• ΑΡΧΙΚΗ
  • ΕΙΔΗΣΕΙΣ
    • Οικονομία
    • Πολιτική
    • Αγορά
    • Επιχειρήσεις
    • Τράπεζες
    • Επενδύσεις
    • Αυτοκίνητο
    • Sport & Business
    • Υγεία
    • Πλανήτης
  • ΧΡΗΜΑ
    • Σχόλιο Ημέρας
    • Εικόνα Αγοράς
    • Στατιστικά
    • Ανακοινώσεις ΧΑΑ
    • Business World
    • Διεθνείς Αγορές
    • Ισοτιμίες
    • Εμπορεύματα
    • Calculators
  • ΦΟΡΟΛΟΓΙΑ
    • Ιδιώτες
    • Επιχειρήσεις
  • ΕΡΓΑΣΙΑ
    • Συντάξεις
    • Χρηστικά
  • ΔΗΜΟΣΙΟ
  • ΠΡΟΣΛΗΨΕΙΣ
    • Δημόσιο
    • ΟΤΑ
    • Αγορά
  • OPINION
    • Ηγεσία και Management
Facebook Twitter Instagram
Facebook Twitter Instagram
Money PressMoney Press
  • ΑΡΧΙΚΗ
  • ΕΙΔΗΣΕΙΣ
    • Οικονομία
    • Πολιτική
    • Αγορά
    • Επιχειρήσεις
    • Τράπεζες
    • Επενδύσεις
    • Αυτοκίνητο
    • Sport & Business
    • Υγεία
    • Πλανήτης
  • ΧΡΗΜΑ
    • Σχόλιο Ημέρας
    • Εικόνα Αγοράς
    • Στατιστικά
    • Ανακοινώσεις ΧΑΑ
    • Business World
    • Διεθνείς Αγορές
    • Ισοτιμίες
    • Εμπορεύματα
    • Calculators
  • ΦΟΡΟΛΟΓΙΑ
    • Ιδιώτες
    • Επιχειρήσεις
  • ΕΡΓΑΣΙΑ
    • Συντάξεις
    • Χρηστικά
  • ΔΗΜΟΣΙΟ
  • ΠΡΟΣΛΗΨΕΙΣ
    • Δημόσιο
    • ΟΤΑ
    • Αγορά
  • OPINION
    • Ηγεσία και Management
Money PressMoney Press
Home»Ειδήσεις»Bild: Οι ΗΠΑ απειλούν με κυρώσεις τις γερμανικές εταιρείες που συμμετέχουν στον Nord Stream 2
Ειδήσεις

Bild: Οι ΗΠΑ απειλούν με κυρώσεις τις γερμανικές εταιρείες που συμμετέχουν στον Nord Stream 2

13 Ιανουαρίου, 2019Δεν υπάρχουν Σχόλια2 Mins Read
Facebook Twitter LinkedIn Telegram Pinterest Tumblr Reddit WhatsApp Email
Share
Facebook Twitter LinkedIn Pinterest Email

Ο πρεσβευτής των ΗΠΑ στη Γερμανία Ρίτσαρντ Γκρενέλ σε επιστολή του προς τους επικεφαλής τους διεμήνυσε ότι γερμανικές εταιρείες ίσως να αντιμετωπίσουν αμερικανικές κυρώσεις, επειδή συμμετέχουν στο έργο της κατασκευής του αγωγού μεταφοράς φυσικού αερίου Nord Stream 2, αποκαλύπτει στο φύλλο της που κυκλοφορεί σήμερα η Bild am Sonntag.

«Όπως γνωρίζετε, οι ΗΠΑ εναντιώνονται σθεναρά στον Nord Stream 2 (...). Ο αγωγός αυτός θα έχει σοβαρές γεωπολιτικές συνέπειες για τους ευρωπαίους συμμάχους και εταίρους μας. Τις ανησυχίες μας τις μοιράζονται πολλοί. Κράτη μέλη της ΕΕ στην Ανατολική Ευρώπη, κυβερνήσεις στη Δυτική Ευρώπη και ο Καναδάς εναντιώνονται επίσης στο έργο. Αυτοί οι εταίροι μοιράζονται τις βαθύτατες ανησυχίες μας για την ολοένα πιο επιθετική συμπεριφορά της Ρωσίας, ειδικά τη χρήση των ενεργειακών πόρων ως πολιτικού και οικονομικού μοχλού από τη Μόσχα», αναφέρει το κείμενο της επιστολής του Γκρενέλ -- αντίτυπο της οποίας δημοσιεύει η Μπιλτ -- και προτρέπει τις εταιρίες να αναλογιστούν τον «κίνδυνο» για την ενεργειακή ασφάλεια της Ευρώπης, αλλά και τις κυρώσεις που μπορεί να τους επιβληθούν, αναφέρει το newmoney.

Κατά το δημοσίευμα, τις επιστολές έλαβαν διάφορες γερμανικές εταιρείες, οι διοικήσεις των οποίων δεν αμφιβάλλουν ότι τους ασκείται αμερικανική πίεση.

Εκπρόσωπος της αμερικανικής πρεσβείας διαβεβαίωσε πάντως την εφημερίδα ότι το κείμενο δεν πρέπει να εκληφθεί ως απειλή, αλλά ως σαφής έκφραση της πολιτικής της Ουάσινγκτον.

Τον αγωγό Nord Stream 2 σκοπεύει να κατασκευάσει μια κοινοπραξία στην οποία συμμετέχουν η ρωσική Gazprom και πέντε ευρωπαϊκοί όμιλοι. Θα έχει τη δυνατότητα μεταφοράς 55 δισεκατομμυρίων κυβικών μέτρων ρωσικού φυσικού αερίου ετησίως από τη Ρωσία στην Ευρωπαϊκή Ένωση, μέσω Βαλτικής και Γερμανίας. Υπέρ του έργου τάσσονται κάποιες ευρωπαϊκές χώρες, άλλες όμως το απορρίπτουν διότι θεωρούν πως θα αυξήσει την εξάρτησή τους από το ρωσικό αέριο.

Η κυβέρνηση των ΗΠΑ έχει ταχθεί επανειλημμένα εναντίον του έργου. Για τον πρόεδρο της Ρωσίας Βλαντίμιρ Πούτιν, αυτό οφείλεται στο ότι ο αμερικανός πρόεδρος Ντόναλντ Τραμπ προωθεί συμφέροντα εταιρειών της χώρας του, που επιδιώκουν να προμηθεύουν με Υγροποιημένο Φυσικό Αέριο (ΥΦΑ) την Ευρώπη.

Share. Facebook Twitter Pinterest LinkedIn Tumblr Telegram Email
Previous Article«Κόκκινα» δάνεια: Πρόταση για κούρεμα 20% – 30% στα στεγαστικά δάνεια
Next Article Όλες οι ανατροπές στα επιδόματα πάνω από 4,5 εκατομμυρίων ασφαλισμένων

Related Posts

Γιγαντιαία κουνούπια στην Κίνα: Το νέο όπλο κατά της επιδημίας χικουνγκούνια

7 Αυγούστου, 2025

Τζόκερ 7/8/2025: Αυτοί είναι οι αριθμοί που κερδίζουν 22 εκατ. ευρώ

7 Αυγούστου, 2025

Η Αρκτική μεταμορφώνεται: Oχι πια χιόνι, αλλά βροχές και λουλούδια

7 Αυγούστου, 2025
Add A Comment

Comments are closed.

moneypress.gr
Technical Summary Widget Powered by Investing.com
Powered by Investing.com
Moneypress

To Moneypress.gr ανήκει στην HT PRESS ONLINE IKE

Tαυτότητα Moneypresss.gr

Χρήση Cookies

'Οροι Χρήσης

Αποποίηση Ευθυνών

FOLLOW US
FOLLOW US
Μέλος του Μητρώο Online Media
© 2025 Moneypress.gr

Type above and press Enter to search. Press Esc to cancel.