• ΑΡΧΙΚΗ
  • ΕΙΔΗΣΕΙΣ
    • Οικονομία
    • Πολιτική
    • Αγορά
    • Επιχειρήσεις
    • Τράπεζες
    • Επενδύσεις
    • Αυτοκίνητο
    • Sport & Business
    • Υγεία
    • Πλανήτης
  • ΧΡΗΜΑ
    • Σχόλιο Ημέρας
    • Εικόνα Αγοράς
    • Στατιστικά
    • Ανακοινώσεις ΧΑΑ
    • Business World
    • Διεθνείς Αγορές
    • Ισοτιμίες
    • Εμπορεύματα
    • Calculators
  • ΦΟΡΟΛΟΓΙΑ
    • Ιδιώτες
    • Επιχειρήσεις
  • ΕΡΓΑΣΙΑ
    • Συντάξεις
    • Χρηστικά
  • ΔΗΜΟΣΙΟ
  • ΠΡΟΣΛΗΨΕΙΣ
    • Δημόσιο
    • ΟΤΑ
    • Αγορά
  • OPINION
    • Ηγεσία και Management
Facebook Twitter Instagram
Facebook Twitter Instagram
Money PressMoney Press
  • ΑΡΧΙΚΗ
  • ΕΙΔΗΣΕΙΣ
    • Οικονομία
    • Πολιτική
    • Αγορά
    • Επιχειρήσεις
    • Τράπεζες
    • Επενδύσεις
    • Αυτοκίνητο
    • Sport & Business
    • Υγεία
    • Πλανήτης
  • ΧΡΗΜΑ
    • Σχόλιο Ημέρας
    • Εικόνα Αγοράς
    • Στατιστικά
    • Ανακοινώσεις ΧΑΑ
    • Business World
    • Διεθνείς Αγορές
    • Ισοτιμίες
    • Εμπορεύματα
    • Calculators
  • ΦΟΡΟΛΟΓΙΑ
    • Ιδιώτες
    • Επιχειρήσεις
  • ΕΡΓΑΣΙΑ
    • Συντάξεις
    • Χρηστικά
  • ΔΗΜΟΣΙΟ
  • ΠΡΟΣΛΗΨΕΙΣ
    • Δημόσιο
    • ΟΤΑ
    • Αγορά
  • OPINION
    • Ηγεσία και Management
Money PressMoney Press
Home»Ειδήσεις»Bloomberg: Θα σώσουν οι τουρίστες την οικονομία της Ελλάδας;
Ειδήσεις

Bloomberg: Θα σώσουν οι τουρίστες την οικονομία της Ελλάδας;

15 Ιουνίου, 2020Δεν υπάρχουν Σχόλια3 Mins Read
Facebook Twitter LinkedIn Telegram Pinterest Tumblr Reddit WhatsApp Email
Share
Facebook Twitter LinkedIn Pinterest Email

Ως ένα καθοριστικής σημασίας βήμα στη μάχη της Ελλάδας κατά του νέου κορωνοϊού περιγράφει το Bloomberg το άνοιγμα του τουρισμού στον κόσμο, υπογραμμίζοντας ότι πολλές ακόμη χώρες θα έχουν στραμμένες το βλέμμα στη χώρα μας για να παρακολουθούν στενά το πώς το «καλά υπολογισμένο ρίσκο», κατά τα λόγια του Έλληνα πρωθυπουργού, θα εξελιχθεί.

«Η γη των γαλαζοπράσινων νερών, των νησιών και των μαγευτικών παραλιών τα έχει πάει καλύτερα στην διαχείριση της κρίσης από ανταγωνιστικούς καλοκαιρινούς προορισμούς, όπως η Ισπανία και η Ιταλία. Η κυβέρνηση κέρδισε διεθνείς επαίνους για την απάντησή της στον Covid-19, επιβάλλοντας γρήγορα lockdown και κρατώντας κάτω από 200 τους θανάτους» αναφέρει το Bloomberg και προσθέτει: «Αλλά εάν η χώρα έχει κερδίσει τον πόλεμο κατά της πανδημίας, θα πρέπει να εξασφαλίσει ότι μπορεί να αξιοποιήσει αυτή την επιτυχία. Με αυτό έρχεται και το στοίχημα στον τουρισμό, την ψυχή της οικονομίας».

Το σχέδιο, όπως γράφει το ειδησεογραφικό δίκτυο, είναι να παρουσιαστεί η Ελλάδα ως ασφαλής προορισμός για όσους αναζητούν τον ήλιο και τη θάλασσα. Η χώρα υποδέχεται από αύριο Δευτέρα ξένους επισκέπτες με διεθνείς πτήσεις σε Αθήνα και Θεσσαλονίκη, ενώ από 1η Ιουλίου θα υποδέχονται επισκέπτες από το εξωτερικό και τα άλλα αεροδρόμια της χώρας, όπως και τα λιμάνια.

«Εκτός από την Κύπρο ίσως δεν υπάρχει άλλη χώρα στην Ευρώπη που να εξαρτάται σε τόσο μεγάλο βαθμό από τους ξένους ταξιδιώτες. Το ερώτημα είναι εάν η είσοδος επισκεπτών θα καταλήξει να πυροδοτεί ένα δεύτερο κύμα της πανδημίας και ακόμη ένα δαπανηρό lockdown» σημειώνει το Bloomberg.

Ο επίκουρος καθηγητής στο Τμήμα Υγιεινής και Επιδημιολογίας Ιατρικής Σχολής ΕΚΠΑ και μέλος της Επιτροπής Εμπειρογνωμόνων του υπουργείου Υγείας Γκίκας Μαγιορκίνης μιλώντας στο Bloomberg αναγνωρίζει την πιθανότητα αύξησης των κρουσμάτων, αλλά υπογραμμίζει ότι στόχος ειναι να περιοριστεί όσο το δυνατόν η εξάπλωση. «Δεν μπορούμε να ζητήσουμε από τους ανθρώπους να μείνουν σε γυάλα. Η δουλειά μας είναι να περιορίσουμε το ρίσκο. Δεν υπάρχει άλλη λύση» λέει χαρακτηριστικά.

Το δημοσίευμα θυμίζει πως ο τουρισμός καλύπτει περίπου το 1/5 του ελληνικού ΑΕΠ και περισσότερο από 1/4 των θέσεων εργασίας, ενώ ιστορικά η Βρετανία και η Γερμανία είναι οι κύριες αγορές προσέλκυσης τουριστών. Η ελληνική κυβέρνηση έχει ανακοινώσει ότι η απαγόρευση πτήσεων από την Βρετανία παραμένει σε ισχύ έως και τις 30 Ιουνίου.

«Είναι πολύ νωρίς να καταλήξει κανείς σε συμπεράσματα για το πώς θα εξελιχθεί η σεζόν. Αλλά σίγουρα θα είναι πολύ διαφορετική από τα προηγούμενα χρόνια» δηλώνει ο πρόεδρος του Ξενοδοχειακού Επιμελητηρίου Ελλάδας, Αλέξανδρος Βασιλικός. «Στόχος μας είναι να μην έχουμε μία άδεια περίοδο 18 μηνών πριν από τη σεζόν του 2021. Ετοιμάζουμε τα ξενοδοχεία και παραμένουμε αισιόδοξοι και υπεύθυνοι» συμπληρώνει.

Από την πλευρά του ο Λύσανδρος Τσιλίδης, πρόεδρος της Ομοσπονδίας Ελληνικών Συνδέσμων Τουριστικών και Ταξιδιωτικών Γραφείων, σημειώνει πως ενώ αυτή την περίοδο πέρυσι υπήρχαν 100 αιτήματα από ξένα τουριστικά πρακτορεία, τώρα αυτά δεν ξεπερνούν τα 12. «Υπάρχει σταδιακή εκδήλωση ενδιαφέροντος, αλλά σε πολύ χαμηλό ρυθμό παγκοσμίως» αναφέρει και εξηγεί «πως ο φόβος για τον ιό υπάρχει και ο φόβος αυτός είναι ο μεγάλος εχθρός».

Bloomberg
Share. Facebook Twitter Pinterest LinkedIn Tumblr Telegram Email
Previous ArticleΑποκλειστικά στον ΟΠΑΠ: Η μάχη των «πρασίνων» εκτός γηπέδου  
Next Article 101 θέσεις εργασίας στη ΔΕΗ

Related Posts

ΕΤΑΔ: Παράδοση του Κάμπινγκ Φαναρίου Κομοτηνής στο νέο μισθωτή

16 Ιουνίου, 2025

Γεύμα της Εθνικής Τράπεζας με αντιπροσωπεία του πανεπιστημίου του Yale

16 Ιουνίου, 2025

Νίκη Κεραμέως: 1.000 πρόσθετες θέσεις εργασίας για άτομα με αναπηρία σε δήμους

16 Ιουνίου, 2025
Add A Comment

Comments are closed.

moneypress.gr
Technical Summary Widget Powered by Investing.com
Powered by Investing.com
Moneypress

To Moneypress.gr ανήκει στην HT PRESS ONLINE IKE

Tαυτότητα Moneypresss.gr

Χρήση Cookies

'Οροι Χρήσης

Αποποίηση Ευθυνών

FOLLOW US
FOLLOW US
Μέλος του Μητρώο Online Media
© 2025 Moneypress.gr

Type above and press Enter to search. Press Esc to cancel.