• ΑΡΧΙΚΗ
  • ΕΙΔΗΣΕΙΣ
    • Οικονομία
    • Πολιτική
    • Αγορά
    • Επιχειρήσεις
    • Τράπεζες
    • Επενδύσεις
    • Αυτοκίνητο
    • Sport & Business
    • Υγεία
    • Πλανήτης
  • ΧΡΗΜΑ
    • Σχόλιο Ημέρας
    • Εικόνα Αγοράς
    • Στατιστικά
    • Ανακοινώσεις ΧΑΑ
    • Business World
    • Διεθνείς Αγορές
    • Ισοτιμίες
    • Εμπορεύματα
    • Calculators
  • ΦΟΡΟΛΟΓΙΑ
    • Ιδιώτες
    • Επιχειρήσεις
  • ΕΡΓΑΣΙΑ
    • Συντάξεις
    • Χρηστικά
  • ΔΗΜΟΣΙΟ
  • ΠΡΟΣΛΗΨΕΙΣ
    • Δημόσιο
    • ΟΤΑ
    • Αγορά
  • OPINION
    • Ηγεσία και Management
Facebook Twitter Instagram
Facebook Twitter Instagram
Money PressMoney Press
  • ΑΡΧΙΚΗ
  • ΕΙΔΗΣΕΙΣ
    • Οικονομία
    • Πολιτική
    • Αγορά
    • Επιχειρήσεις
    • Τράπεζες
    • Επενδύσεις
    • Αυτοκίνητο
    • Sport & Business
    • Υγεία
    • Πλανήτης
  • ΧΡΗΜΑ
    • Σχόλιο Ημέρας
    • Εικόνα Αγοράς
    • Στατιστικά
    • Ανακοινώσεις ΧΑΑ
    • Business World
    • Διεθνείς Αγορές
    • Ισοτιμίες
    • Εμπορεύματα
    • Calculators
  • ΦΟΡΟΛΟΓΙΑ
    • Ιδιώτες
    • Επιχειρήσεις
  • ΕΡΓΑΣΙΑ
    • Συντάξεις
    • Χρηστικά
  • ΔΗΜΟΣΙΟ
  • ΠΡΟΣΛΗΨΕΙΣ
    • Δημόσιο
    • ΟΤΑ
    • Αγορά
  • OPINION
    • Ηγεσία και Management
Money PressMoney Press
Home»Ειδήσεις»Οικονομία»"Big Brother" από το TAXIS σε POS και ταμειακές μηχανές: Πως θα γίνεται η διασταύρωση
Οικονομία

"Big Brother" από το TAXIS σε POS και ταμειακές μηχανές: Πως θα γίνεται η διασταύρωση

14 Μαρτίου, 2017Δεν υπάρχουν Σχόλια2 Mins Read
Facebook Twitter LinkedIn Telegram Pinterest Tumblr Reddit WhatsApp Email
Share
Facebook Twitter LinkedIn Pinterest Email

Μπορεί το υπουργείο Οικονομικών να κάνει ό,τι περνά από το χέρι του προκειμένου να επεκταθούν οι ηλεκτρονικές πληρωμές στην αγορά και να καταπολεμηθεί με αυτόν τον τρόπο η απόκρυψη εισοδημάτων και η φοροδιαφυγή, όμως και αυτό δεν αποδεικνύεται πανάκεια.

Σύμφωνα με τον Capital.gr, ήδη οι ελεγκτές έχουν αρχίσει να έρχονται αντιμέτωποι με κρούσματα επιχειρήσεων, κυρίως του κλάδου της εστίασης, όπου η πληρωμή με κάρτα δεν συνεπάγεται πάντα και την έκδοση απόδειξης από την ταμειακή μηχανή.

Στην πλειονότητα των περιπτώσεων, όταν ο πελάτης ζητήσει να πληρώσει με κάρτα ακολουθεί η έκδοση απόδειξης. Οι επιχειρηματίες γνωρίζουν ότι ο έλεγχος έκδοσης απόδειξης την εποχή των συσκευών ηλεκτρονικής χρέωσης είναι πολύ εύκολος.

Οι ελεγκτές ζητούν το αρχείο της συσκευής POS με τις χρεώσεις που έχουν γίνει καθώς και το αρχείο της ταμειακής μηχανής για τις αποδείξεις που έχουν εκδοθεί.

Γίνεται σύγκριση αριθμού αποδείξεων που έχουν εκδοθεί και χρεώσεων καθώς και του ποσού που έχει εισπραχθεί ηλεκτρονικά με τη συνολική αξία των αποδείξεων της ταμειακής και αν διαπιστωθούν αποκλίσεις πέφτουν "καμπάνες".

Ωστόσο, δεν είναι λίγοι όσοι ρισκάρουν και δεν κόβουν απόδειξη ακόμη και αν ο πελάτης πληρώσει με κάρτα. Τα κρούσματα αυτά είναι συχνά κυρίως σε τουριστικές περιοχές και σε συναλλαγές που γίνονται με τουρίστες. Για να αντιμετωπιστεί το πρόβλημα το υπουργείο Οικονομικών σχεδιάζει να προχωρήσει σε μια τριπλή ηλεκτρονική διασύνδεση.

Της ταμειακής μηχανής με τη συσκευή POS, της συσκευής POS με το taxis και της ταμειακής με το taxis. Πρόκειται για ένα ειδικό λογισμικό που στο τέλος κάθε ημέρας θα συγκρίνεται η αξία εισπράξεων με κάρτα και αποδείξεων και εφόσον το σύστημα χτυπάει κόκκινο η επιχείρηση θα δέχεται την επίσκεψη τω ελεγκτών.

Αρκετές επιχειρήσεις, κυρίως του κλάδου της εστίασης, είχαν ανακαλύψει και μια ακόμη πατέντα προκειμένου να μην εκδίδουν αποδείξεις και να μην καταγράφονται οι εισπράξεις τους στο ελληνικό τραπεζικό σύστημα.

Είχαν προμηθευτεί αλλοδαπά POS όπου η εκκαθάριση των συναλλαγών και η κατάθεση των χρημάτων γινόταν σε ξένες χώρες, όπως τη Βουλγαρία, το Λουξεμβούργο ή τη Μάλτα. Οι συσκευές αυτές με την επιβολή των capital controls τέθηκαν εκτός νόμου.

Υπενθυμίζεται, ότι ζήτημα ημερών είναι η υπογραφή της υπουργικής απόφασης που θα καθορίζει ποιες επαγγελματικές κατηγορίες θα υποχρεωθούν το αργότερο έως τις 30 Ιουνίου να έχουν εγκαταστήσει συσκευές POS. Σε αυτές σίγουρα θα περιλαμβάνεται η εστίαση και οι ιατρικές υπηρεσίες.

Share. Facebook Twitter Pinterest LinkedIn Tumblr Telegram Email
Previous ArticleO μυστικός διάλογος Γιουνκέρ-Τσίπρα για το Grexit
Next Article Ομόλογο ΟΠΑΠ: Στο 3,9% η απόδοση - Ο τρόπος συμμετοχής

Related Posts

Προσωπικός Αριθμός: Απαραίτητη προϋπόθεση για την έκδοση δελτίου ταυτότητας

30 Ιουνίου, 2025

Κοινωνικός Τουρισμός: Τέλος χρόνου για το voucher – Τι γίνεται εάν δεν το χρησιμοποιήσετε

30 Ιουνίου, 2025

Δηλώσεις μίσθωσης: Τελειώνει η προθεσμία για την υποβολή χωρίς πρόστιμο – Όλα όσα πρέπει να ξέρετε

30 Ιουνίου, 2025
Add A Comment

Comments are closed.

moneypress.gr
Technical Summary Widget Powered by Investing.com
Powered by Investing.com
Moneypress

To Moneypress.gr ανήκει στην HT PRESS ONLINE IKE

Tαυτότητα Moneypresss.gr

Χρήση Cookies

'Οροι Χρήσης

Αποποίηση Ευθυνών

FOLLOW US
FOLLOW US
Μέλος του Μητρώο Online Media
© 2025 Moneypress.gr

Type above and press Enter to search. Press Esc to cancel.