεδα και ταυτόχρονα να υπάρχουν χιλιάδες θέσεις εργασίας που δεν μπορούν να καλυφθούν.

Μάλιστα, ο κ. Χατζηδάκης ζήτησε από τον πρόεδρο του Επιμελητηρίου Παύλο Ραβάνη, την στήριξη του Επιμελητηρίου για την διαμόρφωση νέων προγραμμάτων κατάρτισης εργαζόμενων και ανέργων, σε τεχνικά επαγγέλματα που έχουν κενές θέσεις εργασίας και χρειάζονται προσωπικό με εξιδεικευμένες γνώσεις.

Στο Δ.Σ του Β.Ε.Α, συμμετείχε και ο Διοικητής της ΔΥΠΑ Σπύρος Πρωτοψάλτης, ο οποίος επισήμανε ότι το επόμενο διάστημα στην αγορά θα διοχετευθούν μέσω των προγραμμάτων κατάρτισης πόροι ύψους 1,2 δισ. ευρώ, ζητώντας από το Β.Ε.Α να συμβάλει στην προώθηση και αξιοποίηση σημαντικού μέρους και σε τεχνικά επαγγέλματα.

ασφαλιστικές εισφορές
Share. Facebook Twitter Pinterest LinkedIn Tumblr Telegram Email
Previous ArticleΚ. Κόλλιας (ΟΕΕ): Ανάσα τα μέτρα ελάφρυνσης - Απαιτείται εγρήγορση και ευελιξία
Next Article Υπογράφηκε η σύμβαση για το έργο Gov-ERP - Είναι το πρώτο που έχει ενταχθεί στο Ταμείο Ανάκαμψης

Related Posts

Συντάξεις Ιουλίου 2025: Πότε ξεκινούν οι πληρωμές, αναλυτικά οι ημερομηνίες ανά ταμείο

14 Ιουνίου, 2025

ΕΦΚΑ: Αναδρομικά έως 8.500€ σε 50.000 συνταξιούχους – Ποιοι τα δικαιούνται και πότε πληρώνονται

14 Ιουνίου, 2025

Επικουρικές συντάξεις: Πώς προκύπτουν τα αναδρομικά και ποιοι θα τα λάβουν χωρίς αίτηση

13 Ιουνίου, 2025
Add A Comment

Comments are closed.

moneypress.gr
Technical Summary Widget Powered by Investing.com
Powered by Investing.com
Moneypress

To Moneypress.gr ανήκει στην HT PRESS ONLINE IKE

Tαυτότητα Moneypresss.gr

Χρήση Cookies

'Οροι Χρήσης

Αποποίηση Ευθυνών

FOLLOW US
FOLLOW US
Μέλος του Μητρώο Online Media
© 2025 Moneypress.gr

Type above and press Enter to search. Press Esc to cancel.