• ΑΡΧΙΚΗ
  • ΕΙΔΗΣΕΙΣ
    • Οικονομία
    • Πολιτική
    • Αγορά
    • Επιχειρήσεις
    • Τράπεζες
    • Επενδύσεις
    • Αυτοκίνητο
    • Sport & Business
    • Υγεία
    • Πλανήτης
  • ΧΡΗΜΑ
    • Σχόλιο Ημέρας
    • Εικόνα Αγοράς
    • Στατιστικά
    • Ανακοινώσεις ΧΑΑ
    • Business World
    • Διεθνείς Αγορές
    • Ισοτιμίες
    • Εμπορεύματα
    • Calculators
  • ΦΟΡΟΛΟΓΙΑ
    • Ιδιώτες
    • Επιχειρήσεις
  • ΕΡΓΑΣΙΑ
    • Συντάξεις
    • Χρηστικά
  • ΔΗΜΟΣΙΟ
  • ΠΡΟΣΛΗΨΕΙΣ
    • Δημόσιο
    • ΟΤΑ
    • Αγορά
  • OPINION
    • Ηγεσία και Management
Facebook Twitter Instagram
Facebook Twitter Instagram
Money PressMoney Press
  • ΑΡΧΙΚΗ
  • ΕΙΔΗΣΕΙΣ
    • Οικονομία
    • Πολιτική
    • Αγορά
    • Επιχειρήσεις
    • Τράπεζες
    • Επενδύσεις
    • Αυτοκίνητο
    • Sport & Business
    • Υγεία
    • Πλανήτης
  • ΧΡΗΜΑ
    • Σχόλιο Ημέρας
    • Εικόνα Αγοράς
    • Στατιστικά
    • Ανακοινώσεις ΧΑΑ
    • Business World
    • Διεθνείς Αγορές
    • Ισοτιμίες
    • Εμπορεύματα
    • Calculators
  • ΦΟΡΟΛΟΓΙΑ
    • Ιδιώτες
    • Επιχειρήσεις
  • ΕΡΓΑΣΙΑ
    • Συντάξεις
    • Χρηστικά
  • ΔΗΜΟΣΙΟ
  • ΠΡΟΣΛΗΨΕΙΣ
    • Δημόσιο
    • ΟΤΑ
    • Αγορά
  • OPINION
    • Ηγεσία και Management
Money PressMoney Press
Home»Ειδήσεις»Αυτοκίνητο»Αυτοκίνητο: Ποια μοντέλα ενδιαφέρουν λιγότερο τους κλέφτες
Αυτοκίνητο

Αυτοκίνητο: Ποια μοντέλα ενδιαφέρουν λιγότερο τους κλέφτες

5 Αυγούστου, 2025Δεν υπάρχουν Σχόλια3 Mins Read
Facebook Twitter LinkedIn Telegram Pinterest Tumblr Reddit WhatsApp Email
Share
Facebook Twitter LinkedIn Pinterest Email

Οι κλοπές των αυτοκινήτων αποτελούν μάστιγα όχι μόνο στην Ελλάδα, αλλά παγκοσμίως. Όμως, υπάρχουν ορισμένα μοντέλα που δεν ενδιαφέρουν τους κλέφτες και δεν ασχολούνται μαζί τους. Σύμφωνα με έρευνα της ασφαλιστικής εταιρείας Hellas Direct, οι κλέφτες δεν προτιμούν τα μοντέλα Seat Ibiza, Huyndai Atos, VW Passat, Citroen C3 και Fiat Seicento, καθώς μέσα στο 2024 δεν υπήρξε καμιά κλοπή (μερική ή ολική) ανά 2.000 αυτοκίνητα. Σχεδόν τα ίδια αποτελέσματα (μία κλοπή ανά 2.000 αυτοκίνητα) είχαν τα μοντέλα Opel Astra, Nissan Almera, Huyndai Accent, Huyndai i20, Audi A4, Citroen Saxo και Peugeot 307.

Οι κλέφτες προτιμούν τα μικρότερα αυτοκίνητα και συγκεκριμένα αυτά που έχουν μήκος κάτω των 3,7 μέτρων. Το προηγούμενο έτος σε αυτή την κατηγορία αυτοκινήτων υπήρξαν δύο κλοπές ανά 1.000 αυτοκίνητα, ενώ για τα αυτοκίνητα με μήκος 3,7μ.-4,1μ. υπήρξε μία κλοπή. Το ίδιο αποτέλεσμα είχαν και οι κατηγορίες αυτοκινήτων 4,1μ.-4,4μ. 4,4μ.-4,7μ. και πάνω από 4,7μ.

Από την άλλη, όσο νεότερο είναι το αυτοκίνητο, τόσο και πιο ελκυστικό είναι για τους κλέφτες. Τα καινούρια αυτοκίνητα έως 5 ετών είναι πρώτα σε προτιμήσεις των κλεφτών, ενώ σε κάθε επόμενη πενταετία η πορεία των περιστατικών είναι καθοδική. Τα αυτοκίνητα άνω των 15 ετών περνούν σχεδόν αδιάφορα σε σχέση με τα καινούρια. Συγκεκριμένα στα αυτοκίνητα μέχρι 5 ετών, υπήρξαν πέρσι τέσσερις κλοπές στα 1.000 αυτοκίνητα, ενώ για τα αυτοκίνητα 6-10 ετών σημειώθηκαν τρεις κλοπές ανά 1.000 αυτοκίνητα. Στα αυτοκίνητα ηλικίας 11-15 ετών υπήρξαν δύο κλοπές ανά 1.000 αυτοκίνητα, ενώ στα αυτοκίνητα 16 ετών και πάνω σημειώθηκαν μόλις μία κλοπή ανά 1.000 αυτοκίνητα.

Ωστόσο τα στοιχεία της έρευνας δείχνουν ότι όσο πιο πολύ προσέχεις το αυτοκίνητό σου ή αν το έχεις σε καλή κατάσταση ή προσέχεις τα σημεία που παρκάρεις είναι στοιχεία που επηρεάζουν τις αποφάσεις των κλεφτών. Έτσι οι οδηγοί ηλικίας 20-49 ετών έχουν διπλάσια πιθανότητα να πέσουν θύματα κλοπής, αφού δεν προσέχουν ιδιαίτερα το μέρος που παρκάρουν. Τουλάχιστον σε σχέση με τους οδηγούς που είναι 50 ετών και πάνω. Για τις ηλικίες 20-49 ετών, σημειώθηκαν δύο κλοπές ανά 1.000 αυτοκίνητα, ενώ στους οδηγούς 50 και άνω υπήρξε μία κλοπή.

Οι λιγότερες κλοπές το 2024 έγιναν σε αποστάσεις μεταξύ 20-50 χιλιομέτρων από το σπίτι των οδηγών (ποσοστό 6,6%), ενώ οι περισσότερες κλοπές, σχεδόν μία στις δύο, έγιναν στα πρώτα 2,5 χιλιόμετρα από το σπίτι (ποσοστό 48%).

Τέλος, να επισημάνουμε ότι οι προηγμένες τεχνολογίες επιτήρησης, το πολύπλοκο λογισμικό ασφάλειας και τα συστήματα εντοπισμού GPS λειτουργούν αποτρεπτικά στους κλέφτες, αφού αυξάνονται τα ποσοστά εντοπισμού τους. Από την άλλη ο οδηγός νιώθει πιο σίγουρος αν στο ασφαλιστήριο συμβόλαιο έχει την επιλογή της μερικής ή ολικής κλοπής.

αυτοκινήτο
Share. Facebook Twitter Pinterest LinkedIn Tumblr Telegram Email
Previous ArticleΕπ. Ανταγωνισμού: Aδιαφάνεια στις χρεώσεις υπηρεσιών υγείας και ασφάλισης υγείας
Next Article 6 προσλήψεις στο Δήμο Γλυφάδας

Related Posts

Formula 1: Πώς το MCL39 της McLaren έχει επωφεληθεί από μια «επιθετική» προσέγγιση εξέλιξης

13 Αυγούστου, 2025

Το OMODA 9 SHS εξασφάλισε κορυφαία βαθμολογία 5 αστέρων στις δοκιμές ασφαλείας του Euro NCAP, πετυχαίνοντας εξαιρετικά υψηλές επιδόσεις

11 Αυγούστου, 2025

Το OMODA 9 SHS εξασφάλισε κορυφαία βαθμολογία 5 αστέρων στις δοκιμές ασφαλείας του Euro NCAP, πετυχαίνοντας εξαιρετικά υψηλές επιδόσεις

7 Αυγούστου, 2025
Add A Comment

Comments are closed.

moneypress.gr
Technical Summary Widget Powered by Investing.com
Powered by Investing.com
Moneypress

To Moneypress.gr ανήκει στην HT PRESS ONLINE IKE

Tαυτότητα Moneypresss.gr

Χρήση Cookies

'Οροι Χρήσης

Αποποίηση Ευθυνών

FOLLOW US
FOLLOW US
Μέλος του Μητρώο Online Media
© 2025 Moneypress.gr

Type above and press Enter to search. Press Esc to cancel.