• ΑΡΧΙΚΗ
  • ΕΙΔΗΣΕΙΣ
    • Οικονομία
    • Πολιτική
    • Αγορά
    • Επιχειρήσεις
    • Τράπεζες
    • Επενδύσεις
    • Αυτοκίνητο
    • Sport & Business
    • Υγεία
    • Πλανήτης
  • ΧΡΗΜΑ
    • Σχόλιο Ημέρας
    • Εικόνα Αγοράς
    • Στατιστικά
    • Ανακοινώσεις ΧΑΑ
    • Business World
    • Διεθνείς Αγορές
    • Ισοτιμίες
    • Εμπορεύματα
    • Calculators
  • ΦΟΡΟΛΟΓΙΑ
    • Ιδιώτες
    • Επιχειρήσεις
  • ΕΡΓΑΣΙΑ
    • Συντάξεις
    • Χρηστικά
  • ΔΗΜΟΣΙΟ
  • ΠΡΟΣΛΗΨΕΙΣ
    • Δημόσιο
    • ΟΤΑ
    • Αγορά
  • OPINION
    • Ηγεσία και Management
Facebook Twitter Instagram
Facebook Twitter Instagram
Money PressMoney Press
  • ΑΡΧΙΚΗ
  • ΕΙΔΗΣΕΙΣ
    • Οικονομία
    • Πολιτική
    • Αγορά
    • Επιχειρήσεις
    • Τράπεζες
    • Επενδύσεις
    • Αυτοκίνητο
    • Sport & Business
    • Υγεία
    • Πλανήτης
  • ΧΡΗΜΑ
    • Σχόλιο Ημέρας
    • Εικόνα Αγοράς
    • Στατιστικά
    • Ανακοινώσεις ΧΑΑ
    • Business World
    • Διεθνείς Αγορές
    • Ισοτιμίες
    • Εμπορεύματα
    • Calculators
  • ΦΟΡΟΛΟΓΙΑ
    • Ιδιώτες
    • Επιχειρήσεις
  • ΕΡΓΑΣΙΑ
    • Συντάξεις
    • Χρηστικά
  • ΔΗΜΟΣΙΟ
  • ΠΡΟΣΛΗΨΕΙΣ
    • Δημόσιο
    • ΟΤΑ
    • Αγορά
  • OPINION
    • Ηγεσία και Management
Money PressMoney Press
Home»Ειδήσεις»Επιχειρήσεις»Cosmote: Σε 650.000 σπίτια και επιχειρήσεις έφτασε η οπτική ίνα, στόχος το 1 εκατ. μέσα στη χρονιά
Επιχειρήσεις

Cosmote: Σε 650.000 σπίτια και επιχειρήσεις έφτασε η οπτική ίνα, στόχος το 1 εκατ. μέσα στη χρονιά

28 Απριλίου, 2022Δεν υπάρχουν Σχόλια3 Mins Read
Facebook Twitter LinkedIn Telegram Pinterest Tumblr Reddit WhatsApp Email
Share
Facebook Twitter LinkedIn Pinterest Email

Τις 650.000 έφτασαν τα νοικοκυριά και οι επιχειρήσεις σε όλη την Ελλάδα που έχουν πρόσβαση σε 100% οπτική ίνα μέχρι το σπίτι (FTTH) μέσω του Cosmote Fiber, του μεγαλύτερου δικτύου οπτικών ινών στη χώρα. Επιταχύνοντας την υλοποίηση του επενδυτικού του πλάνου για την αναβάθμιση της χώρας, που ξεπερνά τα 3 δισ. ευρώ, ο Όμιλος ΟΤΕ προχωρά δυναμικά για να καλύψει περίπου τα 2/3 των γραμμών της χώρας με οπτική ίνα, φέρνοντας το FTTH σε 1 εκατομμύριο νοικοκυριά και επιχειρήσεις μέσα στο 2022, και σε 3 εκατομμύρια μέχρι το 2027. Πρόκειται για τη μεγαλύτερη επένδυση που έχει γίνει τις τελευταίες δεκαετίες στην Ελλάδα για τηλεπικοινωνιακές υποδομές.

Παράλληλα, ταχύτατα υλοποιείται και η πρωτοβουλία του Ομίλου για τη δωρεάν αναβάθμιση των ταχυτήτων του σταθερού ευρυζωνικού internet για τους πελάτες COSMOTE, όπου αυτό είναι τεχνολογικά εφικτό. Περισσότεροι από 750.000 οικιακοί και εταιρικοί πελάτες, σε περιοχές που δεν έχει φτάσει ακόμη η οπτική ίνα μέχρι το σπίτι και την επιχείρηση, θα δουν τις ταχύτητες του σταθερού ευρυζωνικού Internet να αναβαθμίζονται δωρεάν στην αμέσως επόμενη εμπορικά διαθέσιμη ταχύτητα, μέσα στο 2022, και σύμφωνα με τις εγκρίσεις της EETT. Οι πελάτες δεν χρειάζεται να προβούν σε καμία ενέργεια. Θα ενημερωθούν, αμέσως μετά την ολοκλήρωση της αναβάθμισης, μέσω του λογαριασμού σταθερής, της εφαρμογής My COSMOTE App και με γραπτό μήνυμα (sms). Ήδη, η αναβάθμιση ταχυτήτων έχει υλοποιηθεί για 210.000 πελάτες, δηλαδή περίπου το 30% των συνδέσεων που μπορούν να αναβαθμιστούν.

Οι δύο πρωτοβουλίες του Ομίλου ΟΤΕ για την επέκταση του FTTH και την άμεση αναβάθμιση των ταχυτήτων, αναβαθμίζουν τη χώρα, αλλάζουν ριζικά την καθημερινότητα και δημιουργούν νέες προοπτικές για την ψηφιακή ανάπτυξη. Θα συμβάλλουν καθοριστικά στην επιτυχία της Βίβλου Ψηφιακού Μετασχηματισμού 2020-2025 και του Εθνικού Πλάνου Ευρυζωνικότητας 2021-2027, αλλά και στη σημαντική βελτίωση της απόκλισης της Ελλάδας από τον μέσο όρο του ευρωπαϊκού δείκτη Ψηφιακής Οικονομίας και Κοινωνίας, DESI. Το στρατηγικό πλάνο του Ομίλου, με το οποίο η χώρα αλλάζει ταχύτητα, ανακοινώθηκε τον περασμένο Δεκέμβριο στον Πρωθυπουργό, κ. Κυριάκο Μητσοτάκη, από τον CEO του Ομίλου Deutsche Telekom, κ. Tim Höttges και τον Πρόεδρο και Διευθύνοντα Σύμβουλο του Ομίλου ΟΤΕ, κ. Μιχάλη Τσαμάζ.
«Ο Όμιλος ΟΤΕ φτιάχνει τις υποδομές που θα καλύψουν τις ψηφιακές ανάγκες της χώρας για τις επόμενες δεκαετίες και θα την πάνε μπροστά. Προχωράμε δυναμικά στο δρόμο για την Κοινωνία των Gigabit, και βάσει των δεσμεύσεών μας, φέρνουμε την οπτική ίνα σε ολοένα και περισσότερα νοικοκυριά και επιχειρήσεις και αναβαθμίζουμε τις ταχύτητες όπου είναι τεχνολογικά εφικτό. Είναι δύο παράλληλα μεγάλα έργα, με τεράστια σημασία για τη χώρα. Ευχαριστώ όλους τους ανθρώπους μας, ιδίως τους τεχνικούς μας, που τα φέρνουν εις πέρας», δήλωσε σχετικά ο Chief Officer Τεχνολογίας & Λειτουργιών Ομίλου ΟΤΕ – CEO CTS, κ. Στέφανος Θεοχαρόπουλος.

Νέα καμπάνια COSMOTE Fiber

Τα οφέλη της ανάπτυξης του δικτύου FTTH, η πολυπλοκότητα του έργου, αλλά και η αξιοποίηση των σημερινών δυνατοτήτων του δικτύου COSMOTE Fiber μέσα από την αναβάθμιση των ταχυτήτων, παρουσιάζονται μέσα από το νέο τηλεοπτικό spot της COSMOTE, με «πρωταγωνιστές» τους τεχνικούς της. Τους ανθρώπους που με πάθος, πίστη και αφοσίωση στον πελάτη και τις ανάγκες του, υλοποιούν το έργο που αλλάζει ταχύτητα στη χώρα. Γιατί ένας κόσμος πιο γρήγορος για όλους, είναι ένας κόσμος καλύτερος για όλους.

Cosmote οπτική ίνα
Share. Facebook Twitter Pinterest LinkedIn Tumblr Telegram Email
Previous ArticleΠόσο είναι το προσδόκιμο ζωής στην Ευρώπη – Στο top3 και μία ελληνική περιφέρεια
Next Article Τέλος στα πιστοποιητικά εμβολιασμού και νόσησης από 1η Μαΐου – Παραμένουν οι μάσκες – Χωρητικότητα στο 100%

Related Posts

Η United Media εξαγόρασε το 50% του Alpha TV

16 Ιουνίου, 2025

Νέα Οδός – Κεντρική Οδός: WINNER στα Health & Safety Awards 2025

16 Ιουνίου, 2025

Alpha Finance: Ξεκινά κάλυψη της Profile Software με τιμή στόχο τα 8,20 ευρώ και σύσταση «Αγορά»

16 Ιουνίου, 2025
Add A Comment

Comments are closed.

moneypress.gr
Technical Summary Widget Powered by Investing.com
Powered by Investing.com
Moneypress

To Moneypress.gr ανήκει στην HT PRESS ONLINE IKE

Tαυτότητα Moneypresss.gr

Χρήση Cookies

'Οροι Χρήσης

Αποποίηση Ευθυνών

FOLLOW US
FOLLOW US
Μέλος του Μητρώο Online Media
© 2025 Moneypress.gr

Type above and press Enter to search. Press Esc to cancel.